LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
22.-23. helmikuuta 2020

Ilmoittautuminen 47. Finlandia-hiihtoon on avattu!

Tapahtuma järjestetään 22.-23.2.2020

Uutena reittivaihtoehtona on nyt 32 km vapaalla hiihtotyylillä, joten voit valita nyt kaikista reiteistä (50/32/20km) sekä perinteisen ja vapaan tyylin

Tervetuloa!

Lasten Finlandia huipentaa talven torstaina 7. maaliskuuta

Finlandia-hiihto kannustaa tänäkin vuonna Lahden alueen koululaisia ladulle nauttimaan hiihdosta. Lasten Finlandia tuo jo viidennen kerran Lahden, Nastolan ja Hollolan 1. –4. luokkalaisia viettämään mukavaa hiihtopäivää kouluporukassa. Tällä kertaa tapahtumaan on ilmoittautunut noin 1500 lasta.
– Tänä vuonna olemme saaneet kamppailuareenan käyttöön, joten saamme ohjattua luokkakokonaisuudet paremmin reitille. Viime vuoteen verrattuna ykkös- ja kakkosluokkalaisten reitti hiihdetään pikkuisen pidempänä lenkkinä. Joka vuosi yritämme pikkuisen petrata edellisestä vuodesta, Lasten Finlandian johtaja Kari Koskinen kertoo.
Lasten Finlandian toteuttamisessa isossa roolissa on yhteistyö Vierumäen urheiluopiston kanssa. Vierumäeltä tapahtuman järjestämiseen osallistuu 40–50 liikunnanohjaajaopiskelijaa. Se ilahduttaa Koskista, kuten myös yleinen hiihtoinnostus.
– Hienoa on myös, että saimme tänä vuonna Lahdessa ensilumenladun auki jo marraskuussa, ja mahdollisuudet harrastaa hiihtoa ovat olleet todella hyvät, Koskinen sanoi.

Palaa Finlandia 2019 tunnelmiin koosteissamme

Finlandia-hiihto 2019 on Lasten Finlandiaa lukuunottamatta taputeltu.

Tunnelmiin pääset palaamaan muun muassa päiväkohtaisissa koostevideoissa:

Lauantai

Sunnuntai

Sekä kuvagalleriassa, joka löytyy Facebookin lisäksi kuvat.fi:stä: https://finlandiahiihto.kuvat.fi/kuvat/2019/

Kuvat on ottanut Lauri Heino, ja kuvia omassa käytössä käytettäessä kuvaajatiedot on mainittava.

4400 hiihtäjää ja paljon onnistuneita ratkaisuja

Finlandia-hiihtoon osallistui tänä viikonloppuna 4400 hiihtäjää. Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Raiko Pousi oli viikonlopun jälkeen melko tyytyväisin mielin.

– Hiihtäjämäärä on mukava ”kasi miinus”. Jälki-ilmoittautuneita toivoimme vähän enemmän, niitä ei tullut ihan niin paljon kuin oli ajatus. Saimme tälle vuodelle asioita kehitettyä ja parannettua, kuten kisailmettä vähän paremmaksi, puitteet stadionilla ja kisakeskuksessa olivat hienot. Oli hyvä, että ruokailu oli isossa tilassa alhaalla, sillä se antoi arvoa palkintojenjaolle, Pousi sanoi tyytyväisenä.

Kilpailullisesti kärjen osalta nähtiin hyviä kilpailuja, lisäksi huolto pelasi hyvin. Haasteita oli lauantaina haastavien sääolosuhteiden vuoksi ladun kanssa, vaikka kaikki mahdollinen pyrittiinkin tekemään asian suhteen. Jatkossa latujen säilymisen parantamiseksi mietitään vielä enemmän keinoja.

Sunnuntaina nähtiin myös Fatbike-maastopyöräily osana Finlandia-hiihtoa. Pousi piti tapahtumaa hyvänä lisänä Finlandia-tarjontaan ja uskoi sen voivan kehittyä edelleen.

