Hyvää Juhannusta!

Hei! Halusimme muistuttaa, että Finlandia-hiihdon osallistumismaksut nousevat heinäkuun alussa. Finlandia-hiihto järjestetään 12.-13.2.2022.

Toimistomme on kesälomalla 16.8.2021 asti. Meille voit laittaa kesänkin aikana sähköpostia, varauduthan pieneen viiveeseen vastauksen saamiseksi. Ilmoittautuminen on avoinna normaalisti kesän aikana.

Toivotamme kaikille hehkeää Juhannusta ja aurinkoista kesää!

Finlandia-hiihto 12.-13.2.2022

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu.

Olympiavuoden takia FIS on siirtänyt Salpausselän Kisat Finlandia-hiihto viikolle. Tämän vuoksi 49. Finlandia-hiihto hiihdetään 12.-13.2.2022.

  • Lauantaina 12.2.2022 perinteisen tyylin 65, 32 ja 20 km:n kilpailut.
  • Sunnuntaina 13.2.2022 vapaan tyylin 65, 32 ja 20 km:n kilpailut.

65 KILOMETRIN reitistä saatiin tänä vuonna maistiaisia Virtual Finlandian merkeissä. Vastaanotto uudelle reittialueelle oli positiivinen.

20/32 KM lyhyemmät vaihtoehdot ovat tarjolla pääreitin rinnalla. Kaikki reittivaihtoehdot ovat hiihdettävissä perinteisellä ja vapaalla tyylillä, päivästä riippuen.

 

Koronatilanne estää Finlandia-hiihdon toteutumisen

Tiedote Finlandia-hiihto 2.2.2021
Vapaasti käytettävissä päiväyksestä alkaen

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen ei Finlandia-hiihtoa 2021 voida järjestää. Aluehallintovirasto on tulkinnut, että Finlandia-hiihto on yleisötapahtuma.
Yleisölle avoimia tilaisuuksia ovat esimerkiksi sellaiset isot hiihto-, juoksu- ja suunnistuskilpailut sekä muut urheilutapahtumat, joihin kuka tahansa voi osallistua esimerkiksi maksamalla osallistumis- tai pääsymaksun. Tällaisissa tapahtumissa on kyse yleisötilaisuudesta, vaikka paikalla ei olisi erikseen kilpailua tai tapahtumaa seuraavia katsojia. Aluehallintoviraston päätösten henkilömäärärajoitus kohdistuu näin ollen Finlandia-hiihtoon.

Yritimme hyväksyttää erilaisia liukuvia lähtömalleja ja tapahtuman jakamista usealle päivälle, mutta aluehallintovirasto ei tällaisia vaihtoehtoja hyväksynyt. Aluehallintovirasto linjaa, että vaikka kilpailu tai muu urheilutapahtuma jaettaisiin useammalle päivälle, se ei automaattisesti muuta tapahtuman yleisötilaisuusluonnetta, jos tapahtuma muutoin sisältää yleisötilaisuudelle tunnusomaisia piirteitä. Tällaisiksi piirteiksi voidaan arvioida esimerkiksi tapahtuman vuoksi tehtävät erilliset liikenne- ja turvajärjestelyt sekä ruoan tai juoman tarjoaminen tai myyminen tapahtumassa.

Kaikki tämän vuoden lähtönumerot siirtyvät kokonaisuudessaan vuodelle 2022.
Vuodelta 2020 sisään jääneet rahat siirtyvät vuodelle 2022. Näistä ei palauteta rahaa.

“Tapahtuman peruminen on meille järjestäjinä ja koko hiihtoväelle iso valitettava isku, mutta noudatamme tietysti viranomaisten antamia määräyksiä” - Raiko Pousi, Puheenjohtaja

 

Lumitilanne hyvä ja latuverkosto salpausselällä loistavassa kunnossa

Koko uusi 65km reitti Finlandia-hiihtoa varten on hyvässä kunnossa ja omalla vastuulla vapaassa käytössä perutun tapahtuman ajankohtana 27.-28.2.2021. Virtual Finlandia suorituksia voi myös suorittaa koko Lahti-Hollola alueen latuverkostoja ja liikuntareittejä hyödyntäen.

