Finlandia Fatbike 24.2.2019

Fatbike Talvi SM Lahdessa sunnuntaina 24.2.2019
 

Tervetuloa Talven FATBIKE Suomen Mestaruus -kilpailuun, joka on ensimmäistä laatuaan Suomessa.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 24.2.2018, joka on myös vapaan hiihtotyylin kilpailupäivä. Pyöräilijät pääsevät lähtemään reitille, kun kaikki hiihtäjät ovat päässeet tarpeeksi kauas lähtöalueelta - eli puolen päivän jälkeen. Tarkemmat lähtöajat ilmoitetaan myöhemmässä vaiheessa.

Fatbike -reittejä järjestetään kaksin kappalein. Pääkilpailuna 40 km:n reitti, jolla kisataan Suomen Mestaruus. Alla näet kuvauksen 40 km:n kilpailureitistä.

Vaihtoehtona on myös kevyempi 25 km:n reitti, mikä soveltuu paremmin aloitteleville, mutta tarjoaa kuitenkin haastetta sitä kaipaavalle.

 
ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN
 

lisätietoja:

ilmoittautuminen

Ilmoittautusjärjestelmää ylläpitää Finlandia-hiihdon virallinen tulospalveluyhteistyökumppani Ultimate Sports Service Aps. Sinut siirretään ilmoittautumisen ajaksi Ultimate Sports Service:n onreg.com ilmoittautumisjärjestelmään. Kerättyjä tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Kun ilmoittautuminen on valmis, saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Sähköpostissa on mainitty myös käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, joilla pääset tarvittaessa muokkaamaan tietojasi. Tämä on hyödyllistä varsinkin, jos osallistut SM-kilpailuun, eikä sinulla vielä ole kilpailuun vaadittua Suomen Pyöräily ry:n lisenssiä. Voit lisätä esimerkiksi lisenssinumeron jälkikäteen tietoihisi.

verkkomaksu

Ilmoittautumisen voit maksaa monipuolisilla maksutavoilla helposti verkossa.
Seuraavilla pankki- ja -luottokorteilla :
Diners Club, Euro/Mastercard, Maestro, VISA/Electron
Seuraavien pankkien verkkomaksuilla :
Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki ja Ålandsbanken.

liikuntaetumaksu

Liikuntaetu/setelit käyvät meille maksuksi. Lisätietoja käyvistä liikuntaeduista saat Hinnasto -sivulta.

Fatbike -tapahtumassa on käytössä uudempi ilmoittautumisjärjestelmä kuin itse Finlandia-hiihdossa. Ilmoittautumiskäytäntö on kuitenkin hyvin samanlainen: Tee ilmoittautuminen sivuillamme, maksa ilmoittautuminen tai lähetä meille liikuntaetuselit postitse - maksun vahvistuttua saat kuittauksen sähköpostiisi ja nimesi näkyy lähtölistassa.

Maksaessasi ilmoittautumisen liikuntaedulla verkossa toimi seuraavasti: 1- Siirry käyttämääsi palveluun (esim. Smartum) ja kirjaudu tunnuksillasi. 2- Etsi Finlandia-hiihto palvelun hakutoiminnolla. 3- Syötä maksettava summa. 4- Kirjoita viesti kenttään saamasi Tilausnumero, minkä sait ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiisi. 5- Lopuksi hyväksy maksu.

Maksaessasi ilmoittautumisen liikuntaetuseteleillä toimi seuraavasti: Tulosta sähköpostista saamasi kuittaus ilmoittautumisesta ja postita se etuseteleiden mukana toimistoomme (huom, on tärkeää, että liität etuseteleiden mukaan saamasi viestin, viestistä pitäisi ilmetä selkeästi nimesi ja tilausnumero).

 
LÄHTÖLISTA
TULOSPALVELU
KISAKANSLIA
 

FATBIKE Osallistumismaksu 2018-2019

40 KM (SM) 25 KM
50,00 € 40,00 €
 

Aikataulut

Kilpailu alkaa sunnuntaina 24.2.2019 kello 13:00.

Jälki-ilmoittautuminen päättyy tuntia ennen kilpailun alkua.