Mikkonen ja Gräfnings FIS Worldloppet Cupin osakilpailuvoittoihin Lahdessa

Juho Mikkonen ja Maria Gräfnings veivät voitot Finlandia-hiihdon vapaan 50 kilometrillä, joka oli myös FIS Worldloppet Cupin osakilpailu. Sini Alusniemi oli naisten kilpailussa parhaana suomalaisena toinen.

Miesten kilpailussa ranskalaisilla oli vahva panos, sillä Mikkosen jälkeen seuraavat sijat veivät Damien Tarantola ja Loic Guigonnet. Mikkonen saapui maaliin kaksi sekuntia ennen Tarantolaa.

– Jouduin vetämään Tapanilaan kolmen kilsan pätkän. Pudotin vauhdin itselleni sopivaksi. Pari miestä tuli etupuolelle, yksi pääsi 20–30 metriä irtikin. Ajattelin kuitenkin seurata punaisen liivin miestä, ja hän vetikin oman kaverinsa kiinni. Yllätyin, että jaksoin hiihtää, kun oli ensimmäinen tämmöinen pitkä kisa, Mikkonen sanoi ja arveli ainakin Äänekoskella SM-kisoissa hiihtävänsä seuraavaksi.

Suomalaisista kymmenen joukkoon ylsivät Kari Varis (kuudes) ja Tino Tiilikainen (10:s).

– Vedin alussa eka kuusi kilometriä. Ihan OK oli, ei ihan lopussa löytynyt paikkaa. Suksissa oli tänään isoja eroja, kohtuullisen tyytyväinen Kari Varis sanoi.

Naisten kilpailussa Maria Gräfnings vei voiton 34 sekunnin erolla Sini Alusniemeen. Tsekin Klara Moravcova oli kolmas. Alusniemi joutui taipumaan voittotaistelussa 15 kilometriä ennen maalia.

– Tiesin, että peli oli siinä, koska hän (Gräfnings) pääsi kolmen porukkaan ja itse olin yksin. Loppu 15 kilsaa yksin, ja koko ajan pelkäsin, että muut naiset tulevat letkassa kiinni, koska oli tuulta aika paljon. Kun irtiotto tapahtui, minulla oli huoltaja antamassa juomaa, Alusniemi kuvaili voittotaistelun kannalta epäonnista hetkeään.

– Hiihto tuntui hyvältä, oli aika taktiikkahiihto alusta alkaen. Olen tyytyväinen, että kestin tuon lopun noin hyvin yksin, Alusniemi sanoi.

Voittajien videohaastattelut Finlandia-hiihdon Facebookissa

Tuloslinkki

Finlandiassa viihtyivät niin ensikertalaiset kuin konkaritkin, niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin

Finlandia-hiihdon ensimmäisenä päivänä lähtöpaikalle kokoontui paljon hyväntuulisia ja motivoituneita hiihtäjiä. Osallistujat ja yleisö saapuivat heti päivän ensimmäisistä hetkistä alkaen hymyssä suin stadionille. Hiihtäjien avuksi ja iloksi sadat vapaaehtoiset tekivät kunniakasta työtä. He pitivät huolta, että ruuat, juomat ja ennen kaikkea tunnelma pitää mainion tasonsa.

Finlandia-hiihdossa 50 kilometriä matkannut Janne Järvenpää sanoi latujen ja olosuhteiden olleen yllättävän hyvät. Ensimmäisen Finlandia-hiihtonsa hiihtänyt Järvenpää kutsui tapahtumaa hienoksi, hyvin järjestetyksi ja perinteikkääksi.

”Tapahtuma merkitsi minulle paljon; nimenomaan se itsensä voittaminen. Ei ole helppo juttu hiihtää 50 kilometriä, näissä olosuhteissa”, Järvenpää sanoi.

Järvenpään isä on myös moninkertainen Finlandia-hiihtoon osallistuja, ja sen innoittamana myös hän myös aikoo osallistua Finlandia-hiihtoon ensi vuonna.

”Minun oma isänikin on hiihtänyt tämän Finlandia-hiihdon, joten mennään nyt, kun isänikin on tämän käynyt.”