 

Virtuaali Finlandia-hiihto

Virtual Finlandia-hiihto on Finlandia-hiihdon virtuaalinen vaihtoehto tapahtuman järjestämiselle pandemia-aikana. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa liikunnan ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamallaan tavalla ja haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaali tapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Tapahtumalle on määritetty aikaraja, jolloin tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautua voi aina viimeiseen päivään asti, jolloin tapahtuma on aktiivinen.

Suorituksen voi tehdä 20.2.-14.3.2021 välisenä aikana ja lähettää tiedon suorituksesta tulospalvelujärjestelmään.

Matkoina on valittavissa oman mielen mukaan. Suoritus tulee tehdä yhtäjaksoisena. Mikäli mittaat tulosta (esim. GPS-kello, älypuhelin tai vastaava), voit pysäyttää ajanoton taukojesi aikana.

Matka tulee suorittaa hiihtäen, kävellen, juosten pyöräillen, kontaten tai ihan mitä liikuntatapaa tahansa hyödyntäen.

Virtuaali hiihto ei ole kilpailu, eikä palkintoja jaeta. Osallistujien kesken arvotaan 10 osallistumisoikeutta vuoden 2022 Finlandia-hiihtoon. Jokainen osallistuja saa suorituksestaan Virtual Finlandia-hiihto diplomin.

Virtual Finlandia-hiihtoon osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Järjestäjä ei ole vastuussa vahinkotapauksissa, olivat mahdolliset vahingot sitten terveydellisiä tai aineellisia. Osallistujien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaissäädöksiä.


Worldloppet Virtual League

Tapahtumaan osallistumisesta ei saa Worldloppet leimoja. Osallistujalla on kuitenkin mahdollisuus osallistua Worldloppet Virtual Racing League tapahtumaan. Jokainen, joka on osallistunut 7 eri Worldloppet virtuaalitapahtumaan saavat tunnustukseksi Worldloppetin Virtual Racer -tittelin. Tittelillä on mahdollista tilata Worldloppetin ainutlaatuinen Virtual Racer T-paita sekä osallistua Worldloppetin järjestämiin arvontoihin. Worldloppet Virtual Racing Leagueen edellyttää tietojesi luovutusta Worldloppet organisaatiolle. Lisäksi sinun pitää kirjautu tai tehdä tili Worldloppetin MyLoppet palveluun. Worldloppet Virtual Leagueen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Lisätietoja Virtual Racing Leaguesta osoitteessa www.worldloppet.com/what-is-virtual-racing

 


Lisätiedot ja yhteydenotot:

Raiko Pousi, puheenjohtaja
040-7589851

Tiina Hernesniemi, pääsihteeri
044-9757712

Anton Floor
Media- ja tiedotusvastaava
040-7703758
anton.floor@lhs.fi

Virtuaali Finlandia-hiihto

Koronatilanteeesta johtuen itse Finlandia-hiihdon järjestäminen on vielä epävarmaa, mutta ainakin yksi asia on varmaa. Tämä vuonna on mahdollista osallistua Finlandia-hiihtoon myös virtuaalisesti!

Virtual Finlandia-hiihto on Finlandia-hiihdon virtuaalinen vaihtoehto tapahtuman järjestämiselle pandemia-aikana. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa hiihdon ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaali tapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Tapahtumalle on määritetty aikaraja, jolloin tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautua voi aina viimeiseen päivään asti, jolloin tapahtuma on aktiivinen.

Hiihdon voi suorittaa 20.2.-14.3.2021 välisenä aikana ja lähettää tiedon suorituksesta tulospalvelujärjestelmään.

Matkoina on valittavissa lyhyempi vaihtoehto 10-20 kilometriä tai pidempi 30-65 km. Suoritus tulee tehdä yhtäjaksoisena. Mikäli mittaat tulosta (esim. GPS-kello, älypuhelin tai vastaava), voit pysäyttää ajanoton taukojesi aikana.

Matkan voi suorittaa hiihtäen, mutta myös muut tavat käyvät, kuten juosten, pyöräillen tai vaikka uiden (korj. aikaisemmin kerromme, että vain hiihtäen).

Virtuaali hiihto ei ole kilpailu, eikä palkintoja jaeta. Osallistujien kesken arvotaan 10 osallistumisoikeutta vuoden 2022 Finlandia-hiihtoon. Jokainen osallistuja saa suorituksestaan Virtual Finlandia-hiihto diplomin.

