LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
23-24. helmikuuta 2019

45. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 1

Ratamestariryhmä ahertaa ja kehittää yhä parempia olosuhteita hiihtäjille

Vaikka lumi antaa vielä odottaa tulemistaan Finlandia hiihdon ratamestariryhmä on työskennellyt pitkin kesää tulevan talven ratojen kunnostuksen merkeissä. Aivan samoin kuin hiihtokunto talvea varten, myös rata valmistellaan kesän aikana. Raivaukset, urien tasauksia ja rumpujen parantelua on toteutettu reitin eri kohdissa. Toimenpiteistä on pääosin vastannut vuosia Finlandia-hiihdon ratamestarina toiminut Jukka Lehtinen rautaisella kokemuksellaan.  Voimme siis turvallisin mielin odotella ensilunta ja silloin aloitettavaa radan pohjustus. Tulevana vuonna ratamestarin vastuun taakkaa on tarkoitus jakaa useammille hartioille ja ryhmän muut jäsenet ovat Henri Rauhamäki ja Mikko Turunen.

Samaan aikaan kun radan vuosittaisia kunnostustoimenpiteitä on hoidettu perusteellisesti, taustalla on maalailtu tulevaisuutta.  Jo useana vuonna hiihdon toteuttaminen on vaatinut massiivista lumettamista radan saamiseksi hiihdettävään kuntoon. Pääosin tämä työ on toteutettu uutterien talkoolaisten toimesta juuri ennen kilpailuviikonloppua. Tuhansien kuutioiden lumensiirtoon on yleensä toteutettu parin viikon rypistyksen aikana käyttäen kaikkea työhön irrotettavaa konekantaa sekä kolapartioita radan vaikeakulkuisimmissa kohdissa. Haasteena on usein ollut siirretyn ajolumen pehmeys ja toisaalta puhtaan siirtolumen saatavuus. Työssä on onnistuttu tähän asti  vähintäänkin erinomaisesti, mutta uusia malleja lumivarmuuden turvaamiseen on harkittu.

Ajatuksena on tulevaisuudessa toteuttaa ennakoivaa lumetusta tekolumella useassa eri kohdassa rataa. Samalla annetaan mahdollisuus mahdollisimman monelle paikalliselle maastohiihdon harrastajalle kilpailijasta kuntoilijaan hyödyntää kilpailua varten luotuja olosuhteita jo ennakkoon. Näitä paikkoja olisivat Lahden Urheilukeskuksen lisäksi, Tapanilan perhelenkki, Heinsuon kuntorata ja Hälvälän ampumaurheilukeskus.  Kaikille näille paikoille on olemassa suuri käyttäjäpotentiaali myös kilpailuviikonlopun ulkopuolella. Kun listaan lisätään vielä Messilän peltoaukeat on radan kriittisiin lumetustarpeisiin otettu kantaa ennakolta.  Jo tulevana talvena on tarkoitus pilotoida lumetusta suoraan radalle, joten voimmekin innolla jäädä odottamaan tuottaako tulevaisuus helpotusta lumetustalkoisiin. Toteutuakseen kaikki nämä suunnitelmat vaativat Lahden kaupungin, Hollolan kunnan, Hollolan Urheilijoiden ja Lahden Hiihtoseuran toimijoiden tinkimätöntä ja pitkäjänteistä työskentelyä asetetun tavoitteen eteen.

Innolla talvea odotellessa,

Henri Rauhamäki
Hollolan Urheilijat -46, puheenjohtaja
Finlandia-hiihto, ratamestariryhmä


Finlandia-hiihdon tapahtumatarjonta monipuolistuu uusien yhteistyötahojen avulla

Suomen suurin massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto tuo jälleen uutta matkavalikoimaan. Tuttujen tapahtumien lisäksi yhteistyössä Vierumäen urheiluopiston kanssa 10. helmikuuta järjestettävässä Naisten Finlandia-hiihto hiihdetään Vierumäellä ja hiihdon ympärille rakentuu perjantaista sunnuntaihin monenlaista ohjelmaa.

Meillä on ollut jo pitkään mietinnässä oma hiihtotapahtuma naisille. Nyt saimme iloksemme Vierumäen urheiluopiston järjestämään kanssamme viikonloppua, jossa hiihdon ja hyvinvoinnin ympärille rakentuu paljon muutakin. Tavoitteenamme on järjestää kaikille hiihdosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille naisille mukava viikonloppu hyvässä porukassa, Finlandia-hiihdon pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.