Tänään toisen kerran Finlandia-hiihtonsa hiihtänyt norjalainen Knut Karlsen sanoi olosuhteiden olleen hyvin erilaiset viimevuoteen verrattuna.

”Viime vuonna oli tosi, tosi kylmä. -21-astetta. Nyt +4 tai +6. Kisa oli todella hyvä ja ladut olivat hyvässä kunnossa.”

Norjalainen mainitsi myös, kuinka hyvää huolta hiihtäjistä pidetään ennen kisan alkua. Karlsen kertoi myös että hänet nähdään ensi vuonna Finlandia-hiihdon laduilla, joka tulee olemaan hänen kolmas kertansa tässä tapahtumassa.

Järvenpään ja Karlsenin videohaastattelut Facebookissamme

 

Luusua ja Virtanen voittivat perinteisen 50 kilometrin matkat

Ski team Mäenpään Ari Luusua voitti miesten ja Kouvolan hiihtoseuran Niina Virtanen naisten perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin Finlandia-hiihdon Lahdessa ja Hollolassa. Luusua ehti maaliin kuusi sekuntia ennen Venäjän Aleksei Dvoskinia. Mikko Kuusela oli kolmas jo lähes neljä minuuttia Luusuan takana. Virtasen jälkeen naisten muut palkintokorokesijat veivät Noora Kivikko ja Terhi Pollari. Kivikko hävisi Virtaselle 1.49.

Luusua on kolme kertaa saapunut ensimmäisenä maaliin, mutta yhden kerran hänen kohtalokseen koitui hylkäys. Toinen voitto maistui. Ison osan matkasta Dvoskin ja Luusua taittoivat yhdessä muun kärkiporukan pudottua vauhdista.

– Todella hyvän haasteen antoi venäläinen. Tarkoitus oli aika helpolla tulla. Ihan viimeisellä kilometrillä huomasin, että minulla on parempi suksi. Ajattelin, että jos metrin tai kahden metrin eron saan tuohon loppulaskuun, ei hän enää minua kiinni aja. Vähän samanlainen loppuratkaisu kuin viime vuonna, nyt olin vaan tasurilla liikkeellä, Luusua sanoi.

Seuraavaksi Luusua suuntaa Vasaloppetiin, joka on ollut hänelle Rukan maailmancupin lisäksi kauden toinen päätavoite.

– Jaksaminen on yllättävän hyvällä tasolla. Vasaloppetissa auttaa, että on ennen käynyt siellä. Se on kuitenkin niin raju matka, kahdesti Vasaloppetissa aiemmin hiihtänyt ja parhaimmillaan 14:nneksi sijoittunut Luusua sanoo.

Virtanen kuvaili hiihdon olleen ”tavallaan aika helppo”.

– Kyllä se vaan alkoi rankaista loppua kohti. Heinsuon jälkeen meinasi alkaa kädet jo vähän kramppailla, mutta sisulla vaan maaliin asti. Huolto oli tänään hyvä, niin jaksoin taistella, Virtanen sanoi.

Hänelle Finlandia oli jälleen yksi talven päätavoitteista. Alkukauden sairastelujen jälkeen Tartto (naisten yhdeksäs) ja Finlandia olivat päätavoite.

Tulospalvelusivu

Finlandia-hiihtoon ilmoittautunut reilut 4000 hiihtäjää

Finlandia-hiihtoon 2019 on ilmoittautunut reilut 4000 hiihtäjää. Lisäksi tapahtumassa sunnuntaina ajettavaan Fatbike-maastopyöräilyyn osallistuu 40 henkilöä. Kaikkiin tapahtumiin ehtii vielä ilmoittautua.

Suosituin matka tälläkin kertaa on perinteinen 50 kilometriä. Sinne on ilmoittautunut tarkalleen 1672 hiihtäjää, listalla muun muassa Ski Classics-palkintokorokesijan äskettäin napannut Ari Luusua, viestin SM-kultamitalisti Aku Nikander ja monta muuta kovaa pitkän matkan perinteisen hiihtäjää. Kaikkiaan lauantaille on ilmoittautunut tarkalleen 2204 hiihtäjää.

