LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
27.-28. helmikuuta 2021

2016 Numerot:   1   2   3   4   5   6   7   8

← Siirry takaisin arkistoon
 

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 1

Uusi kilpailunjohtaja valmiina haasteeseen


On ehdottoman suuri kunnia astua mukaan tähän varmasti haasteelliseen tehtävään, jonka edeltäjäni ja arvostamani pitkän linjan Finlandia-hiihdon kilpailunjohtaja Juha Kolu minulle luovutti syksyn aikana. Haaste on otettu vastaan ja työtä tulevan talven kilpailun osalta tulee riittämään, mutta taustaorganisaatio on vahva ja luotan meidän onnistuvan kisojen järjestelyissä hienosti.
Hiihdossa olen itse ponnistanut Kaakkois-Suomesta Vehkalahden Veikkojen nuorisohiihdon kilpailuympyröistä kohti Lahtea. Aikuisiällä Lahdessa Salpausselän upeissa ulkoilumaastoissa löysin uudelleen kuntoilumielessä hiihdon pariin. Työkaverin innostamana lähdin mukaan Salpausselän kisaorganisaatioon, jossa 4 vuoden ajan ratamestarina ja tässä ohessa lähtenyt mukaan myös Maastohiihdon TD-toimintaan. Tällä tiellä jatketaan edelleen.

Oma ”suhteeni” Finlandiaan on aiempina vuosina ollut ”intohimon, hien ja upean fiiliksen” täyttämä. Eli olen itse osallistunut kilpailijana Finlandia-hiihtoon 7 kertaa, joissa kaikissa on ollut mukana huikeita fiiliksiä, hienon massatapahtuman henkeä ja henkilökohtaisesti intohimoa itse lajia kohtaan sekä tietysti hikeä ja kyyneleitä ladulla itseään ja muita vastaan taistellen.

Uudessa Finlandia-roolissani odotusarvona on ehdottoman positiivista yhteistyötä organisaation osaajien kanssa ja sitä kautta upean massahiihtotapahtuman luomista Lahteen. Jälleen kerran. Positiivista kierrettä tähän vuoteen tuovat uudistukset, joita Finlandia-hiihtoon on tehty: On Finlandia-sprinttiä, Finlandia-viesti 50km matkoilla ja helmenä tietysti nämä perinteikkäät 50km & 32km/20km kilpailut.

Luvassa on siis hieno ja monipuolinen kattaus maastohiihdon parissa koko viikonlopuksi kaikille maastohiihdon ystäville.

Tervetuloa mukaan!
Raiko Pousi

Finlandia-sprintti ja Finlandia-viesti houkuttelevat porukoita


Finlandian matkavalikoima on nyt aiempaakin kattavampi. Uutuuksina ovat nelihenkisin joukkuein käytävät Finlandia-sprintti sekä Finlandia-viesti. Finlandia-viikonvaihde starttaa 26. helmikuuta Lahden MM-kisojen sprinttiradalla hiihdettävällä Finlandia-sprintillä, joka on nelihenkisin joukkuein käytävä leikkimielinen koitos. Se sopii erinomaisesti työ- ja kaveriporukoillle, mutta myös verryttelyksi viikonlopun pidemmille matkoille osallistuville.
Lauantaille ja sunnuntaille uudistus on Finlandia-viesti, jossa lauantaina perinteisellä ja sunnuntaina vapaalla 50 kilometrin matkan voi jakaa neljän urakoitaviksi. Osuudet ovat 9,3 kilometriä, 17,1 kilometriä, 11 kilometriä ja 12,6 kilometriä.
”Haluamme kehittää Finlandia-hiihdosta yhä enemmän kaikille sopivan tapahtuman, jonne tullaan viihtymään koko viikonlopuksi. Perjantain ja lauantain tapahtumat ovat sopivia haasteita myös vasta harrastuksensa alussa oleville ja tarjoavat samalla erilaisille porukoille tavan viettää päivän tai kaksi hauskasti yhdessä liikkuen”, pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.
Sprintin voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla, viestissä lauantaina matkaa taitetaan perinteisellä, sunnuntaina vapaalla. Jokaisessa kolmessa joukkuekilpailussa osallistuminen maksaa vain 300 euroa per joukkue/kilpailu. Ilmoittautua voi tässä vaiheessa sähköpostitse info@finlandiahiihto.fi
 

Skiexposta ensilumille


Loka-marraskuun vaihteen viikonloppu tarjoaa taas elämyksiä meille lumilla liikkujille. Messukeskuksessa Helsingissä pyhäinpäivän viikonloppuna järjestettävä Skiexpo esittelee tänä vuonna enemmän maastohiihtoa.Hiihtoliiton huoltorekka ajaa halliin ja ohjelmassa pääset tutustumaan maajoukkueen voiteluvinkkeihin ja muihin valmistautumistapoihin.
Tulostamalla oheisen alennuskupongin pääset perjantaina 30.10. tai sunnuntaina 1.11. messuille 13 eurolla. Sunnuntai on Skiexpossa perhepäivä. Osastoille ja ohjelma-alueille tehdään lapsia kiinnostavaa ohjelmaa ja koko perheelle on tarjolla Balcony-ravintolassa kunnon eväät, joilla jaksaa varmasti. 45 € hintaan saat 1kg pottumuusia, 25 lihapullaa ja virvoitusjuomat (2 aikuista + max 3 lasta).