Lasten Finlandian suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna Lasten Finlandia hiihdetään 13. helmikuuta. Tapahtumaan pääsee mukaan 2000 lasta, uutena mukaan 5.-6. luokkalaiset.

Finlandia-hiihdon viikonloppuna 24. -25. helmikuuta ohjelmassa ovat lauantaina perinteisen matkat 32 ja 50 kilometriä sekä sunnuntaina vapaalla 50, 20 ja 100 kilometriä. Viime vuonna ensimmäisen kerran Suomi100-juhlavuoden kunniaksi hiihdetty 100 kilometriä pysyy siis ohjelmassa, mutta hiihtotapa vaihtuu vapaaksi.

Lasten Finlandian suosio on ilahduttanut meitä joka vuosi. Meille on tärkeää kantaa kortemme kekoon Lahden alueen lasten hiihtoinnostuksen eteen. 100 kilometriä osoittautui meille hyväksi kokeiluksi, jota jatkamme nyt vapaalla. Vapaalla hiihtäminen helpottaa myös latujen kunnossapitoa, Hernesniemi sanoo.

Finlandia-hiihdon ilmoittautuminen on auki nettisivuilla. Nykyinen hintaporras on voimassa 15. lokakuuta asti.


Ensiladuille GoExpo Winterissä 3.-5.11.

Messukeskuksessa Helsingissä pääsee ottamaan tuntumaa lumeen jo pyhäinpäivän viikonloppuna, kun uusi talviliikuntatapahtuma GoExpo Winteriin kuskataan sata rekkalastillista lunta. Entisen Skiexpon perinteelle rakentuva tapahtuma esittelee talvilajeja aiempaa näyttävämmissä oloissa. Kävijät pääsevät hiihtämään aidolla lumella ulkoalueelle rakennettavalla ladulla, testaamaan suksimalleja ja saavat voiteluopastusta. Tapahtumassa kerrotaan myös kaikkia muita talviliikkumisen mahdollisuuksia talvipyöräilystä jääkolkkaan ja talviretkeilystä jääkiipeilyyn. Myös Finlandia-hiihto on mukana GoExpo Winterissä, nähdään siellä.

Finlandia-hiihdon uutiskirjeen tilaajana pääset edullisemmin GoExpo Winteriin. Osta lippusi etukäteen verkosta ja saat kaksi lippua yhden hinnalla. Käytä kampanjakoodia: GOKLUBI ostaessasi 2 aikuisten lippua.

Liput verkosta

GoExpo Winter Messukeskuksessa Helsingissä 3.-5.11.
Katso lippujen hinnat, aukioloajat ja ohjelmat: goexpowinter.fiIntersport panostaa vahvasti hiihtourheiluun ja ryhtyy Finlandia-hiihdon pääyhteistyökumppaniksi

Intersport Finland Oy ja Finlandia-hiihto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Intersportista tulee Finlandia-hiihdon pääyhteistyökumppani sekä virallinen urheilukauppakumppani Finlandia-hiihdon järjestämissä hiihtotapahtumissa Finlandia-hiihdossa, Lasten Finlandiassa ja Naisten Finlandiassa sekä Finlandia-hiihtoon valmistamissa

tapahtumissa. Suomen johtavan urheilukaupan ketjun ja Suomen suurimman massahiihdon yhteistyö tarjoaa molemmille osapuolille sekä hiihtoon osallistujille monia yhteistyön elementtejä.

Maastohiihto on Intersportille kaupallisesti talven tärkein ja suurin tuoteryhmä. Intersport-ketjussa panostamme vahvasti laatuun niin valikoimissa kuin palvelussa. Intersportin monivuotinen yhteistyö Suomen Hiihtomaajoukkueen kanssa on tuonut mukanaan tietoa huippuhiihtäjien harjoittelusta, kilpailuun valmistautumisesta ja välinehuollosta. Tätä tietoa olemme jakaneet Intersportin asiakkaille parantamaan kunkin omia hiihtokokemuksia. Suomessa on 55 Intersport -kauppaa ja intersport.fi-verkkokauppa.Liity Intersport Clubiin ja saat parhaimmat kanta-asiakasetumme

 

Tilaa uutiskirje

 
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.