– Ilmoittautuneita on enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, mutta toki toivomme mahdollisimman monen vielä tulevan mukaan. Hienoa on, että tänä vuonna päästään hiihtämään talvisissa olosuhteissa täysmittaisilla reiteillä ja reitit ovat myös hyvässä kunnossa, Finlandia-hiihdon pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.

Sami Jauhojärven vinkit tankkaukseen ja kramppien estoon, Rela-hierojat auttavat palautumisessa

Viimeisellä viikolla ei enää ihmeitä harjoituksellisesti tehdä, mutta Sami Jauhojärvi kertoo, mitä edeltävänä päivänä kannattaa tehdä, että hiihdosta tulisi mukava kokemus.

Tankkaus

Jos krampit vaivaavat hiihtäessä, Mustilla on vinkit niiden estoon ja myös hoitoon

Rela-hierojien pisteeltä apua ja vinkkejä palautumiseen

Kun Finlandia-hiihto on nautiskeltu läpi, kannattaa suunnata kisakeskuksessa Rela-hierojien pisteelle.

Millaisissa asioissa ammattilaiset voivat hiihtäjää auttaa omatoimisen lihashuollon tukena?

Vahvistuskirjeet

on lähetetty 18.2.2019. Lähtönumerosi voit tarkistaa Lähtölistasta.

Finlandia-hiihto on jälleen hyvin kansainvälinen – ensimmäinen meksikolainen mukana

Lahden hieno hiihtolajien tapahtumaputki saa jatkoa 23.–24. helmikuuta, kun Finlandia-hiihto tuo hiihdon ystäviä nauttimaan Lahden ja Hollolan laduista. Tapahtumaan on ilmoittautunut 3 250 hiihtäjää, jotka edustavat 28 eri kansallisuutta.

Suosituin matka on jälleen ollut perinteisen 50 kilometriä, jolle on ilmoittautunut 1 489 hiihtäjää. Finlandia-hiihtoon jo ilmoittautuneiden joukossa on ensimmäistä kertaa myös meksikolaisedustus, kun Luis Orozco osallistuu 32 kilometrin perinteisen kilpailuun lauantaina 23. helmikuuta.

– Meillä on ollut vitsinä monta vuotta, että jonain päivänä minun pitäisi osallistua Finlandia-hiihtoon, sillä ei ole montaa meksikolaista, jotka osaisivat hiihtää. Meksikossa lumi on lähinnä jotain, mikä näkyy kaukana vuorien huipuilla, Orozco sanoi.

Hän oppi hiihtämään saapuessaan Suomeen opiskelemaan 18 vuotta sitten. Innostajana toimi suomalainen tyttöystävä, josta tuli sittemmin Orozcon vaimo. Nyt ”vitsin” toteutuminen on enää reilun 1,5 viikon päässä. Minkälaista Finlandiaa kovasti kotimaassaan mediahuomiota tapahtuman tiimoilta saanut mies odottaa?

– Hauskaa ja haastavaa. Tämä on ensimmäinen hiihtokisani, joten päätavoitteeni on päästä maaliin. Tällä hetkellä odotan, että hiihtäisin 32 kilometriä alle 3,5 tunnissa, mutta katsotaan, hän sanoo.

Tänä vuonna Finlandian yhteydessä kilpaillaan myös fatbike-pyöräilyn SM-mitaleista sunnuntaina 40 kilometrin matkalla. Fatbikella tapahtumaan voi osallistua myös 25 kilometrin reitillä.

Kun Finlandia-hiihtoviikonloppu on takana, tapahtuma ei suinkaan ole tältä vuodelta vielä ohi. Viidettä kertaa järjestettävä supersuosittu Lasten Finlandia hiihdättää Lahden, Hollolan ja Nastolan 1. –4. luokkalaisia tänä vuonna 7. maaliskuuta. Tapahtumaan ilmoittautui edellisen kerran yli 2 000 koululaista, ja vastaavaa määrää odotetaan tänäkin vuonna. Jokainen osallistuja palkitaan mitalilla ja kannustusjoukkojakin tsempataan mukaan.

