51. Finlandia-hiihdon perinteisen tyylin kisa hiihdettiin Kansallisena hiihtopäivänä

Mikä voisi olla osuvampi päivä Suomen suurimmalle massahiihtotapahtumalle kuin kansallinen hiihtopäivä? 51. Finlandia-hiihto järjestettiin tänä juhlapäivänä lauantaina 24. helmikuuta 2024 ja juhlakilpailuun osallistui yli 2100 hiihtäjää. Finlandia-hiihdon ensimmäisenä päivänä hiihdettiin perinteisellä tyylillä 62, 32 ja 20 kilometrin matkoilla Salpausselän lumoavissa maisemissa. Sää suosi hiihtäjiä tarjoten +1–+2 asteen lämpötilat ja lauhan ilman, mikä oli miellyttävä yllätys edellisen illan ja yön sateiden jälkeen.

Veli-Matti Räsäselle voitokas päivä

62 kilometrin kuninkuusmatkan voittajaksi kruunattiin viime vuoden mestari, Veli-Matti Räsänen, joka puolusti mestaruuttaan upeasti ajalla 3:04:11. Hänelle tiukan vastuksen tarjosivat Juuso Mattila, joka saapui maaliin vain 17 sekuntia Räsäsen jälkeen, ja Tuomas Kaukola, joka täydensi kärkikolmikon ajalla 3:04:35.

Team Kaskipuun Veli-Matti Räsänen kertoi haastattelussa, että hänen tavoitteenaan kisassa oli puolustaa edellisvuoden voittoa ja hän olikin tyytyväinen, että hänen taktiikkansa iskeä 4-5 kilometriä ennen maalia onnistui ja voitto tuli. Hän aikoo myös tulla tulevaisuudessa jahtaamaan lisää voittoja Finlandia-hiihtoon.

Niina Virtaselle selkeä voitto

Naisten kuninkuusmatkalla voiton vei Niina Virtanen ajalla 3:32:40 osoittaen vahvaa tekemistä koko matkan ajan. Toiseksi sijoittui Lotta Kirvesmies ajalla 3:40:40 ja kolmanneksi Laura Salmela ajalla 3:53:53.

Niina Virtasen haastattelussa selvisi, että hän hiihti voittoon ensimmäistä kertaa ilman pitovoiteita. Hänen taktiikkansa oli mennä tasaisella nopeampaa ja nousuissa rauhallisemmin ja tämä taktiikka takasi hänelle selvän kultamitalin. Hän oli ylipäänsä hyvin tyytyväinen nousujohteiseen kuntoonsa joulun sairastelujen jälkeen.


32 kilometrin miesten perinteisellä voittajaksi selvisi Leevi Passila, toiseksi tuli Tobias Akerlund ja kolmanneksi hiihti Juho Westerlund. Samalla matkalla naisista paras oli Tiia Maria Rauttola, jonka jälkeen maalissa toisena oli Milka Reponen ja kolmantena Johanna Liukkonen. 20 kilometrin miesten perinteisen hiihdon voittajakolmikko oli Jani Mikkonen, Tuomo Kovari ja Juha Sikanen. Naisten 20 kilometrin kilpailun kärkikolmikko oli seuraava: 1. Heini Suopanki, Heidi Saarela ja Patryjca Fidorowicz. Nuorten sarjojen kolme parasta miestä olivat Luka Wallenius, Noa Hänninen ja Eero Enkovaara. Tyttöjen voittokolmikko oli Lydia Salonen, Oona Ek ja Saara Pohjonen.

Perinteinen hiihtotapahtuma panostaa asiakaskokemukseen

Finlandia-hiihto on tunnettu sen yhteisöllisyydestä ja siitä, miten se yhdistää hiihdon ystäviä kaikkialta. Tämänvuotinen tapahtuma ei ollut poikkeus, ja järjestäjät ovat kiitollisia kaikille osallistujille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille, jotka tekivät tästä päivästä unohtumattoman. Tunnelmasta nauttii viikonlopun aikana noin 3700 hiihtäjää.

Tapahtumajohtaja Markku Levasen mukaan Finlandia-hiihtoa on uudistettu paljon tänä vuonna. Kilpa- ja eliittiryhmien sarjoja on yhdistetty ja nuorten matkoja on lisätty. Lisäksi tapahtumasta tehdään ensimmäistä kertaa livestreamia. Myös tapahtumatoria ja yhteistyökumppaneita on paikalla entistä enemmän. Worldloppet lounge tuo viihtyvyyttä ja sosiaalisia kohtaamisia kansainvälisiä hiihtotapahtumia kiertäville ihmisille.







Previous
Previous

Finlandia-hiihdon vapaan tyylin päivä houkutteli monet tunnetut kasvot ladulle

Next
Next

Finlandia hiihtäjän muistilista