Usein Kysytyt Kysymykset

 
Ilmoittautuminen

Klikkaa kysymystä ja vastaus ilmestyy otsikon alapuolelle.

Mitä osallistumismaksuun sisältyy ?

Osallistumismaksuun sisältyy perusjärjestelyiden lisäksi varustesäilytys, suksiparkki, latuasemien palvelut, ruokailu maalissa ja sauna. Tuloksen saaneille mitali ja diplomi (diplomi digitaalisessa muodossa, lue lisää kohdasta hiihdon jälkeen).

Miten voin maksaa ilmoittautumisen ?

Ilmoittautumisen voi maksaa suoramaksuna verkkopankissa, tilisiirtona (loppusummaan lisätään laskutuslisä), liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai vastaavilla verkkopalveluilla. Toimistossa ei voi maksaa pankki/luottokortilla.

Katso tarkempia tietoja hinnastostamme.

Jälki-ilmoittautumisen aikana ilmoittautuminen on mahdollista maksaa ainoastaan Kisakansliassa aukioloaikoina.

Haluan maksaa liikuntaseteleillä, mutta setelini eivät riitä laskun summaan, miten toimin ?

On suositeltavaa, että maksat laskun kokonaan kerralla. Voit tosin maksaa osan laskusta liikuntaseteleillä ja loput haluamallasi tavalla (paitsi suoramaksu netissä). Paras tapa on lähettää meille kuntosetelit postitse, liittää mukaan kopio laskusta ja kirjoittaa viesti, että loppusumma maksetaan muilla menetelmillä. Virheiden minimoimiseksi pyydämme, että ilmoitat aina toimistolle mikäli lasku maksetaan osissa.

Katso tarkempia tietoja hinnastostamme.

Mikä Finlandia-tunnus on ?

Finlandia-tunnus on henkilökohtainen. Tunnuksessa on joko 10 tai 12 merkkiä (esim. ABCDE123FG). Tunnuksen saa itselleen ilmoittautumisen yhteydessä, jollei sitä jo ole olemassa. Järjestelmässämme saattaa olla useampikin henkilö samalla nimellä ja tunnus varmistaa, että tiedot pysyvät oikeilla omistajillaan.

Kirjaudu tunnuksella -sivulla voit muuttaa yhteystietojasi, tarkastella vanhoja tuloksiasi. Finlandia-tunnuksen voi syöttää myös suoraan ilmoittautumiskaavakkeeseen, jolloin tallennetut tietosi ilmestyvät suoraan kaavakkeeseen.

Huom! Finlandia-tunnuksella ilmoittautuminen saattaa myös vaikuttaa suuresti saamaasi lähtönumeroon, sillä järjestelmämme tunnistaa aikaisemmat tuloksesi tunnuksen avulla.

Joissain tapauksissa saattaa kuitenkin olla niin, että samalla henkilöllä on hallussaan useampi Finlandia-tunnus ja esimerkiksi tulokset saattavat olla jakautuneet näiden tunnusten kesken. Jos luulet, että näin on käynyt, ota yhteyttä toimistoon ja yhdistämme tilit.

En muista Finlandia-tunnustani.

Finlandia-tunnustasi voit tiedustella toimistolta. Ilmoita meille nimesi ja ainakin syntymäaikasi.

Yritin ilmoittautua Finlandia-tunnuksellani, näen tietoni, mutta sivu ei päästä minua eteenpäin vaan ilmoittaa virheellisestä tiedosta. Itse en pysty muuttamaan tietoa (esim. syntymäaika).

Ota yhteys toimistoon.

En saa valittua tarjousta, jolla molemmat pitkät matkat saa alennettuun yhteishintaan.

Tarjous on voimassa hinnastostamme ilmoitettuun päivämäärään asti.

Ilmoittautumiskaavake näyttää summan kun olet painanut "lisää uusi osallistuja" painiketta. Alennuksen saamiseksi edellytämme, että ilmoittautuminen molemmille matkoille on tehty samalla kertaa.