Skiexpo-viikonloppu esittelee myös BoardExpon, Lätkä & Säbä -tapahtuman ja DigiExpon. Kaikki yhdellä lipulla. 

Nähdään Skiexpossa! Finlandian osasto on 6k131.

Katso lisätiedot skiexpo.fi tai facebook.com/skiexpo
 

Oletko Finlandia-neuvos?


Finlandia-hiihdon uutena tittelinä on Finlandianeuvoksen kunnianimi, jonka saadakseen pitää hiihtää 30 hiihtoa. Tittelistä kertovia plakaatteja saa toimistolta hintaan 10€ ja postitettuna 15€, tilaukset sähköpostilla info@finlandiahiihto.fi
Hintaporras vaihtuu 16.10.

Jos et vielä ole ilmoittautunut Finlandiaan, kannattaa varmistaa talven treenimotivaatio ja ilmoittautua ennen 16. lokakuuta. Näin toimimalla varmistat edullisemmat hinnat, sillä hintaporras vaihtuu 16.10. Mukaan on jo ilmoittautunut yhteensä 877 hiihtäjää, jotka edustavat 20 eri maata.

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 2

Uutta nostetta 43. Finlandia-hiihtoon


Keväällä otin markkinointipäällikön haasteen vastaan Finlandiaikoni Matti Haapojalta. Itse olen hiihdon aktiivi ja hiihtänyt aktiiviaikanani Finlandiaa jopa Hämeenlinnasta Lahteen. Nykyisin hiihtelen  Finlandiaa nautiskellen kuntoilijana. Myös Salpauselän kisat olen päässyt kokemaan hiihtäjänä useamman kerran valloittavan yleisön edessä. Muutin perheeni kanssa 2011 Lahteen, ja mökkipaikkakunta muuttui vakituiseksi asuinpaikaksi. Tällöin myös LHS:n puolelta minua pyydettiin  toimintaan mukaan. Eihän siitä sydämensä hiihdolle myynyt hiihtäjä voinut kieltäytyä. Siitä asti olen toiminut seuran luottamustehtävissä vuodesta 2011 lähtien, ja tällä hetkellä on paikka myös LHS:n johtokunnassa. Koko seuran toiminnan kehittäminen on ollut minulle tärkeä asia, mutta erityisesti maastohiihdon kehittäminen sille kuuluvalle tasolle LHS:ssa on ollut ykkösjuttu. Tätä kautta olen ollut vahvasti mukana lähes kaikissa seuran tapahtumajärjestelyissä.

Pari vähälumista talvea on ollut haastavaa Finlandia-hiihdon järjestelyissä. Mutta siitä huolimatta me Lahessa ja Hollolassa uskomme talveen ja suomalaiseen hiihtoon. Onhan Salpausselän maisemissa aina lumivarma talvi. Näin olemmekin lähteneet rohkeasti uudistamaan Finlandia-hiihtoa tuomalla muutamia uutuuksia mukaan.

Tärkeimpänä uudistuksena on lähdön muuttaminen joulukuussa valmistuvan uuden hiihtosillan kautta Karpaloon ja sieltä vanhalle uralle ennen Tapanilaa. Hiihtoteitiltä alkumatkalla on raivattu puustoa, joten sille on saatu lisää leveyttä. Näin hiihdon alkutaival on huomattavasti leveämpi aina Messilään saakka.

Hiihtoon osallistumiskynnystä olemme myös madaltaneet uutuuksilla. Finlandian voi hiihtää lauantaina perinteisellä ja sunnuntaina vapaalla tyylillä neljän hengen viestinä osuuksien pituudet vaihtelevat 9-17 km:n välillä. Viesti soveltuu erinomaisesti vaikkapa yritysten tykypäiväksi tai vaikkapa hyvän kaveriporukan tapaamiseksi.

Perjantai-iltana pääsee nauttimaan sprinttiviestistä 4 x 1,5 km MM2017 radalla. Sprinttiviestiin voi osallistua vaikkapa yritys-, perhe-, tai ihan millä tahansa joukkueella. Hiidon päätteksi on ohjelmallinen illanvietto pastapöytineen Messukeskuksessa. Tärkeintä ei ole voitto vaan hauskanpito ja sitä kautta loistava tunnelma Salpausselän MM-maisemissa. Sprinttiviesti sopii mainiosti verryttelyksi vaikkapa viikonlopun hiihdolle.

Veteraanisarjoissa lauantaina kilpaillaan myös pitkien matkojen SM-tittelistä. Viimeisenä uutuutena Finlandia-neuvos titteli, jonka saa hiihdettyään 30 Finlandia-hiihtoa.