Virtual Finlandia-hiihtoon osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Järjestäjä ei ole vastuussa vahinkotapauksissa, olivat mahdolliset vahingot sitten terveydellisiä tai aineellisia.

Osallistujien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaissäädöksiä.

Osallistumismaksu Virtual Finlandia-hiihtoon on 15EUR, matkasta riippumatta.

Osallistumismaksu sisältää digitaalisen rintanumeron, jonka voit tulostaa itsellesi, tulostenkäsittelyn sekä digitaalisen diplomin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua Worldloppet Virtual Racing Leagueen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot löytyvät täältä:
https://www.finlandiahiihto.fi/Ilmoittautuminen/Virtual-Finlandia-hiihto

 

Worldloppet Virtual League

Tapahtumaan osallistumisesta ei saa Worldloppet leimoja. Osallistujalla on kuitenkin mahdollisuus osallistua Worldloppet Virtual Racing League tapahtumaan. Jokainen, joka on osallistunut 7 eri Worldloppet virtuaalitapahtumaan saavat tunnustukseksi Worldoppetin Virtual Racer -tittelin. Tittelillä on mahdollista tilata Wordloppetin ainutlaatuinen Virtual Racer T-paita sekä osallistua Worldloppetin järjestämiin arvontoihin. Worldloppet Virtual Racing Leagueen edellyttää tietojesi luovutusta Worldloppet organisaatiolle. Lisäksi sinun pitää kirjautua tai tehdä tili Worldloppetin MyLoppet palveluun. Worldloppet Virtual Leagueen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Lisätietoja Virtual Racing Leaguesta osoitteessa https://www.worldloppet.com/what-is-virtual-racing/ - käy myös tutustumassa VR Leaguen Facebook ryhmään.

 

Tiedote Finlandia-hiihto 28.1.2021
Vapaasti käytettävissä päiväyksestä alkaen


Anton Floor
Media- ja tiedotusvastaava
040-7703758
anton.floor@lhs.fi

Koronatilanne Päijät-Hämeessä vaikeuttaa Finlandia-hiihdon järjestelyjä

Tiedote Finlandia-hiihto 18.1.2021
Vapaasti käytettävissä päiväyksestä alkaen

 

Tämän hetken koronatilanteesta johtuen näyttää epätodennäköiseltä, että Finlandia-hiihtoa voidaan normaalein suunnitelmin järjestää. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja aluehallintoviraston kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella emme pysty vielä sanomaan millä tavalla kilpailu tullaan järjestämään. Joka tapauksessa näyttää siltä, että emme pysty kilpailua toteuttamaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Koitamme tällä hetkellä löytää tapaa, jolla voisimme turvallisesti järjestää kilpailun ja keskustelemme aktiivisesti eri mahdollisuuksista taata ilmoittautuneille mahdollisuuden osallistua 2021 Finlandia -hiihtoon.

Tiedotamme heti kun viranomaisilta tulee uusia ohjeistuksia.


Lumitilanne hyvä

Latuverkosto Finlandia-hiihtoa varten on hyvässä kunnossa ja tilanne paranee tulevina päivinä uusien lumisateiden myötä. Uusi pidennetty reitti on kertaalleen pohjustettu ja jätetty odottamaan uusia sateita.


Virtuaali Finlandia-hiihto

Virtual Finlandia-hiihto on Finlandia-hiihdon virtuaalinen vaihtoehto tapahtuman järjestämiselle pandemia-aikana. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa hiihdon ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaali tapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Tapahtumalle on määritetty aikaraja, jolloin tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautua voi aina viimeiseen päivään asti, jolloin tapahtuma on aktiivinen.

Hiihdon voi suorittaa 20.2.-14.3.2021 välisenä aikana ja lähettää tiedon suorituksesta tulospalvelujärjestelmään.

Matkoina on valittavissa lyhyempi vaihtoehto 10-20 kilometriä tai pidempi 30-65 km. Suoritus tulee tehdä yhtäjaksoisena. Mikäli mittaat tulosta (esim. GPS-kello, älypuhelin tai vastaava), voit pysäyttää ajanoton taukojesi aikana.

Matka tulee suorittaa hiihtäen, hiihtotyylinä voit käyttää perinteistä tai vapaata tyyliä.