Ongelmatilanteessa ota yhteys toimistoomme.

Jos ilmoittaudumme ryhmässä, saammeko alennusta ?

Jos ilmoitat ryhmän, joka 11. osallistuja on ilmainen.

Tarjous edellyttää, että kaikki osallistujat ovat ilmoitettu samalla kerralla.

Ongelmatilanteessa ota yhteys toimistoomme.

Miten ilmoitan ryhmän hiihtoon ?

Sinun pitää syöttää jokaisen osallistujan tiedot erikseen ilmoituslomakkeeseen. Mikäli henkilö on hiihtänyt aikaisemmin Finlandia-hiihdon nopein tapa on ilmoittaa hänet Finlandia-tunnuksella - tunnuksen voit syöttää suoraan ilmoittautumislomakkeeseen ja järjestelmämme hakee henkilön tiedot. Osallistujat listautuvat näkyviin sitä mukaan kun klikkaat kohdassa ”Lisää uusi osallistuja.”

Annettuihin sähköpostiosoitteisiin lähetämme ennen tapahtumaa vahvistuskirjeen.

Maksoin laskun, mutta en ole saanut vahvistusta osallistumisesta.

Emme lähetä vahvistusta maksun saapumisesta erikseen. Maksun suoritus on helppo varmistaa Lähtönumerohausta - voit etsiä lähtönumerosi henkilötiedoillasi. Pyrimme antamaan lähtönumeron heti kun olemme saaneet varmistuksen osallistumismaksun vahvistumisesta.

Maksoin laskun, mutta en ole saanut lähtönumeroa.

Riippuen miten maksat laskun, saattaa maksusuorituksen näkyminen kestää samasta päivästä jopa viikkoon. Suoramaksu nettipankissa on kaikista nopein vaihtoehto ja näkyy meillä usein heti. Tilisiirto riippuu pankista, yleensä 1-2 päivää. Postitse parista päivästä viikkoon.

Mikäli maksusuorituksestasi on kulunut pitempi aika, pyydämme, että otat heti yhteyttä toimistoomme.

Huom! Muista aina tehdä ilmoittautuminen nettisivuillamme loppuun asti! Mikäli esimerkiksi maksat suoraan tilillemme ilmoittautumatta, on suuri todennäköisyys, että maksu jää huomioimatta ja lähtönumeroa ei ikinä anneta, ennen kuin asiakas huomaa virheen.

Ongelmatapauksissa ota aina yhteyttä toimistoomme.

Millä perusteella annatte lähtönumeron ?

Lähtönumero annetaan joko tavoiteajan tai kolmen edellisen vuoden parhaan tuloksen mukaan. Ilmoittautumiskaavakkeesta voit valita kohdan ”Oletko hiihtänyt Finlandia-hiihdon aikaisemmin” tai vaihtoehtoisesti voit antaa ”Aikatavoitteesi Finlandiassa”. Edellisten vuosien tulokset saattavat jäädä huomioimatta, mikäli et ilmoittautunut henkilökohtaisen Finlandia-tunnuksesi avulla.

Mikäli kyseistä lähtönumeroa ei ole enää vapaana annamme lähimmän vapaan lähtönumeron (ei kuitenkaan parempi).

Pitkillä matkoilla 100 ensimmäistä lähtönumeroa ovat varattu kilpahiihtäjille. Nämä paikat täytetään pääosin edellisen vuoden perusteella. Huomioi, että muunlaisia varattuja paikkoja ei ole - mikäli sinulla olisi sijoitus, jonka mukaan kuuluisit esimerkiksi ensimmäiseen lähtöryhmään ei tarkoita, että sinulla on varattu paikka.

Mitä aikaisemmin ilmoittaudut, sitä varmemmin pääset haluamaasi lähtöryhmään.