Hiihtoihmisenä lähellä sydäntä on Finlandia-viikolla tiistaina hiihdettävä Lasten Finlandia. Tähän osallistuu n.2000 1-4. luokkalaista koululaista Lahden, Hollolan ja Nastolan alueelta. Mukana ovat myös erityiskoulujen oppilaita. Lasten Finlandia on lapsille ilmainen ja se on satsaus tulevaisuuteen.

Toivotan hiihtoväen sydämellisesti tervetulleeksi suurella joukolla vuoden 2016 Finlandia-hiihtoon Salpausselän MM- maisemiin!

Suuri kiitos myös ammattitaitoiselle talkoo- ja toimitsijajoukolle valtavasta panoksesta Finlandia-hiihdon valmistelutehtävissä!


Hannu Viitala
Markkinointipäällikkö
Finlandia-hiihto

Finlandia-hiihto ja Bassoradio yhteistyöhön

 
Finlandia-hiihto ja Bassoradio ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä hiihdon pariin ja Finlandiaan. Sopimuksen myötä molemmat tavoittavat itselleen uusia kohderyhmiä. Finlandia-hiihto kuuluu Bassoradion kanavilla spotteina ennakkoon ja raportteina tapahtuman aikana. Lisäksi yhteistyö tuo Finlandia-hiihdon viikolla 50 Bassoradion pop-up tilaan lajiin liittyvän ohjelman ja vieraiden kera.
Yhteistyö tulee näkymään ja kuulumaan marraskuusta eteenpäin kattavasti molempien eri kanavissa.

Lue lisää..
 

Elixirissä kohti Finlandiaa


Finlandia-hiihto on esillä tänä talvena myös Elixirissä. Ensimmäinen Finlandaan viittaava jakso tuli ulos sunnuntaina.

Elixir Fitness&sport
Ensiesitys sunnuntaina klo 10.05
uusinnat:
MTV tiistaina 14.55-15.25
AVA tiistaina klo.19..00-19.30
AVA perjantaina 18.00-18.30

Elixir Life
Ensiesitys su klo 10.35
uusinnat:
AVA tiistaina 19.30-20.00
MTV keskiviikkona 14.55-15.25
AVA perjantaina 18.30-19.00
 
Katsomossa katsottavissa 2 kk ensiesityksestä
www.katso

http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/elixir

EQ Timing mukaan kehittämään Finlandian seurattavuutta

 

Finlandia-hiihdon tulospalvelun hoitaa tulevana talvena EQ Timing, jonka kanssa tuotetaan lauantain kilpailupäivästä myös nettiTV-lähetys. Vahvasti monissa tapahtumissa mukana oleva EQ Timing on innolla mukana kehittämässä Suomen suurimman massahiihdon seurattavuutta ja tuomassa lisänäkyvyyttä hiihtäjille.
 Yhteistyö tuo hiihtäjille luonnollisesti online/live-tulospalvelun sekä väliajat. Mahdollista on myös tilata lisäpalveluna väliajat vaikka SMS-viesteinä, jolloin hiihtäjien seuraaminen ladulla on helppoa missä vaan oleville. NettiTV-lähetyksen yksityiskohdat ja sisällöt tarkentuvat lähiaikoina, mutta luvassa on joka tapauksessa uusi mielenkiintoinen aluevaltaus myös Finlandia-hiihdolle.
”NettiTV-lähetyksen kautta hiihtäjille ja tapahtumalle saadaan lisänäkyvyyttä. Lähetyksessä haastatellaan mielenkiintoisia persoonia, hiihtäjiä ja seurataan tottakai tiukasti kilpailun etenemistä ja tunnelmia”, EQ Timingin Suomen markkinointipäällikkö Jarkko Ruhanen valottaa.
EQ Timingin vahvuudet ovat tapahtuma- ja kilpailujärjestäjälle kustannustehokkaan ja toimivan osa- tai kokonaistoimituksen toteuttaminen. Henkilöstöllä on kymmenien vuosien kokemus mm. ajanotto- ja tulospalvelusta sekä tapahtumatuotannoista.

Lue lisää...

Nähdäänhän Skiexpossa?

Tuleva viikonloppu tarjoaa taas elämyksiä meille lumilla liikkujille. Messukeskuksessa Helsingissä pyhäinpäivän viikonloppuna järjestettävä Skiexpo esittelee tänä vuonna enemmän maastohiihtoa.Hiihtoliiton huoltorekka ajaa halliin ja ohjelmassa pääset tutustumaan maajoukkueen voiteluvinkkeihin ja muihin valmistautumistapoihin. Skiexpo-viikonloppu esittelee myös BoardExpon, Lätkä & Säbä -tapahtuman ja DigiExpon. Kaikki yhdellä lipulla.

Nähdään Skiexpossa! Finlandian osasto on 6k131.

