Finlandia- Hiihto 2022

Vuoden 2022 Finlandia-hiihto oli perinteistä poikkeava ja hiihdettiin vain yksipäiväisenä. Hiihtotyyli sunnuntain yhteislähdössä oli perinteinen. Kilpailuun starttasi yhteensä 815 osanottajaa. Tälle vuodelle reittiä oli uudistettu ja hiihdettävät matkat olivat, 65 km, 32 km ja 20 km. Reitiltä löytyi kilpailun historiasta tuttuja paikkoja, muun muassa legendaarinen Uskilan nousu.

Nopein 65 km lenkin selvittänyt oli Kari Varis (Team Kaskipuu), joka voitti Finlandia-hiihdon jo 12. kerran. ”Ei ollut haasteita, tasainen lenkki.” Varis kommentoi maaliin päästyään. Varis hiihti koko matkan kärkiryppäässä ja Heinsuon väliaikapisteellä neljän kärki alkoi tehdä eroa muuhun porukkaan Variksen johdolla. Toiseksi kilpailussa sijoittui Juuso Mattila (Team Lappaja), joka jäi voittajasta vain sekunnin. Niin ikään sekunnin päässä Mattilasta kolmanneksi hiihti Vili Hämäläinen (Team Kaskipuu).

Naisten sarjassa voittoon hiihti Oona Kettunen (Team Kaskipuu) ajalla 3.18.08. ”Pääsin miesten kanssa hyvin karkuun. Onneksi pystyttiin etumatka pitämään.”  Kettunen selvensi taktiikkaansa maalissa. Lähes 5 minuuttia Kettuselle hävinneenä toiseksi selviytyi Suvi Karjaluoto (Oulun Kilpa-Veljet). Kolmantena maalivaatteen alitti Katariina Lonka (Ikaalisten Urheilijat) ajalla 3.29.43.

32 km lenkille lähti matkaan 150 hiihtäjää. Miesten kilpailussa nopeinta vauhtia piti Joni Karjalainen ajalla 1.47.05, toiseksi tuli Henri Erkkilä

tullen maaliin 13 sekuntia voittajan jälkeen. Himmeimmän palkintosijan otti Jussi Uitto ajalla 1.47.35. Naisten sarjassa ylivoimaiseen voittoon hiihti Marja-Terttu Repo ajalla 1.47.38, kakkosena maaliviivan ylitti Amalia Lindèn ajalla 2.15.24 ja kolmantena maaliin tuli Johanna Liukkonen, 2.20.18.

Miesten 20km kisan voitti Roni-Eemil Norrbacka käyttäen matkaan aikaa 1.05.26. Toiseksi hiihtänyt Jani Mikkonen jäi voittajasta noin kuusi minuuttia (1.11.22) ja kolmanneksi tullut Joel Seppälä noin kahdeksan minuuttia (1.13.19). Naisten kisassa erot kasvoivat suuriksi, kun voittaja Anni Gustafsson tuli maaliin ajalla 1.18.05, melkein yhdeksän minuuttia ennen toiseksi tullutta Nina Andersenia (1.26.52). Elisa Ylilehto oli kolmas käyttäen matkaan aikaa 1.42.28.

Ilmoittautuminen jatkuu 19.2. saakka

VAHVISTUSKIRJEET OVAT LÄHETETTY 17.2.2022.

Jatkamme ilmoittautumista lauantai 19.2. saakka. Ilmoittautua voit tästä. Verkkomaksut ja verkossa toimivat liikuntaetupalvelut toimivat maksuvälineinä, fyysisiä liikuntaetuseteleitä tai laskulla maksamisia emme enää ota vastaan. Varsinaista jälki-ilmoittautumista sunnuntaina ei ole.

Lähtönumeroihin ei voi vaikuttaa, eli toisin sanoen 65 km:n kilparyhmä on täynnä.

Vahvistuskirjeet, jotka olivat ilmoittautuneet 16.2. mennessä, ovat lähetetetty 17.2. n klo 20:00. Niille, jotka ovat ilmoittautuneet 16.2. jälkeen vahvistuskirjeitä lähetetään aika-ajoin. Vahvistuskirjeet lähetään osoitteesta noreply@mail.onreg.com

Lahdessa on satanut tämä viikko märkää lunta, suuremmilta vesisateilta kuitenkin vältyttiin, joten tapahtuma vaikuttaa radan osalta hyvältä. Viikonlopuksi on luvattu pakkasta ja sunnuntaiksi ihanteellinen -2c puoliaurinkoinen keli.