 
Hyvitykset ja Peruutukset
Maksoin osallistumismaksun, mutta en voinut osallistua hiihtoon. Saanko hyvityksen ?

Sairastapauksissa hyvitämme aina 50% maksetusta summasta. Hyvitys hyvitetään seuraavaan vuoden osallistumismaksusta. Hyvitys on henkilökohtainen ja se on voimassa vain seuraavaan Finlandia-hiihtoon asti. Hyvityksen saaminen edellyttää virallista todistusta (pääsääntöisesti sairaanhoitajalta tai lääkäriltä).

Mikäli joudut jäämään hiihdosta esim. työkiireiden takia, emme voi tehdä hyvitystä.

Sairastuin, enkä voi osallistua hiihtoon. Miten toimin ?

Olisi hyvä ilmoittaa peruutuksista toimistoon mahdollisimmat nopeasti. Toimita meille sairastodistus sähköpostilla (sähköisesti esim. skannaamalla tai vastaavallalla tavalla). Voit toimittaa todistuksen myös jälkikäteen postitse.

Peruutin osallistumiseni hyvässä ajoin vuoden alussa, saanko rahani takaisin ?

Mikäli ilmoitat meille peruutuksesta ennen 31. päivä joulukuuta sinulle hyvitetään 50%. Hyvitettävä summa vähennetään seuraavan kauden osallistumismaksusta. Mikäli peruutit osallistumisesi 31. päivä joulukuuta jälkeen teemme hyvityksen vain sairastodistusta vastaan.

Mistä näen onko minulla voimassa oleva hyvitys ?

Hyvitykset ovat nähtävissä omalla Finlandia-tunnuksella kirjaudu tunnuksellasi -sivulla kohdassa ”lisätiedot”. Tällöin ko. kentässä lukee ”Rahaa sisällä (summa).” Hiihdon jälkeen pyrimme päivittämään kaikki hyvitykset toukokuuhun mennessä, jolloin ilmoittautuminen taas alkaa.

Minulla pitäisi olla voimassa oleva hyvitys, mutta hinnat ilmoittautumislomakkeessa ovat edelleen samat.

Ilmoittautuessa lopullinen hinta on nähtävissä vasta viimeisessä vaiheessa - kun olet valinnut maksutavan näet lopullisen hinnan mikä sinulta ollaan veloittamassa.

Minulla pitäisi olla voimassa oleva hyvitys, mutta sitä ei huomioitu saamassani laskussa.

Varmistu ensin, että tietoihisi on merkitty hyvitys kirjaudu tunnuksellasi -sivulta. Varmista kohdassa ”lisätiedot”, että sinulle on merkitty ”rahaa sisässä (summa)”.

Muussa tapauksessa ota yhteyttä toimistoon, niin rupeamme selvittämään asiaa.

Haluan hyvityksen tililleni.

Finlandia-hiihto ei palauta rahaa tilille. Hyvitys tehdään vain seuraavan kauden osallistumismaksua vastaan. Hyvitys on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

 
Ennen hiihtoa
Miten saan selville lähtönumeroni ?

Lähtönumerosi saat helpoiten selville lähtönumerot –sivulta. Muista valita matka, jolle osallistut – muuten nimeäsi ei löydy. Hakutuloksissa ”Numero” tarkoittaa lähtönumeroa.

Miten saan selville lähtöryhmäni ?

Lähtöryhmäsi riippuu lähtönumerostasi. Lisätietoja lähtöryhmistä löytyy Ohjelma –sivulta.

Huomioithan, että ainoastaan kilparyhmissä muodostetaan rintanumeron mukainen järjestys. Muut lähtöryhmät ovat sekalähtöjä.

Jälki-ilmoittautuneet eivät saa vahvistuskirjettä, koska jälki-ilmoittautuminen on mahdollista maksaa vain kisakansliassa aukioloaikoina. Kisakanslian aukioloajat näet Ohjelma –sivulta.

Milloin toimitatte vahvistuskirjeen ?