Katso lisätiedot skiexpo.fi tai facebook.com/skiexpo

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 3

Rauhaisaa joulun ja lumen odotusta


Olen saanut jo muutaman vuoden ajan olla mukana vaikuttamassa tämän perinteikkään suomalaisen massahiihtotapahtuman järjestelyihin.  Tuleva talvi onkin kohdallani jo kolmas kerta, kun toimin kilpailussa stadionpäällikkönä.  Tulevana talvena pääsemme nauttimaan MM-kilpailuja varten uudistetusta stadionista, näkyvimpinä osinaan Karpalon silta ja uudistettu videotaulu. Vuoden 2016 Finlandia-hiihto tuleekin lähtemään uuden sillan ylitse Karpalon suuntaan, leveillä ja avarilla latupohjilla kohden Tapanilaa.  Stadionalueen lisäksi uudistuksia on myös tehty latuverkoston varrelle puustoa poistaen ja latupohjia leventäen. Tavoitteenamme on mahdollistaa latupohjien valmistelun aloittaminen aikaisempaa pienemmällä lumimäärällä.


Omasta kilpailemisesta ladulla olen pitänyt taukoa jo yli kymmenen vuotta ja viimeisestä Finlandiastakin on jo aikaa useita vuosia. Tuona aikana olen kuitenkin saanut olla mukana valmentajana ja huoltajana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailussa kartuttamassa näkemystä eri tapahtumien järjestämisestä.  Erityisesti viime vuodet ampumahiihdon A-maajoukkueen valmentajana ovat laajentaneet oivallisesti näkemystäni suurten yleisötapahtumien järjestelyistä.
 
Finlandia-hiihto on erinomainen osoitus siitä, miten hedelmällistä kahden seuran välinen yhteistyö voi parhaimmillaan olla.  Hollolan Urheilijoiden vastuun painottuessa stadionin ulkopuoliseen kokonaisuuteen, mitataan siinä vuosittain talkoolaistemme suorituskykyä monella tapaa. Etukäteisvalmistelut sujuvat talkoolaisiltamme ammattimaisen tehokkaasti .  Kilpailijalle näkyvimpinä näistä ovat eri toimintojen rakentaminen Messuhalliin, Stadionille ja latuasemille.  Unohtaa ei myöskään sovi sitä mittavaa tukijoidemme määrää, jotka useana vuonna ovat mahdollistaneet omilla traktoreillaan latu-urien lumettamisen.
 
Myös tapahtuman aikainen huolehtiminen hiihtäjän hyvinvoinnista vaatii suuren joukon ihmisiä työskentelemään yhdessä. Hollolan Urheilijoiden puheenjohtajana voinkin olla erityisen ylpeä jäsentemme tapahtumaan luomasta positiivisesta tekemisen ilmapiiristä., joka näkyy teille hyvin organisoituna ja järjestettynä tapahtumana. Samalla tämä yli seurarajojen toteutuva yhteistyö tapahtuman järjestelyissä yhdistää seurojemme henkilöstöä toimimaan tiiminä yhteisen asian eteen.
 

Tervetuloa viihtymään Finlandiaan,
 
Henri Rauhamäki
Hollolan Urheilijat -46, puheenjohtaja
Finlandia-hiihdon  päätoimikunnan jäsen
Stadionpäällikkö

 

Finlandia-hiihto goes Helsinki

 
Finlandia-hiihdolla on pop-up -toimisto Bassoradion yhteydessä Unioninkatu 25:ssä Helsingissä. Startin asiantuntija opastaa helppoon voiteluun maanantaista keskiviikkoon klo 11-13, lauantaina hiihdosta puhuvat Letski-naiset (letski.fi) ja Skiergillä hiihdetään joka päivä. Paikalla kannattaa piipahtaa senkin takia, että kaikkien yhteystietonsa jättäneidne kävijöiden kesken arvotaan kaksi osallistumisoikeutta Finlandiaan 2016. Pop-up tilassamme voit myös ilmoittautua Finlandiaan sekä nauttia kupposen kahvia pienen purtavan kera. Tule puhumaan hiihdosta kanssamme!

Tilamme on auki ma-pe klo 11-18 ja la 10-15.

 

Teitä on jo 1831


Finlandia-hiihtoon on vielä kolmisen kuukautta, mutta ilmoittautumisia on jo putoillut mukavasti järjestelmään. Yhteensä mukaan on jo ilmoittautunut 1831, joista perinteiselle 1365 ja vapaalle 466.

Tämän hetken ilmoittautumisporras on voimassa 15.12.2015 asti, joten vielä ehdit ennen kuin hinnat nousevat!

Ota siis sinäkin haaste vastaan ja liity joukkoon!
 