Finlandia-hiihto 20.2.2022

Finlandia-hiihto hiihdetään perinteisellä tyylillä 20.2.2022. Reitteinä ovat 65, 32 ja 20 km.

Hiihto on virallinen Finlandia-hiihto suoritus, jossa jokainen reitin suorittanut määräajassa saa mitalin sekä digitaalisen diplomin.

Huomioithan, että jälki-ilmoittautumista ei poikkeavasti ole, keskiviikkona 16.2. on viimeinen mahdollinen päivä ilmoittautua. Ilmoittautuminen on normaaliin tapaan kaikille avoin.

  • Ilmoittautumisesi jälkeen voit tarkistaa osallistumisesi tilan osallistujalistalta. Jos löydät nimesi listalta osallistumisesi on kunnossa.
  • Ohjeet osallistujille lähetetään sähköpostitse 17.2. aikana, kun ilmoittautuminen on päättynyt. Sitä ennen suosittelemme tutustumaan Ohjelma -sivuun.

Tilannepäivitys 2.2.2022

Koronaan liittyviä rajoituksia on purettu niin, että voimme ottaa 20.2. perinteisellä tyylillä hiihdettävään Finlandia-hiihdon kilpailuun myös ilman lisenssiä olevia hiihtäjiä!

Lisenssin tätä varten hankkineilla on mahdollisuus saada rahansa takaisin.

Kilpailu starttaa sunnuntaina 20.2.2022 klo 9:00.

Ilmoittautuminen uusille hiihtäjille avataan 3.2.2022.

Tapahtuman tarkemmat järjestelyt varmistuvat myöhemmin ja niistä lisää tietoa löytyy verkkosivuiltamme.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.2.2022. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Aiemmin ilmoittautuneet voivat ilmoittaa osallistumisesta tulevaan tapahtumaan osoitteeseen entry@finlandiahiihto.fi 16.2.2022 mennessä.

Virtual Finlandia on edelleen voimassa. 32km ja 20km reitit ovat auki 12.-13.2. sekä 19.2. myös koko 65 km:n matka niille, jotka haluavat sen suorittaa Salpausselän maastoissa.

Lumitilanne Finlandia-hiihdon reitillä on loistava ja ennusteiden mukaan se vain paranee. Tulevat ennusteet lupaavat seuraavien päivien aikana yli 35 cm lisää lunta.

Tilannepäivitys 1.2.2022

AVI purkaa tällä hetkellä rajoituksia ja vaikka varsinaisia päätöksiä Päijät-Hämeen osalta ei vielä ole, antaa tämä meille mahdollisuuden valmistautua siihen, että voisimme ottaa 20.2. hiihdettävään perinteisen kilpailuun myös ilman lisenssiä olevia hiihtäjiä.

JOS rajoitukset puretaan tulemme avaamaan ilmoittautumisen uusille hiihtäjille.
Kilpailun tarkemmat järjestelyt varmistuvat myöhemmin.

Tästä tiedotamme lisää heti, kun se on mahdollista.

Aiemmin ilmoittautuneet saavat tästä myös erikseen tiedon sähköpostilla, jossa kerrotaan miten osallistumisinnokkuus tulevaan kilpailuun tulee meille ilmoittaa.

Virtual Finlandia on edelleen voimassa ja 32km ja 20km reittit on auki 12.-13.2 sekä 19.2. myös koko 65km:n matka niille, jotka haluavat sen suorittaa Salpausselän maastoissa.

Lumitilanne Finlandia-hiihdon reitillä on tällä hetkellä loistava ja ennusteiden mukaan se vain paranee!

FINLANDIA-HIIHTO siirtyy järjestettäväksi kilpailuna 20.2.2022

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Finlandia-hiihtoa ei voida järjestää suunnitellusti 12.-13.2. Aluehallintovirasto on asettanut rajoitukset yleisötapahtumille, jotka kestävät 19.2. asti.

Finlandia-hiihto tullaan järjestämään kilpailuna sunnuntaina 20.2. perinteisellä hiihtotavalla 65, 32 ja 20 kilometrin matkoilla.

20.2. hiihdettävään kilpailuun voi osallistua vähintään Skipassi-tasoisella kansallisella lisenssillä tai FIS-lisenssillä. Kilpailuun osallistuvien tulee ilmoittaa lisenssinumerot osoitteeseen entry@finlandiahiihto.fi 16.2. mennessä.

Lähtönumerot, niiden osalta, jotka eivät osallistu 20.2. hiihdettävään kilpailuun, siirtyvät automaattisesti vuodelle 2023.

Lisätietoja lisensseistä ja ilmoittautumisesta tullaan kertomaan lisää Finlandia-hiihdon nettisivuilla.