Finlandia-hiihdon ja Lasten Finlandian suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kaslink mukana pienentämässä Finlandia-hiihdon hiilijalanjälkeä – Kisavetenä Kaslinkin kartonkipakkaukseen pakattu Vesi

Kouvolalainen elintarvikeyritys Kaslink on mukana vauhdittamassa Finlandia-hiihdon matkaa mahdollisimman hiilivapaaksi tapahtumaksi. Tapahtuman virallinen kisavesi on Kaslinkin ekologiseen kartonkipakkaukseen pakattu vesi, ja kaurapohjaiset Aito-tuotteet näkyvät laajasti tapahtuman ruokailussa. 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23.-24.2.

Finlandia-hiihdon tavoite on olla vuonna 2020 mahdollisimman hiilineutraali. Ympäristö otetaan entistä paremmin huomioon jo tänä vuonna, ja tapahtumassa on kehitetty muun muassa jätteiden lajittelua. Finlandia-hiihdon virallinen kisavesi on Kaslinkin Vesi, joka on pakattu ekologiseen ja logistisesti tehokkaaseen kartonkipakkaukseen, joka on myös helppo kierrättää.

– On hienoa olla mukana tukemassa Finlandia-hiihdon matkaa yhä vastuullisemmaksi tapahtumaksi. Pienillä teoilla on suuri vaikutus: kartonkipakkaukseen pakatun veden hiilijalanjälki on yhden litran osalta lähes puolet pienempi kuin perinteisen muovisen PET-pullon. Helppo kierrätettävyys on tärkeää etenkin Finlandian kaltaisessa suurtapahtumassa, kertoo Kaslinkin markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanna Kallio.  

Veden lisäksi Finlandia-hiihdossa näkyvät myös kaurapohjaiset Aito-tuotteet. Aito-kaurajuomat ja Aito Kauravälipalat ovat mukana tapahtuman ruokailuissa, ja kahvin kanssa tarjolla on Aito Kaurajuoma Baristaa. Lisäksi niin hiihtäjille kuin tapahtumavieraille on tarjolla Aito-tuotteista valmistettua Aito Kaakaota. Hiilijalanjäljen pienentäminen on tärkeää myös Kaslinkille: LCA Consultingin tekemän hiilijalanjälkilaskennan mukaan Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki, sisältäen yhden litran Aito Kaurajuomaa ja sen tuotepakkauksen, on 0,3 kg CO-ekv/kg. Yrityksen tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeä entisestään ottamalla aiempaa paremmin huomioon tuotannon sivuvirrat ja saapuvien raaka-aineiden pakkausmateriaalit sekä kehittämällä kuluttajapakkausta.

– Finlandia-hiihto on hieno, perinteikäs tapahtuma koko perheelle, ja myös meiltä Kaslinkilta on oma hiihtoporukka mukana eri matkoilla. Nähdään siis ladulla! Kallio sanoo. 

Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitalan mukaan Finlandia-hiihdon tavoitteena on yhdenmukainen, kustannustehokas, hiilineutraali ja ympäristöstandardit täyttävä massahiihtotapahtuma.

– Finlandia-hiihto tekee yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka sitoutuvat yhdessä Lassila&Tikanojan kanssa laadittuun hiihdon ympäristöohjelmaan ja ovat valmiita sen mukaisiin muutoksiin. Kaikki kumppanimme kantavat vastuuta ympäristönhuollon kehittämisestä. Kaslink on merkittävänä kumppanina mukana hiilivapaan tapahtumamme kehittämisessä ympäristöystävällisillä tuotteillaan, muun muassa kartonkipakkaukseen pakatulla kisavedellä, Viitala sanoo.