Uusi lähtösuunta ja muita parannuksia reitillä

Finlandia-hiihdon reitti on jälleen kokenut syksyn aikana niin sanotusti pientä pintaremonttia ja yhden isomman muutoksen uusien lähtöjärjestelyjen osalta. MM-hiihtoja 2017 varten rakennettu uusi silta mahdollistaa Finlandia-hiihdolle lähdön uuteen suuntaan, stadionilta uuden sillan yli Siiri Rantasen patsaan vierestä kohti Tapanilaa. Tämä vähentää ruuhkia ensimmäisillä sadoilla metreillä ja päästää hiihtäjät miellyttävämmin taipaleelleen.

”Lisäksi kaupungin päässä on kaadettu MM-kisa latujen takia satoja runkoja puita. Osaa reitistä nyt hyödynnetään myös Finlandia-hiihdossa. Myös Tapanilan kulmilta kaadettu latupohjien varrelta puita ja poistettu kantoja. Tapanilaan paluu perhelenkin ja kilpakakkosen väliltä levennetty puita ja kantoja poistamalla sekä ajamalla hiukan kivituhkaa maakivien peittoon ja pohjan tasaukseen. Hälvälässä puolestaan on hiukan levennetty latupohjia puiden kaadolla ja Messilässä uusittu ojanylityksen tyhjentävä rumpuputki  ja hiukan tasailtu maalla ojan ylitystä tukoksen takia”, ratamestari Jukka Lehtinen summaa.
 

Kuva kannonpoistosta Tapanilasta marraskuun alkupuolelta

 

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 4

Kohti entistä parempaa Finlandiaa

 
Talvi saapuu hiljalleen taas Suomeen ja Lahteen. Ensimmäiset lumisateet on koettu ja pysyvän lumen tuloa odotetaan hartaasti. Moni on varmaan käynyt jo hiihtoputkessa tai Lapissa hiihtämässä kuten minäkin. Olisi vaan saatava joitakin hiihtokilometrejä alle, niin tuntuisi helpommalta. Harjoittelu on kaiken a ja o. Tulee nuo nivusetkin niin kipeäksi aina ensimmäisten perinteisen hiihtolenkkien jälkeen..

No..eiköhän se pysyvä lumi sieltä tule, sillä onhan se tullut aina ennenkin. Kuntoaan voi jokainen toki kohentaa ilman luntakin. Meidänkin nettisivuilla on ohjeita siihen ja jokainen voi toki harjoitella siten, mikä itsestä tuntuu parhaalta. Pääasia on että liikkuu.

Tänä talvena Finlandia tarjoaa hiihtäjille runsaan paketin uutta. Tuttujen hiihtomatkojen lisäksi olemme lisänneet nelihenkisille porukoille Finlandia-Sprintin ja Finlandia-Viestin. Sprintissä pääset nauttimaan MM-sprinttiladun 1,5 kilometriä vapaalla tai perinteisellä, viestissä saat jakaa joukkuetovereidesi kanssa 50 kilometrin matkan.Tämän uskon tuovan joukkuehenkeä ja osallistumisen iloa, jonka voi jakaa ystävien ja kavereiden kanssa. Lue lisää eri osallistumisvaihtoehdoista sivuiltamme.

Uutuutena on hiihtostadionilla upea näyttötaulu, joka palvelee myös live-screeninä. Myös hiihdon lähtö kulkee uutta reittiä kääntyen uudelle 18 metriä leveälle hiihtosillalle, joten entinen ylämäkeen lähtö ja siinä ruuhkautuminen helpottuu. Ensimmäisille kilometreille on myös latu-uraa levennetty huomattavasti ja latuja on vierekkäin useita.


Tässä muutamia uudistuksia ja parannuksia. Haluamme aina tehdä tapahtumasta hiihtäjille niin nautinnollisen elämyksen kun vaan voimme.
 
Toivotan kaikille hiihtäjille hyvää joulua ja reipasta hiihtovuotta 2016.
 
Juha Viljamaa
Puheenjohtaja Finlandia-hiihto

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Finlandia-hiihdon suojelijaksi

 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii tulevan Finlandia-hiihdon suojelijana.
”Meille on suuri ilo ja kunnia, että presidentti Niinistö lupautui tapahtumamme suojelijaksi”, sanoo Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Juha Viljamaa.

Valitettavasti Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio eivät muista kiireistään johtuen pääse seuraamaan tapahtumaa paikan päällä.

Yhteistyössä: Finlandiaan Tartu Maratonin kautta

 
44. Tartu Maraton, joka hiihdetään 21. helmikuuta 2016, toivottaa kaikki hiihtäjät jälleen tervetulleiksi nauttimaan huippukuntoisista laduista ja juhlatunnelmasta. Matkoina joko 63 tai 31 kilometriä perinteisellä, maratonin reitti kulkee Viron talvipääkaupunki Otepään ja 25 kilometrin päässä Tarttosta sijaitsevan Elvan välillä. Leppoisampaa menoa samalla reitillä hakeville avoin tapahtuma (Open Track, 63/31/16) ja viesti (Tartu Relay Marathon) tarjoavat vaihtoehdon 14. helmikuuta. (Kuva: Adro Säks)
Tule mukaan: https://tartumaraton.ee/en/events/suusamaraton/44/.
Erikoistarjoukset: https://tartumaraton.ee/en/events/suusamaraton/44/getting-there/touroperators/
Tsekkaa tapahtumatunnelmaa: https://www.youtube.com/watch?v=_SzrELQTBwY

Oletko Finlandianeuvos?Jos olet hiihtänyt Finlandian vähintään 30 kertaa, voit lunastaa itsellesi Finlandianeuvos-plakaatin. Ensimmäiset tilaajat ovat omansa jo saaneet.
Plakaatti 15€ postikuluineen, tilaa info@finlandiahiihto.fi

 

Treenivinkkiarkisto: Kahdessa kuukaudessa ehtii paljon!