 

Reittikuvaus

Kilpailureitti on n. 25% Finlandia-hiihdon latupohjaa ja 75% polkua, jossa teknisesti vaativia ylä- ja alamäkiä. Polku on osittain ulkoilijoiden tallaamaa, mutta pääsääntöisesti kuitenkin Fatbikeillä ajamalla muodostettua uraa.

 

Reittisuunnitelma

Reitti starttaa Lahden Stadionin hiihtosillalta Karpalon nousuun. Tämän jälkeen ajetaan Tapanilaan asti vuoroin latupohjaa ja polkua. Tapanilasta siirrytään polulle ja Messilään laskeudutaan latupohjaa myöten ja jatketaan Tiirismaalle asti. Tiirismaalla ajetaan polkuja pitkin siten, että Tiirismaan huipulle noustaan yhteensä neljään kertaan, joista yksi nousu latupohjaa pitkin. Tiirismaalta palataan Messilän kautta vaihtelevilla urilla Tapanilaan jatkaen pääsääntöisesti latupohjaa pitkin maaliin asti. Lopussa ajetaan hiihdon maailmancupin latupohjalla laskeutuen Lahden Stadionille.

 

Reittikartta & Profiili

Reitin profiili on vaihteleva. Reitillä on puolenkymmentä vaativaa nousua ja laskua pienempien mäkien lisäksi. Lisäksi vauhdikasta latupohjaa löytyy ohituksiin.

 

Lähtöryhmät

Lähtö tapahtuu Lahden Urheilukeskuksen Hiihtosillan päältä klo 13:00.

FINLANDIA FATBIKE 24.2.2019

Lähtöryhmä Lähtöaika Lähtönumerot
40KM SM 13:00 1-69
40KM KUNTO 13:00 70-99
25KM KUNTO 13:00 100-130
 

Reitin pituus

Reitin pituus tulee olemaan vähintään 40 km. Reitin lopullinen pituus riippuu keliolosuhteista. Reittiä on mahdollista muuttaa Tiirismaalla niin, että voittajan aika olisi vähintään kolme tuntia.

 

Huoltopisteet

Reitin varrella on huoltopisteitä (latuasemat), jotka palvelevat sekä hiihtäjiä, että pyöräilijöitä. Lisäksi Tiirismaalle järjestetään lisäpiste pelkästään pyöräilijöille.

 

Kisakanslia & Pyöräparkki

Kisakansliana toimii Finlandia-hiihdon Kisakeskus Lahden Messuhallissa. Fatbike –osallistujilla on käytössään käytännössä samat järjestelyt kuin hiihtäjillä. Kisa-alueella osallistujilla on käytössään mm. varuste- ja pyöräsäilytys, ruokailu, saniteettitilat, saunat ja pysäköintialueet. Suosittelemme lukemaan Hiihtäjäohjeen.

Kisakansliassa asioidessasi pyydämme jättämään pyörän pyörille varattuun parkkiin (sunnuntaina vartioitu), joka sijaitsee Messukeskuksen Stadionin puoleisessa kulmassa, katoksen alla. Pyöriä ei saa tuoda sisälle kisakeskukseen.

Kisakanslian sisäänkäynti on Lahden Messukeskuksen pääovesta.

  Kisakanslia on merkitty lipuilla (beachflag), joiden väristä tunnistat eri pisteet:
 • Jälki-ilmoittautumispiste (A) oranssi lippu
  • Fatbike piste löytyy jälki-ilmoittautumispisteen (A) päädystä. Täältä voit hakea myös jo ennakkoon maksetun osallistujamateriaalin.
 • Varustesäilytys (C) violetti lippu
 • INFO-piste (i) sininen lippu
 

Järjestäjä

Tapahtuma järjestetään Lahden Pyöräilijät ry:n (LaPy) ja Finlandia-hiihdon kanssa yhteistyönä.

Lahden Pyöräilijät on lahtelainen pyöräilyn erikoisseura, joka on perustettu jo vuonna 1928 ja on siten yksi vanhimpia suomalaisia pyöräilyseuroja. Lahden Pyöräilijät on Suomen Pyöräilyunionin (SPU) sekä Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n (PHLU) jäsenseura.