 

Hiihtoliitto ja kiinalainen Harbin sopimukseen maratonhiihdon järjestämisestä  – Harbin Finlandia Ski Marathon Kiinassa 2020

Hiihtoliitto ja kiinalainen Harbin sopimukseen maratonhiihdon järjestämisestä

Suomen Hiihtoliitto on allekirjoittanut lisenssi- ja konsultaatiosopimuksen Finlandia-hiihdon järjestämisestä Harbinin kaupungissa vuosina 2020–2024. Sopimuksen allekirjoitustapahtuma on osa parhaillaan käynnissä olevia Suomen ja Kiinan talviurheilun teemavuoden avajaisia Pekingissä.
Keskinäisellä sopimuksella Hiihtoliitto myöntää järjestämis- ja markkinointioikeudet Harbin Sports Bureaulle ja kouluttaa samalla kiinalaiset kumppanit hiihtomaratontapahtuman järjestelyihin. Sopimus on ensimmäinen suomalaisten tekemä tapahtumajärjestäjien konsultaatiosopimus pohjoismaisten hiihtolajien osalta.
Ensimmäinen Harbin Finlandia Ski Marathon järjestetään tammikuussa 2020. Sopimuksen käytännön toteuttajina toimivat Suomen Hiihtoliiton markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy ja kiinalainen Heilongjiang Fenlan Snow Sports and Cultural Development Co. Ltd. Tapahtuman järjestelyt ja konsultaatiotyö tulevat työllistämään suomalaisia asiantuntijoita.
Harbin on Heilongjiangin maakunnan pääkaupunki, jossa on noin 10 miljoonaa asukasta. Rovaniemen ystävyyskaupunkina se on ollut aktiivisesti kehittämässä talviurheiluosaamista ja tapahtumia Kiinassa.
”Finlandian järjestäminen Harbinissa on hieno osoitus suomalaisen talviurheiluperinteen arvostuksesta. Pitkän neuvotteluprosessin lopputuloksena pystymme paitsi auttamaan Kiinaa kehittämään talviurheilua kohti Pekingin 2022 talviolympialaisia, myös löytämään uusia rahoituskanavia suomalaisen talviurheilun kehittämiseksi”, toteaa Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.
Kiinan Pekingissä järjestetään talviolympialaiset vuonna 2022.
Suomessa Finlandia-hiihto jatkaa totuttuun tapaan ja sen järjestelyistä vastaavat Lahden Hiihtoseura sekä Hollolan Urheilijat -46. Järjestyksessään 46. Finlandia-hiihto hiihdetään 23.-24.2.2019.

Yhteistyössä: Laakkonen luovutti Škoda Kodiaq-maasturin Finlandia-hiihto-organisaation käyttöön Lahdessa

46. Finlandia-hiihto järjestetään Lahdessa 23.–24.2.2019. Finlandia-hiihto on nuorisourheilua tukeva tapahtuma, joka on osaltaan ajamassa Laakkoselle tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiaa. Liikunnalla ja terveydellä on keskeinen rooli hyvinvoinnissa.

Solmitun yhteistyön myötä Laakkonen Lahden Skoda-myyntipäällikkö Marko Marttinen ja Skoda-automyyjä Iinu Kopra luovuttivat uuden Skoda Kodiaq-maasturin Finlandia-hiihto-organisaation käyttöön. Aurinkoisena talvipäivänä autoa vastaanottamassa olivat hymyssä suin Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitala ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esko Saari sekä Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Janne Marvaila.

”Tämä Škodan Kodiaq-malli tarjoaa nautinnollisia ajoelämyksiä ja suoritusvarmuutta autoiluun niin kaupungissa kuin maantielläkin. Se vie hiihtoporukat varmasti perille ja ladun äärelle – pito on aina kohdallaan”, sanoo myyntipäällikkö Marko Marttinen.

"Finlandia-hiihto on erittäin tyytyväinen Laakkosen ja Škodan yhteistyösopimukseen. Sopimus on arvokas rakentaessamme uutta ilmettä hiihtoomme. Ja mikä tärkeintä, kaikki kohdentuu seurojemme vahvaan nuorisotoimintaan sekä maan suurimpaan lasten hiihtotapahtumaan Lasten Finlandiaan", kommentoi markkinointipäällikkö Hannu Viitala.