Kiinnostaisiko Finlandia, mutta et ole vielä juurikaan päässyt hiihtämään? Ei hätää, kahdessa kuukaudessa ehtii vielä tehdä paljon, jotta Finlandia sujuisi mukavasti. Hiihtovalmentaja Teemu Pasanen kannustaa aloittamaan rahallisilla pitkillä lenkeillä tai vastaavasti sauvakävelyllä, jos lunta ei ole. Ylävartaloon on hyvä saada kestovoimaa erityisesti perinteisen Finlandiaa ajatellen, joten sen kehittämiseen olisi hyvä satsata.
”Tärkeimpiä harjoituksia ovat pitkä lenkki kerran viikossa ja yksi tasatyöntölenkki tai ainakin tasatyöntöpainotteinen lenkki. Pitkän lenkin pituus riippuu omasta taustasta, mutta kahdesta kolmeen tuntia on hyvä lenkin pituus. Muut hiihtolenkit voivat sitten olla vähän lyhyempiä. Jos hiihtämään ei pääse, reilun parin tunnin sauvakävelylenkki on hyvä vaihtoehto, siinä ylävartalon saa hyvin mukaan ja sauvakävelemään pystyy huonossakin kelissä. Lyhyemmät lenkit voi tehdä juoksemalla, lisäksi kuntopiiri olisi hyvä olla kerran viikossa ohjelmassa”, Pasanen sanoo.
Jos on mahdollisuus käyttää vetolaitetta, se on erinomainen apu rakentaa tasatyöntövirettä sisätiloissa varsinkin lumettomana aikana.

Tsemppiä treeneihin kaikissa olosuhteissa!


Hyvää joulua! Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy tammikuun puolivälissä.

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 5

Finlandiaa ladulla ja kisakansliassa

 
Talven Finlandi-ahiihto lähenee kovaa vauhtia. Nyt tänne Lahden seudullekin on satanut uutta valkoista lunta ja tilanne näyttää näin kisakansliankin osalta hyvältä.
Itse ole hiihtänyt Finlandia-hiihdon 22 kertaa. Hiihdin suurimman osan noista hiihdoista Hämeenlinnasta Lahteen. Joitakin  hiihtoja olen hiihtänyt myös täällä Lahden / Hollolan seudulla.

Tuota hiihdon tunnelmaa ei voi tuntea muutoin kuin hiihtämällä hiihto itse. Maaliin tultuaan tunne on sanoin kuvaamaton ja upea. Maalissa kisatytöt halaavat ja saat hiihdon mitalin. Matkalla on kannustusjoukkoja ja hyvin toimivia huoltopisteitä.

Nyttemmin olen toiminut 14 vuoden ajan kisakansliassa ja siellä päällikkönä vastaten kaikista kisakanslian toimintaan liittyvistä asioista. Kisakanslian upean talkooporukan ja hiihtäjien kanssa pääsee myöskin hiihdon tunnelmaan. Ennen hiihtoa on innokkaita ja voimissaan olevia hiihtäjiä hakemassa numeroitaan. Heidän kanssaan on hieno vaihtaa muutama sana hiihdosta. Välillä vaihdetaan lähtöpaikkaa, ja siinä joskus on "haasteita" yllin kyllin, mutta kaikesta on aina selvitty;)

Kisakansliassa alkaa tunnelma jo sen rakentamisvaiheessa tiistaina, ja siitä se talkooporukan kanssa tiivistyy viikon edetessä varsinaista h-hetkeä kohden. Nuo kaksi kolme viimeistä päivää ovat välillä hyvinkin hektisiä. Teitä hiihtäjiä tulee sankoin joukoin hakemaan numeroita, ja yleensä kiire on kova.  Lisäksi tulee vielä viimehetkillä  päätöksen hiihtoon osallistumisesta tehneitä hiihtäjiä jälki-ilmoittautumaan. Me kisakanslialaiset palvelemme teitä hymyssä suin ja hyvässä hengessä.

Itse olen paikalla koko ajan. Tunnelma on käsin kosketeltavaa. Meidän periaatteemme on, että kaikki pääsevät ladulle. Kun kaikki hiihtäjät on saatu laduille, meille tulee "voittajan" fiilis: taasen me selviydyimme loistavasti. Itselleni tämä Finlandia-hiihdon aika on hyppäys pois normaalista työstäni joka sekin on hektistä. Hiihtourheilu on aina ollut lähellä sydäntäni, johtuen myöskin siitä että itse olen ollut aktiivi kilpahiihtäjä aikoinaan.

