LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
23-24. helmikuuta 2019

Worldloppet

www.worldloppet.com
 

Worldloppet (WL) on kansainvälinen maastohiihtomaratonien ”kattojärjestö,” joka perustettiin Ruotsin Uppsalassa vuonna 1978. Finlandia-hiihto on yksi sen perustajajäsenistä. Järjestön tarkoitus on edistää maastohiihtoa urheilulajina ympäri maailmaa. Jokaista maata kohti vain yksi ja usein myös paras hiihtomaratontapahtuma voi olla Worldloppet–jäsenenä. Wordloppet yhdistää tällä hetkellä 16 eri kisaa Euroopasta, Amerikasta, Aasiasta Australian maanosista. Lisäksi neljä muuta hiihtotapahtumaa valittiin kesällä 2014 kumppanuusjäseniksi, joilla ei kuitenkaan ole äänioikeutta Worldoppetin yleiskokouksessa, jossa kaikki jäsenet tapaavat vuosittain.

 

Passi

Worldloppet hiihdon suorittaminen on arvostettu saavutus ja siksi siitä kannattaa säilyttää tosite!

Worldloppet–passi on henkilökohtainen tosite, johon voit kerätä suorittamasi WL–hiihtojen tulokset, passissa on sivu jokaiselle hiihtotapahtumalle erikseen. Osallistuttuasi Worldloppet hiihtoon ja tultuasi maaliin sinun tulisi käydä kisakansliassa pyytämässä leima passiisi - tämä käy myöhemmin todisteena, että olet suorittanut kyseisen hiihdon. WL–leimojen kerääminen kannustaa sinua osallistumaan Worldloppet tapahtumiin myös muissa maissa, joissa voit tutustua toisiin kulttuureihin ja tavata muita maastohiihdon ystäviä ympäri maailman. Yli 14 000 passia oli myönnetty kesään 2014 mennessä.

Kuinka voin ostaa Worldloppet passin?

Passin hinta on noin 30 euroa. Passeja on saatavissa jokaisessa 20:ssä Worldloppetin kisatoimistossa eri puolilla maailmaa sekä Worldloppetin pääsihteeriltä Italiasta. Passeja voi myös tilata internetin kautta osoitteesta www.worldloppet.com

Passin voi tilata myös Finlandia-hiihdon toimistolta. Veloitamme passista 35 euroa (sis. pk.) Mitään vaatimuksia passin saamiseksi ei ole - passin voi ostaa kuka tahansa. → katso yhteystiedot

 

Tunnustukset

Myös sinusta voi tulla Worldloppet Mestari!

Kun olet hiihtänyt kymmenen Worldloppet–matkaa voit hakea Wordloppet Master (WL Master) arvonimeä. WL Gold Master arvonimen saat kun olet suorittanut kymmenen pitkää matkaa ja WL Silver Master arvonimen saat kun olet suorittanut yhteensä kymmenen lyhyttä ja/tai pitkää matkaa. Ehtona on, että nämä kymmenen matkaa on suoritettu hyväksyttävästi ja jokainen niistä on hiihdetty eri maassa, joista yksi Euroopan ulkopuolella (eri maanosassa).

Arvonimen saadaksesi sinun tulee postittaa WL–passisi Worldloppetin pääsihteerille, josta he voivat verrata ja tarkistaa leimojen sekä tulosten kelpoisuuden. Mikäli kaikki täsmää sinulle postitetaan WL Master diplomi sekä hopeoitu/kullattu pinssi. Myös nimesi julkaistaan Worldloppetin internetsivuilla ja verkkolehdessä.

Lisäksi jokaisella WL Master:lla on mahdollisuus tilata hopeoitu/kullattu mitali. Mitalin saadaksesi sinun tulee postittaa tilauskaavake (kaavakkeen saa tulostettua Worldloppetin internetsivuilta) ja 40 euroa Worldloppetin pääsihteerille. Kesään 2014 mennessä yli 4000 WL Master titteliä on luovutettu hakijoille.

→ katso tarkempia tietoja Wordloppetin kotisivuilta (sivut ovat englanninkieliset)

 

Worldloppet pääkonttori

Vuodesta 2016 lähtien Worldloppetin pääkonttori sijaitsee Viron Tartossa. Wordloppetin pääsihteerinä toimii Epp Paal (Tartu Maraton) ja puheenjohtajana Juha Viljamaa (Finlandia-hiihto).

Worldloppet pääkontorin osoitetiedot:

Laulupeo pst. 25
51007 Tartu, Estonia
Phone: +372 7421 644

Mikäli haluat tietää enemmän, vieraile Worldloppetin kotisivuilla osoitteessa www.worldloppet.com

 

Worldloppet Masters Finland

Suomalaisilla Worldloppet Mastereilla on myös omat kotisivut osoitteessa www.wlmasters.fi

 
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.