"Organisaatiomme käyttöön saatu Škoda Kodiaq on osoittautunut mainioksi autoksi talvisen suurtapahtuman järjestelyissä. Auto on erittäin maastokelpoinen tämän hetkisissä lumisissa olosuhteissa. Auto on ketterä ja vakaa niin maastossa kuin tien päälläkin ja ennen kaikkia autossa istuessa tunne on turvallinen. Tilavat henkilötilat- ja tavaratila antaa autolle myös monipuoliset käyttömahdollisuudet", jatkaa Viitala.

Laakkonen ja Škoda toivottavat kaikille Finlandia-hiihtoon osallistuville hauskaa ja turvallista hiihtotapahtumaa! Nähdään paikan päällä!

Finlandian reitillä kunnostustoimia tehty ahkerasti

Mitä kuuluu Finlandia-hiihdon reitille? Normaalien kesähoitotoimenpiteiden eli vesakoiden ja heinän torjunnan ohella reittiä on kunnostettu maansiirtotöillä.

– Useissa eri kohdissa pohjia on tasattu koneellisesti ja reittiä on pohjattu kivituhkalla. Nyt tehdyillä parannuksilla lumentarve vähenee, ja toisaalta pohjia päästään polkemaan pienemmällä lumimäärällä, Finlandia-hiihdon kilpailupäällikkö Henri Rauhamäki sanoo.

Viime talvena erityisen märäksi osoittautunut suo-osuus on nyt tasattu ja putkitettu vastaavien ongelmien välttämiseksi.

– Lumetusta on myös aloitettu keinolumella Lahden Urheilukeskuksen päässä ja Heinsuolla. Työtä radan eteen siis tehdään koko ajan. Joulupukin toivelistalle on kirjoitettu konttikaupalla puhdasta lunta. Nähtäväksi jää kuinka kilttejä Finlandia-hiihdon väki on kuluneen vuoden aikana ollut ja paljonko lunta tänä talvena saadaan, Rauhamäki sanoo.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019

Finlandia-hiihto haluaa kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta. Vaikka vuosi on lopuillaan Finlandia-hiihtoon on enää kaksi kuukautta aikaa!

Toimistomme on kiinni Joulun ajan 22.12.2018-1.1.2019 eli palaamme sähköpostien ääreen ensi vuoden ensimmäisenä keskiviikkona.

Finlandia-hiihto tavoittelee hiilineutraalia hiihtokisaa jo tulevan helmikuun tapahtumassa ympäristö otetaan entistä paremmin huomioon

Pitkät perinteet omaava Finlandia-hiihto haluaa olla edelläkävijä massahiihtotapahtuman ympäristöystävällisyyden osalta. Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitala on tyytyväinen, että tapahtuman ympäristöystävällisyyttä päästään kehittämään yhteistyössä Lassila & Tikanojan kanssa.

– Tavoitteenamme on olla vuonna 2020 mahdollisimman hiilivapaa. Sitä kohti mennessä tarkennamme jätteiden lajittelua, Viitala sanoo.

Tämä tarkoittaa sitä, että tulevissa helmikuun kisoissa jätteiden lajittelua on mietitty ihan yksittäisten jätejakeiden osalta tarkasti. Lisäksi esimerkiksi lajittelupisteiden ja opasteiden näkyvyyteen kiinnitetään huomiota entistä tarkemmin.

– Finlandia-hiihdossa syntyy jätettä, joka on tyypillistä oikeastaan vain urheilutapahtumalle. Esimerkkejä tällaisista ovat vaikkapa geelipussit ja tyhjät suksivoidepurkit. Olemme yhdessä asiakkaan kanssa miettineet näiden tehokasta lajittelua ja sitoutamme myös tapahtuman osallistujat siihen. Nämä geelipussit esimerkiksi saa heittää ladulta vain tietylle rajatulle penkka-alueelle, josta ne kerätään sitten erikseen talteen, kertoo L&T:n asiakkuuspäällikkö Kari Stång.