Toivotan kaikille Finlandiaan  ilmoittatununeille  oikein hyvää  hiihtoa ja kannustan kaikkia niitä hiihtäjiä, jotka vielä empivät, ilmoittautumaan pikaisesti hiihtoon ja tulemaan kokemaan upea Finlandia-hiihdon tunnelma ja upeat Salpausselän ja Hollolan maastot. Tätä tunnelmaa ei pysty kokemaan kuin paikanpäällä. Toivotan myös tervetulleeksi kaikki kannustusjoukot.

Kisakansliassa nähdään!

Hannu Ojala
Kisakansliapäällikkö
 
 

Lahti2017 MM-kisojen lipunmyynti kannattajaklubilaisille on alkanut


Liity nyt Maailman Suurimpaan Hiihtoseuraan, Lahti2017 -kisojen kannattajaklubiin ja osta liput ennen muita. Jäsenet pääsevät 18.1. - 26.1.2016 välisenä aikana käyttämään etuosto-oikeutta ja valitsemaan mieleisensä liput ennen julkisen lipunmyynnin aloitusta. 

Mikäli haluat olla varma, että näet juuri suosikkilajisi haluamiltasi paikoilta, liity mukaan.

Etuostoaikana 18.1. - 26.1.2016 pääset ostamaan myös päiväkohtaisia irtolippuja, jotka muutoin tulevat yleiseen myyntiin vasta syksyllä 2016 mikäli niitä tuolloin on jäljellä.

Liity nyt ja osta liput ennen muita

Palautuminen käyntiin Rela-hierojien avulla


Finlandia-hiihtäjiä hemmotellaan tänäkin vuonna Rela-hierojien tarjoamilla lyhyillä palauttavilla hieronnoilla niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Viime vuonna alkanut yhteistyö jätti jo ensimmäisenä vuotenaan hyvät kokemukset. Monien isojen massajuoksutapahtumien jatkeeksi Rela-hierojat olivat tuolloin isossa massahiihtotapahtumassa ensimmäistä kertaa.

"Finlandia antoi hieman uusia haasteita hierojillemme. Joukossa on muun muassa hiihtäjiä, jotka menevät koko reitin tasatyönnöllä, jolloin ylävartalo kuormittuu suhteessa rutkasti enemmän kuin vastaavasti vuorohiihdossa tai sunnuntain vapaalla tyylillä. Hoidettavat alueet olivat siis suhteellisen monipuolisia ja laajoja. Hiihtäjät ottivat meidät tosi positiivisesti vastaan ja olivat todella tyytyväisiä kyseisestä palvelusta", Petteri Malinen sanoo.

Kansainvälisessä tapahtumassa hierojatkin kohtasivat monta "hiihtoturistia", jotka pääsivät nauttimaan laadukkaasta suomalaisesta hierontapalvelusta.

"He olivat eritoten innoissaan moisesta palvelusta. Kaiken kaikkiaan kokemus oli loistava ja varmasti tarjosi myös hiihtäjille mahdollisuuden uuteen kokemukseen sekä nopeampaan rasituksesta palautumiseen."

Hyvien kokemusten jälkeen Rela-hierojat ovat jälleen innolla mukana tukemassa ja auttamassa hierontapalveluillaan.

Lue lisää

Vidair tuo Finlandian seuraajille lintuperspektiivin


Lahtelainen videokuvaukseen erikoistunut yritys Vidair tarjosi jo viime vuonna Finlandia-hiihdon ystäville ainutlaatuista tapahtumakuvaa lintuperspektiivistä. Tomi Tervo Vidairista sanoo, että Finlandia oli yksinkertaisesti upea kokemus. Hän kehuu myös järjestelyjä uudessa tapahtumaroolissaan.

"Joskus nuorempana olin mukana Finlandia-hiihdossa jakamassa lämmintä mehua hiihtäjille ja tuolloin olin ylpeä, että sain olla tapahtumassa mukana. Nyt sama ylpeys on jälleen päällimmäisenä mielessä", Tervo sanoo.

Vidair on mukana myös tämän vuoden tapahtumassa osana Finlandian lisääntyneessä videotuotannossa, johon uutena tulevat lauantain suora nettistriimi ja maratonhiihtojen kansainvälisen kattojärjestön Worldloppetin jakeluun tuotettava 26 minuutin koostelähetys.

"Olemme lisänneet kapasiteettia, joten pystymme kuvaamaan tapahtuman entistä kattavammin. Lisäksi itse Finlandia-hiihto on tapahtumana mennyt eteenpäin sitten viime vuoden. Nyt uusittua videotaulua voi hyödyntää tehokkaammin", Tervo sanoo tyytyväisenä.

