Worldloppet (WL) on kansainvälinen maastohiihtomaratonien ”kattojärjestö,” joka perustettiin Ruotsin Uppsalassa vuonna 1978. Finlandia-hiihto on yksi sen perustajajäsenistä. Järjestön tarkoitus on edistää maastohiihtoa urheilulajina ympäri maailmaa. Jokaista maata kohti vain yksi ja usein myös maan tunnetuin massahiihtotapahtuma voi olla Worldloppet –jäsenenä. Worldloppet yhdistää tällä hetkellä 16 eri kisaa Euroopasta, Amerikasta, Aasiasta sekä Oseanian maanosista. Lisäksi Worldloppetissa on mukana neljä massahiihtotapahtumaa, joita ei ole vielä valittu täysjäseniksi.

 

Passi

Worldloppet hiihdon suorittaminen on arvostettu saavutus ja siksi siitä kannattaa säilyttää tosite!

Worldloppet–passi on henkilökohtainen tosite, johon voit kerätä suorittamasi WL–hiihtojen tulokset, passissa on sivu jokaiselle hiihtotapahtumalle erikseen. Osallistuttuasi Worldloppet hiihtoon ja tultuasi maaliin sinun tulisi käydä kisakansliassa pyytämässä leima passiisi - tämä käy myöhemmin todisteena, että olet suorittanut kyseisen hiihdon. WL–leimojen kerääminen kannustaa sinua osallistumaan Worldloppet tapahtumiin myös muissa maissa, joissa voit tutustua toisiin kulttuureihin ja tavata muita maastohiihdon ystäviä ympäri maailman.

Kuinka voin ostaa Worldloppet passin?

Passeja on saatavissa jokaisessa 20:ssä Worldloppetin kisatoimistossa eri puolilla maailmaa sekä Worldloppetin pääkonttorista. Passeja voi myös tilata internetin kautta osoitteesta www.worldloppet.com

Mitään vaatimuksia passin saamiseksi ei ole - passin voi ostaa kuka tahansa.

Hinta

Veloitamme passista 35 euroa. Hintaan sisältyy passi sekä Worldloppet pinssi sekä toimituskulut. Mikäli tulet hakemaan passia Finlandia-hiihdon toimistolta, kannattaa saatavuutta tiedustella etukäteen, sillä varsinkin kauden alkupuolella passit saatta olla loppuunmyyty - passeja tilataan vuosittain rajallinen määrä. Pyrimme varaamaan passeja myös kisapäivien ajaksi, jolloin voit ostaa passin kisakeskuksesta.→ katso yhteystiedot

 

Worldloppet pääkonttori

Vuodesta 2016 lähtien Worldloppetin pääkonttori sijaitsee Viron Tartossa. Worldloppetin pääsihteerinä toimii Epp Paal (Tartu Maraton) ja puheenjohtajana Juha Viljamaa (Finlandia-hiihto).

Worldloppet pääkontorin osoitetiedot:

Laulupeo pst. 25
51007 Tartu, Estonia
Phone: +372 7421 644

Mikäli haluat tietää enemmän, vieraile Worldloppetin kotisivuilla osoitteessa www.worldloppet.com

 

Tunnustukset

Myös sinusta voi tulla Worldloppet "Masteri!"

Kun olet hiihtänyt kymmenen Worldloppet–matkaa voit hakea Worldloppet Master (WL Master) arvonimeä. WL Gold Master arvonimen saat kun olet suorittanut kymmenen pitkää matkaa ja WL Silver Master arvonimen saat kun olet suorittanut yhteensä kymmenen lyhyttä ja/tai pitkää matkaa. Ehtona on, että nämä kymmenen matkaa on suoritettu hyväksyttävästi ja jokainen niistä on hiihdetty eri maassa, joista yksi Euroopan ulkopuolella (eri maanosassa).

Arvonimen saadaksesi sinun tulee postittaa WL–passisi Worldloppetin pääsihteerille, josta he voivat verrata ja tarkistaa leimojen sekä tulosten kelpoisuuden. Mikäli kaikki täsmää sinulle postitetaan WL Master diplomi sekä hopeoitu/kullattu pinssi. Myös nimesi julkaistaan Worldloppetin internetsivuilla ja verkkolehdessä.

Lisäksi jokaisella WL Master:lla on mahdollisuus tilata hopeoitu/kullattu mitali. Mitalin saadaksesi sinun tulee postittaa tilauskaavake (kaavakkeen saa tulostettua Worldloppetin internetsivuilta) ja suorittaa kulumaksu Worldloppetin toimistoon.

→ katso tarkempia tietoja Worldloppetin kotisivuilta (sivut ovat englanninkieliset)

 

Worldloppet Masters Finland ry

Suomalaisilla on oma aktiivinen Worldloppet Masters yhteisö - itseasiassa suomalaisia Mastereita on verrattaessa muihin maihin suhteellisesti huomattava määrä. Mikäli olet kiinnostunut Worldloppet hiihtämisestä, kannattaa ehdottomasti tutustua Suomen WL yhdistyksen kotisivuihin osoitteessa www.wlmasters.fi

 

Jäsenet

 
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

 
Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.