Lähetämme vahvistuskirjeet kun jälki-ilmoittautuminen on alkanut, eli viikon tai kaksi ennen tapahtumaa.

Vahvistuskirje lähetetään kaikille osallistujille automaattisesti sähköpostitse! Tämän takia onkin tärkeää, että ilmoittamasi sähköpostiosoite on toimiva ja käytössä. Ota kopio vahvistuskirjeestäsi mukaan kisakansliaan nopeuttaaksesi toimintaa.

En saanut vahvistuskirjettä, miten toimin kun saavun kisa-alueelle ?

Mikäli et saanut vahvistuskirjettä, tarvitset mukaasi kuvallisen henkilötodistuksen saapuessasi Kisakansliaan.

Varmista, että sinulla on lähtönumero! Jollet löydä nimeäsi lähtönumerohausta, ilmoittautumisessasi on saattanut tulla jokin ongelma. Ota yhteyttä toimistoon.

Voiko joku hakea osallistujakirjekuoreni kisakansliasta ?

Voi. Tee henkilölle valtakirja ja anna hänelle kopio vahvistuskirjeesi.

En pääse osallistumaan hiihtoon. Voiko kaverini hiihtää puolestani ?

Voi. Teemme siirtoja Kisakansliassa, joista peritään hinnaston mukainen korvaus. Kaverisi tarvitsee kirjoittamasi valtakirjan ja vahvistuskirjeesi, jotta siirto voidaan tehdä. Toisen henkilön lähtönumerolla hiihtäminen muussa tapauksessa on ehdottomasti kielletty ja Finlandia-hiihto pidättää oikeuden kilpailusta hylkäämiseen.

Mihin voin jättää varusteeni hiihdon ajaksi ?

Finlandia-hiihto järjestää kisa-alueelle valvotun Varustesäilytyksen, jonne voit jättää varusteesi. Kisakansliasta saat mukaasi varustekassin (tilavuus n. 60 litraa). Varustekassiin kirjoitetaan lähtönumerosi ja saat varusteesi takaisin näyttämällä rintanumeroasi. Emme suosittele arvoesineiden jättämistä varustesäilytykseen. Finlandia-hiihto ei vastaa säilytyksessä kadonneista arvotavaroista.

Mikä on suksiparkki ?

Voit jättää suksesi kätevästi säilöön Finlandia-hiihdon järjestämään suksiparkkiin siksi ajaksi, kun asioit Kisakeskuksen sisätiloissa. Suksia ei lähtökohtaisesti saa tuoda sisätiloihin, poikkeuksena Start:n suksivoitelu. Suksiparkki on valvottu ja toimii ”narikkatyylisesti.” Suksiparkkia kannattaa käyttää, sillä suksiparkissa varusteesi säilyvät varmemmin tallessa kuin pelkästään ulkoseinustoille jätettynä. Lisäksi suksiparkki on ilmainen palvelu tapahtumaan osallistuville.

Onko alueella suksivoitelua ?

Kisakeskuksssa on suksivoitelua Start:n toimesta ja suksivoitelupisteellä on mahdollista asioida Kisakeskuksen aukioloaikoina. Kisakeskuksen suksivoitelu ei kuulu osallistumismaksun hintaan.

Voit myös jättää sukset yön ajaksi huoltoon, jolloin ne ovat valmiit, kun aamulla nuodat ne ennen osallistumistasi kisaan.

Mikä on ajanottosiru ?

Ajanottosiru nimensä mukaisesti mittaa hiihtoon käyttämäsi ajan, jonka perusteella saat sijoituksen. Ajanottosiru on kiinnitetty rintanumeroosi. Rintanumerossa on kaksi kertakäyttöistä sirua (toinen on varasiru, mikäli yksi siru esim. repeää vahingossa irti). Rintanumeroa ja ajanottosiruja ei tarvitse palauttaa takaisin Finlandia-hiihdolle.