 

Virtuaalinen Finlandia-hiihto 12.-19.2.2022

Virtual Finlandia-hiihto on Finlandia-hiihdon virtuaalinen vaihtoehto tapahtuman järjestämiselle pandemia-aikana. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa liikunnan ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamallaan tavalla ja haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaalitapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Tapahtumalle on määritetty aikaraja, jolloin tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautua voi aina viimeiseen päivään asti, jolloin tapahtuma on aktiivinen.

Virtuaalisen suorituksen voi tehdä 12.-19.2.2022 ja tieto suorituksesta lähetetään tulospalvelujärjestelmään 12.-13.2.reitti avataan Lahdessa mukaillen Finlandia-reittiä. Merkityllä reitillä Virtual Finlandia-hiihtoon osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Järjestäjä ei ole vastuussa vahinkotapauksissa, olivat mahdolliset vahingot sitten terveydellisiä tai aineellisia. Osallistujien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaissäädöksiä.

Virtuaali hiihto ei ole kilpailu, eikä palkintoja jaeta. Osallistujien kesken arvotaan 10 osallistumisoikeutta vuoden 2023 Finlandia-hiihtoon. Jokainen osallistuja saa suorituksestaan Virtual Finlandia-hiihto diplomin.

Ilmoittautuminen Virtual Finlandiaan aukeaa 24.1.2022

Tilannepäivitys 11.1.2022

Finlandia-hiihto tullaan järjestämään tämän hetken tiedon mukaan suunnitellusti 12.-13.2.2022. Seuraamme kuitenkin korona tilannetta ja keskustelemme aktiivisesti AVI:n kanssa terveysturvallisen kilpailun järjestämisestä.

Varajärjestelynä meillä on mahdollista siirtää kilpailu kuukautta myöhemmäksi. Mahdollisesta siirrosta tullaan tiedottamaan 21.1.2022

Finlandia-hiihdon reitistöä on pohjattu viime päivinä ahkerasti ja lumi tilanne on hyvä. Koko reitti on pohjattu isolla koneella jo kahteen kertaan.

Koronatiedote

Julkaistu 20.12.2021

Aluehallintovirastot ovat kieltäneet suuret yleisötilaisuudet, joissa ei ole käytössä koronapassia. Tämän vuoksi se on todennäköisesti otettava käyttöön myös Finlandia-hiihdossa.

Koronapassin turvin pystymme järjestämään tapahtuman suunnitellusti, sekä tuottamaan mahdollisimman terveysturvallisen elämyksen hiihdon ystäville.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa kun rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu tai koronatestin tulos on negatiivinen.

Testitulos on voimassa kolme päivää. Jos aikuinen ei voi lääketieteellisistä syistä ottaa koronarokotetta, hänellä on oikeus saada tarvitsemansa koronatestitulos maksutta julkisesta terveydenhuollosta. Myös 16-17-vuotiaat lapset saavat testin maksutta. Alle 16-vuotiailta ei vaadita koronapassia.

Omakantaan pääset täältä: www.kanta.fi/koronapassi. Lataa EU:n koronatodistus puhelimeesi, ota siitä screenshot tai tulosta se paperille. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit noutaa todistuksen terveysasemalta.
 
EU:n koronatodistuksen QR-koodi luetaan kisakansliassa numeron luovutuksen yhteydessä, mikä tarkoittaa hieman normaalia pidempää jonotusaikaa. Saavuthan stadionille ajoissa, jotta hiihto pääsee alkamaan ajallaan.

Koronapassin tarkastuksen yhteydessä tarkastamme myös kävijöiden henkilöllisyyden. Ruuhkien välttämiseksi otathan vahvistuskirjeesi, koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esille jo ennen omaa vuoroasi.

Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Koronapassin käyttöönotto tapahtumassa ei oikeuta osanottomaksun palautukseen.

Tiedotamme asiasta tarkemmin lähempänä kun tiedämme sen hetken tilanteen.

Päijät-Hämeen paikalliset rajoitukset päivittyvät tänne https://paijat-sote.fi/koronavirus/alueelliset-suositukset/

Rajaliikenteen päivittyvät uutiset löytyy täältä https://raja.fi/korona-info


Tulethan tapahtumaan terveenä.

Tervetuloa Finlandia-hiihtoon!

Ensilumenlatu avataan Lahdessa 26.11.2021 kello 16:00

Katso tarkemmat tiedot ja esittelyvideo Lahden Kaupungin sivuilta osoitteesta https://www.lahti.fi/uutiset/lahden-ensilumenlatu-avataan-perjantaina-26-11-klo-16/

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.