Lahden Pyöräilijät järjesti mm. vuosina 2014-2016 Bike Weekendin MTB maratonkilpailun ja 2013 MTB XCO SM-kilpailun Messilässä.

Finlandia-hiihto on järjestetty vuodesta 1974 lähtien, johon on vuosien varrella osallistunut yhteensä satoja tuhansia osallistujia. Finlandia-hiihdon järjestää vuosittain Lahden Hiihtoseura ry (LHS) ja Hollolan Urheilijat -46 ry (HU-46).

Edellä mainituilla yhteisöillä on järjestävänä organisaationa mittava ja monipuolinen kokemus erilaisten kilpailuiden ja kuntotapahtumien järjestämisestä.

 

Säännöt

  OSA IV MAASTOPYÖRÄILYKILPAILUT
 • 4.1.001 Maastopyöräilyssä kilpaillaan seuraavissa lajeissa:
 • 4.1.001N
 • A. Fatbike
 • 4.1.005N
 • Fatbike-kilpailut ovat avoimia kaikille u19 -sarjan urheilijoille ja vanhemmille. Myös veteraaniluokille. U19, U23- ja veteraaniluokista ei tehdä erillisiä tuloksia.
 • 4.1.039N
 • Fatbike-kilpailuissa järjestäjä määrittelee rengassäännön.
  Finlandia Fatbikessa renkaan minimileveys 3.8”ja nastarenkaat ovat sallittu.
 • 4.2.004N
 • Fatbike
  Maastopyöräilyn fatbike-kilpailuiden vähimmäispituuden on oltava 20 km ja enimmäispituuden 160 km.
  Radalla on oltava kymmenen kilometrin välein merkki, joka kertoo jäljellä olevan matkan.
  Rata voidaan ajaa yhden tai useamman, enintään kolmen (3) kierroksen kilpailuna.
  Useamman kierroksen radan ratakierroksilla ei sallita oikaisuja naisten kilpailua varten.
 • 4.2.005
 • Ajajat lähtevät yhdessä ryhmässä.
 • 4.2.017N
 • Fatbike-kilpailut voidaan käydä talvisissa olosuhteissa

  SM Säännöt

  Luku 4 MAASTOPYÖRÄILY
 • 4.5
 • Fatbike-mestaruuskilpailut
  Fatbike Suomen mestaruuskilpailujen suositusmatka on 40 km. Fatbike Suomen mestaruudesta kilpaillaan seuraavissa luokissa:
  • Miehet
  • Naiset
  Osallistujat tarvitsevat voimassa olevan lisenssin.
  Ajajat sijoitetaan lähtöviivalle päättyneen maraton-cupin pistetilanteen mukaisessa järjestyksessä. Eniten pisteitä saanut ajaja saa ensin valita paikkansa lähtöviivalla jne. Luokissa, joissa ei ole järjestetty Cup-kilpailuja, arvotaan lähtöjärjestys.
 

Hiihtäjäohje 2019

 • Lataa digiversio - pdf, 7 Mt
 • Katso aikataulut ja muut tärkeät lähtöön liittyvät tiedot Ohjelma -sivulta
 • Jos olet ladannut 2019 ohjeen jo aikaisemmin, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tällä sivulla, jotta saat varmasti uusimman version (näppäinyhdistelmät, Windows: CTRL+F5 tai OSX: CMD+R). Ohjeen päiväys näkyy etusivun oikeassa alakulmassa.
 

Aluekartta

 • Lataa PDF
 •  

  Reittikartta

 • Lataa PDF, Highres 4Mt
 •  

  Finlandia Fatbike organisaatio

  Mikko Hirn
  +358400151776
  Kilpailujohtaja
  LaPy
  Janne Elkala
  Kilpailunvarajohtaja
  LaPy
  Jaakko Soivio
  Timo Pekkinen
  Ratamestarit
  LaPy
  Heidi Lehikoinen
  Viestintäpäällikkö
  Finlandia-hiihto
  Tapio Kulmala
  Turvallisuusvastaava
  Finlandia-hiihto
  Jussi Veikkanen
  Tekninen neuvonantaja
  Lapy
  Ultimate Sports Service
  Ajanotto
  Finlandia-hiihto Jury
  Tuomaritoiminta
   
  Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

  Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.