– Jos osallistuja heittää tyhjän geelipussin keräyspaikan ulkopuolelle, hän saa siitä huomautuksen ja vuodesta 2020 alkaen aikasakon, kuten monissa massatapahtumissa on sääntönä. Salpausselän maastot ovat meille kaikille tärkeitä, joten haluamme toimia vastuullisesti ja vaalia niitä tuleville sukupolville, Viitala puolestaan sanoo.

Tapahtumassa syntyvien muiden jätteiden osalta Viitala kertoo seuranneensa ilolla sitä, miten myös suksivoidevalmistajat ovat viime vuosina kiinnittäneet merkittävästi huomiota voiteiden ympäristöystävällisyyteen.

Hiilineutraali jätehuolto voidaan osoittaa laskelmilla

Kun ensi vuoden kisoissa jätteiden lajitteluun kiinnitetään entistä paremmin huomiota, viedään sitä seuraavat, vuoden 2020 Finlandia-hiihdot ihan omalle tasolleen hiilineutraalin jätehuollon osalta. Näiden kisojen jätehuollon hiilijalanjälki mitataan ja syntyneet päästöt kompensoidaan osana ns. päästökauppamekanismia. L&T:n asiantuntijat ovat tehneet vastaavaa myös aiemmin urheilutapahtumien osalta.

– Teimme saman laskennan esimerkiksi Lahden MM-kisojen osalta pari vuotta sitten. On hienoa, että urheilukilpailujen päästöjä ja haittoja halutaan minimoida - varsinkin kun kisat usein järjestetään luonnon lähellä, sanoo L&T:n Stång.

Stångin mukaan päästökauppa on sekä vaikutuksiltaan että kustannuksiltaan tehokas tapa mitätöidä päästöjä, joita ei muutoin pystytä välttämään. Päästökauppa toimii niin että yrityksen jätehuollosta aiheutuvat, mitatut päästöt neutraloideen hankkimalla vastaava määrä päästöoikeuksia pois markkinoilta. Tällöin niitä ei voida enää päästää ilmakehään missään päästökauppaan kuuluvassa laitoksessa Euroopassa, ja ilmakehän kokonaispäästöt vähenevät.

 

Mustin vinkkisarjan ensimmäiset osat ja ensimmäiset Kysy Mustilta -vastaukset treenipulmiin julkaistu

Sami Jauhojärven vinkeillä niin aloittelijoiden kuin aiemman Finlandia-suorituksensa parantaaman tähtäävien Finlandia-hiihto sujuu paremmin. Ensimmäiset vinkit on nyt julkaistu Facebookissamme, seuraavat julkaistaan 21.12. ja tammikuun lopussa.

Mustin vinkit aloittelijalle, osa 1/3

Mustin vinkit tavoitteelliselle Finlandia-parantajalle, osa 1/3

Kysy Mustilta -vinkit, osa 1/3

Mustin vinkeillä potkua Finlandiaan valmistautumiseen – Juoksujalkaa-blogi myös mukana

Finlandiaan valmistautuvat hiihtäjät saavat tänä talvena nauttia olympiavoittaja Sami Jauhojärven treenivinkeistä, joita julkaistaan marraskuun puolivälistä lähtien. Kaikille Finlandiaan tähtääville hiihtäjille suunnattujen vinkkien lisäksi Mustin oppeja ja kokemusta pääsee hyödyntämään Juoksujalkaa-blogin Laura Enroth mukaan projektiin arpomansa henkilön kanssa. Kaksikko tapaa Mustin kolme kertaa ennen Finlandiaa.

Juoksujalkaa-blogissa ehdit vielä osallistua arvontaan: juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi

 

GoExpo 2.-4.11.2018

Finlandia-hiihto ja Tartu Marathon ovat yhdessä paikanpäällä GoExpo messuilla osastolla 81 (käytävä 6k).

Käy poikkeamassa!

 
Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 47. Finlandia-hiihto järjestetään 22.-23.2.2020
  • Ilmoittaudu 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 22. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.