 
Hiihdon aikana
Kuinka monta latuasemaa matkan varrella on ?

20 km:n matkalla on kaksi latuasemaa: Messilä ja Tapanila. 32km:n matkalla on kolme latuasemaa: Messilä, Heinsuo ja Tapanila. 50km:n matkoilla on kuusi latuasemaa: Messilä, Hälvälä, Orinkarkaus, Työtjärvi, Heinsuo ja Tapanila. Tapanilan latuasema palvelee osallistujia sekä meno-, että paluumatkalla.

Kuinka suuret välimatkat latuasemien välillä on ?

Keskimääräinen välimatka latuasemien välillä on noin 10 kilometriä. Tarkemmat etäisyydet näet latuprofiilista.

Mitä jos sauvani/sukseni rikkoutuu matkan varrella ?

Latuasemilta on mahdollista saada lainavarusteita kuittausta vastaan. Myös heti lähdön jälkeisessä mäessä on mahdollista saada lainasauvoja.

Lainavarusteet on aina muistettava palauttaa järjestäjälle kisakanslian löytötavaratoimistoon. Hiihtäjää veloitetaan palauttamatta jääneistä välineistä.

Varmista, että rikkoutuneisiin välineisiisi merkitään rintanumerosi. Latuasemat palauttavat rikkoutuneita välineitä kisan aikana Kisakeskuksen löytytavarapisteelle, josta voit tiedustella välineitäsi.

Onko latuasemilla voitelupalvelua ?

On. Latuasemien voitelupalvelu sisältyy osallistumismaksuun.

Onko latuasemilla käymälöitä ?

Latuasemille on järjestetty Baja -majoja yms. mahdollisuuksia keventää taakkaa.

 
Hiihdon jälkeen
Miten saan tietää tulokseni ?

Voit seurata lähtö-, loppi- ja väliaikoja lähes reaaliaikaisesti tulospalvelusta kisan aikana. Lopulliset tulokset ovat nähtävissä tulosarkisto -sivulla, yleensä 1-2 viikon viiveellä. Mikäli havaitset virheen tuloksessasi ota yhteys Finlandia-hiihdon toimistoon.

Mikä on Ikäsarja ?

Ikäsarja tarkoittaa ikäluokkasi mukaista sijoitustasi. Ikäsarjat ovat nähtävillä vain tulosarkistossamme (Ikäsarjoja ei ole nähtävillä Tulospalvelussa kisojen aikana).

Miten saan diplomin suorituksestani ?

Diplomi on saatavilla sivuiltamme vain sähköisessä muodossa.

Diplomi on saatavilla heti suorituksesi jälkeen tulospalvelussa.

Mistä voin kysyä löytötavaroita ?

Löytötavaratoimisto sijaitsee Kisakeskuksen Info –pisteen lähistöllä.

Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta tapahtuman jälkeen, jonka jälkeen lunastamattomat löytötavarat hävitetään.

Miten voin antaa palautetta ?

Palaute on meille tärkeää. Paras tapa antaa palautetta on täyttää palautalomakkeemme.

 
Muuta
Onko tapahtumalla pakkasrajaa?

Ei.

Postileimat

Finlandia-hiihdon erikoisleima on ollut käytössä alusta lähtien eli vuodesta 1974.

Vuoteen 1987 saakka Hämeenlinnan ja Lahden leimat olivat vuosittain kuva-aiheiltaan erilaiset, sen jälkeen samat.

Vuosina 1989 ja 1990 keliolosuhteet olivat niin huonot, että hiihto suoritettiin vain Lahden päässä; Hämeenlinna leimaa ei kyseisiltä vuosilta ole.

Useimpia Finlandia-hiihdon erikoisleimoja menneiltä vuosilta on vielä saatavissa Lahden Postimerkkikerho ry:ltä, joka on hoitanut kisaleimajaostoa yhdessä postin kanssa.

Lisätietoja: www.lahdenpostimerkkikerho.fi

 
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.