Finlandia-hiihdon vapaan tyylin päivä houkutteli monet tunnetut kasvot ladulle

Sunnuntain vapaan hiihtotyylin Finlandia-hiihto hiihdettiin pilvipoutaisessa +1-3 asteen säässä ja tunnettujen osallistujien kera. 62 kilometrin kuninkuusmatkatkalla kilpailivat muun muassa Gravel-pyöräilijä Antti-Jussi Juntunen, toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola sekä Tom Nylund ja somevaikuttaja Jade Seikkula. Myös roskajuoksijan päiväkirjasta tuttu Kaisu Paulanto ja lyhytkasvuinen hiihtäjä Maria Sipari nähtiin pisimmällä matkalla. 32 kilometrin kilpailuun osallistui somepersoona Sauli Koskinen.

Miesten kuninkuusmatkan ratkaisi huima loppukiritaistelu

Kuninkuusmatkan jännittävässä loppukiritaistelussa voittoon nousi hollolalainen Verneri Suhonen ajalla 2.52.50 ja toiseksi jäi viime vuoden voittaja Anssi Koirikivi. Myös pronssimitalista oli tiukka kamppailu, jonka lopulta vei kahdella kymmenyksellä Topi Huttunen. Neljänneksi tuli Finlandia-hiihdon voittoja kautta aikojen eniten kerännyt Kari Varis.

Kolmatta kertaa Finlandia-hiihtoon osallistunut Verneri Suhonen totesi kisan jälkeen, että ensimmäinen voitto tuntui hyvältä, muttei se tullut helpolla. Hän oli ajatellut viimeiset 15 kilometriä luovuttavansa, mutta pysy kuitenkin Anssi Koirikiven vauhdissa. Hän oli luvannut järjestäjille ennen kilpailua, että jos hän on inkkarikukkulalla johdossa, niin hän vie kyllä homman kotiin. Näin myös kävi. Lähitulevaisuudessa Suhonen nähdään myös Salpausselän kisojen sprinttikisassa.

 

Sini Alusniemi oli naisten vapaan ylivoimainen kuningatar

62 kilometrin naisten vapaan hiihtotyylin kilpailun voittaja Sini Alusniemi oli ylivoimainen ykkönen ajalla 3.05.14. Toiseksi hiihti Maija Hakala ja kolmannelle sijalle ylsi Jenni Korhonen.

Kilpailun jälkeen Alusniemi kertoi, että Finlandia-hiihdon pisin matka oli hänen tämän kauden pääkilpailu, sillä SM-hiihdoissa ei kilpailtu tänä vuonna vapaalla tyylillä pitkiä matkoja. Hän toteaa, että hänelle toi voiton rivakka aloitus ja tasainen työ eron kasvattamiseksi muihin.

Lyhyemmillä matkoilla oli tasaista kilpailua

32 kilometrin kilpailun parhaat miehistä olivat Jani Mikkonen, Juuso Hakala ja Andrei Lopukh. Naisten voittokolmikko samalla matkalla oli Alina Virtanen, Mira Holopainen ja

Anna Willberg. 20 kilometrin kärki miehissä oli Lauri Kortejärvi, Valtteri Liukkonen ja Jere Kukkonen, kun taas naisissa kolme parasta oli Essi Laapas, Heidi Haapamäki ja Inkeri Kallio. Nuorten 20 kilometrin kilpailussa voittajiksi selvisivät Oskari Juures, Antti Kirves ja Luukas Koivisto sekä Ella Lehtisuo, Hilma Hyyrynen ja Sylvi Kaartama.

Kovin tulos tunnetulta kasvolta

Gravel-pyöräilijä Antti-Jussi Juntunen teki kovimman tuloksen tunnetuista Finlandia-hiihtoon osallistuneista harrastajahiihtäjistä. Hän ylsi 11. Sijalle miesten kuninkuusmatkalla. Hän on ehtinyt hiihtää tänä talvena jo yli 1000 kilometriä ja pitää yleensäkin pidempiä hiihtolenkkejä parempana harjoittelumuotona kuin pitkiä pyöräilymatkoja Suomen olosuhteissa: koko kroppa vahvistuu ja sykkeet ovat korkeammalla. Finlandia-hiihdon jälkeen Juntunen suuntaa Espanjan Gironaan harjoitteluleirille.




Previous
Previous

Ilmoittautuminen avautuu 1. huhtikuuta

Next
Next

51. Finlandia-hiihdon perinteisen tyylin kisa hiihdettiin Kansallisena hiihtopäivänä