Virtuaali hiihto ei ole kilpailu, eikä palkintoja jaeta. Osallistujien kesken arvotaan 10 osallistumisoikeutta vuoden 2022 Finlandia-hiihtoon. Jokainen osallistuja saa suorituksestaan Virtual Finlandia-hiihto diplomin.

Virtual Finlandia-hiihtoon osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Järjestäjä ei ole vastuussa vahinkotapauksissa, olivat mahdolliset vahingot sitten terveydellisiä tai aineellisia. Osallistujien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaissäädöksiä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.


Worldloppet Virtual League

Tapahtumaan osallistumisesta ei saa Worldloppet leimoja. Osallistujalla on kuitenkin mahdollisuus osallistua Worldloppet Virtual Racing League tapahtumaan. Jokainen, joka on osallistunut 7 eri Worldloppet virtuaalitapahtumaan saavat tunnustukseksi Worldoppetin Virtual Racer -tittelin. Tittelillä on mahdollista tilata Wordloppetin ainutlaatuinen Virtual Racer T-paita sekä osallistua Worldloppetin järjestämiin arvontoihin. Worldloppet Virtual Racing Leagueen edellyttää tietojesi luovutusta Worldloppet organisaatiolle. Lisäksi sinun pitää kirjautu tai tehdä tili Worldloppetin MyLoppet palveluun. Worldloppet Virtual Leagueen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Lisätietoja Virtual Racing Leaguesta osoitteesta https://www.worldloppet.com/what-is-virtual-racing/ - käy myös tutustumassa VR Leaguen Facebook ryhmään.

 

Finlandia-hiihto osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki vuotta 2021

Osana Lahden Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 vuotta Finlandia-hiihto haluaa olla maailman ympäristöystävällisin massahiihto. On meille itsestään selvyys järjestäessämme tapahtumaa Salpausselän luonnonkauniissa maisemissa, että otamme sen arvokkaat luonto-arvot kaikilla tavoin huomioon.

 


Anton Floor
Media- ja tiedotusvastaava
040-7703758
anton.floor@lhs.fi

 

In Memoriam

Lahti 28.12.2020

 

Lahden Hiihtoseuran johtokunnan jäsen Hannu Viitala on kuollut äkilliseen sairauskohtaukseen Hollolassa jouluaattona 24.12.2020. Hannu oli syntynyt 26.8.1963 Honkajoella.

 

Hannun varsinainen työura alkoi Jämijärven palopäällikkönä hänen käytyään paloalan ammattikoulun. Jämijärveltä hän siirtyi Loviisaan palokunnan eri tehtäviin. Samalla hänellä oli hoidettavana Porvoon Intersport kauppa, jota hän silloisen vaimonsa kanssa hoiti. Kaupasta luopumisen jälkeen hän muutti Lahteen.

Hannu oli nuorempana Suomen parhaita hiihtäjiä, hän mm. voitti Salpausselän kisojen yhteydessä hiihdetyn kansainvälisen nuorten sarjan. Hannu oli kuusi vuotta LHS:n hiihtojaoston puheenjohtaja, jona aikana seuran maastohiihdon nuorisotoiminta sai aivan uuden suunnan. Hannu toimi lisäksi hiihtäjätyttärensä Hennan henkilökohtaisena valmentajana.

Hannu oli mm. perustamassa lasten Finlandia-hiihtoa, joka oli tarkoitettu Lahden alueen koululaisille ja johon osallistui vuosittain yli 2000 nuorta. Hannu valittiin LHS:n johtokuntaan kuusi vuotta sitten. Hän työskenteli Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkönä.

Hannu tunnettiin kilttinä, auttavaisena ja innokkaana henkilönä, joka toteutti kaikki sovitut asiat.

Sotilasarvoltaan Hannu oli kapteeni.

 

Matti Haapoja

Hannun pitkäaikainen ystävä

Finlandia-hiihto toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista tulevaa vuotta!

Siirsimme joulukuun maksuporrasta 1.1.2021 saakka, jotta voit ostaa Finlandia-hiihdon lahjakonttiin edullisemmin tai tehdä uudenvuoden lupauksen.

Henkilökuntamme on joululomalla 23.12.2020-3.1.2021 välisenä aikana.

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.