Ilmasta näkee laajemmalle kuin maan tasolta. Salpausselän maisemat, Lahti ja koko tapahtuma näyttävät ilmasta kuvattuna kerrassaan sykähdyttäviltä. Tätä fiilistelee Tervokin.

"Lahden urheilukeskus on saanut uuden ilmeen remontin jälkeen. Myös Finlandia-hiihdon reitti muuttuu lähdön osalta. Nämä uudistukset on helpointa havaita ilmakuvan välityksellä. Näistä maisemista pääsee nauttimaan kaikki paikallaolijat videotaulun välityksellä sekä nettilähetyksen seuraajat. Voiko olla parempaa näkymää lähetettäväksi maailmalle, kuin kuvakulma, jossa näkyy uusittu stadion ja satapäinen hiihtäjäjoukko? Siinä on kiteytettynä asiat, joista lahtelainen voi olla ylpeä", Tervo miettii.


Hyviä treenejä! Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy helmikuun alussa

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 6

Finlandia lähestyy


Talvi on ollut haastava myös Lahdessa, mutta Finlandia-hiihdon järjestelyt ovat edenneet entiseen malliin ja olemme tehneet kaikkemme, että Finlandia päästäisiin tänäkin vuonna hiihtämään. Finlandia-hiihtoa ei ole kertaakaan historiansa aikana peruttu.
 

Järjestämme lauantaina 13.2. Lunta ladulle Finlandiaan -talkoot klo 11-14 Tapanilassa. Siellä osalle laduista ei pääse koneella viemään lunta, joten kokoonnumme kolatalkoisiin varmistamaan mahdollisimman hyvät lumiolosuhteet myös siellä. Lue lisää Facebook-tapahtumasivultamme!


Päätämme reitin mahdollisesta lyhentämisestä 17. helmikuuta, jolloin tiedotamme tilanteesta välittömästi kaikissa kanavissamme.

Tiina Hernesniemi
Pääsihteeri

 

Lasten Finlandia avaa tapahtumaviikon

 
Lasten Finlandia-hiihto järjestetään nyt toisen kerran vuoden tauon jälkeen.  Tapahtuma järjestetään 23.2.2016 uudessa pitopaikassa hyppyrimäen takamaastossa, tällä on saatu helpotettua hiihdettävää hiihtolenkkiä ja näin saadaan lapsille enemmän positiivisia kokemuksia hiihtourheilusta.
Lasten Finlandia-hiihto on tarkoitettu Lahden, Hollolan ja Nastolan ala-asteen 1-4 luokkalaisille. Sen tarkoituksena on herättää lasten kiinnostusta hiihtourheiluun, saada lapset ulos liikkumaan ja tuoda esille esikuvaansa Finlandia-hiihto tapahtumaa. Tapahtumaan on ilmoittautunut noin 480 lasta, mukana olevia kouluja on kuusi.
Järjestävä organisaatio on hoitanut bussikuljetukset kouluilta tapahtumapaikalle ja takaisin. Tapahtuma järjestetään kouluaikana. Lapset saavat osallistumisestaan palkinnoksi käyttämänsä numerolapun, mitalin sekä tukijoilta saatua materiaalia.

Ensimmäisen Lasten Finlandian tunnelmia

 

Vielä ehdit mukaan Finlandia-Sprinttiin


Finlandia-viikonvaihde alkaa perjantaina Finlandia-Sprintillä, joka hiihdetään neljän hengen joukkueilla MM-kisojen sprinttiradalla. Matkana on 1,5 kilometriä, ja sen voi taittaa perinteisellä tai vapaalla oman valinnan mukaan.

Ilmoittaudu

 

Uusi hiihtosilta tämän vuoden mitalissa


Finlandia-mitalin aiheena on tällä kertaa Lahden uusi hiihtosilta. Mitalin on suunnitellut Sami Kulmala.
 

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 7

Elämyksellistä Finlandia-viikkoa!


Talvi on ollut haastava monille kansainvälisille massahiihdoille, mutta Finlandia-hiihto pystytään tänäkin vuonna viemään läpi. Juuri sopivaan aikaan Lahteen ja Hollolaan tullut talvi on ilahduttanut hiihtäjiä ja avittanut meitä järjestelyissämme, ja pystymme jälleen tarjoamaan teille maratonhiihdon. Olemme tarttuneet olosuhdehaasteisiin tarmolla. Kaksi viikkoa ennen toteutetut kolatalkoot olivat yksi esimerkki siitä, että teemme kaikkemme Finlandia-hiihdon eteen. Haluamme, että tuhannet hiihtäjämme pääsevät nauttimaan mahdollisimman hyvistä olosuhteista.

Maratonhiihdon ja lyhyempien matkavaihtoehtojen lisäksi Finlandia-hiihto on laajentunut perjantaille, jolloin Finlandia-Sprintti tarjoaa mukavan joukkuetapahtuman MM-sprinttiradalla. Luomme siitä tapahtumaa, jolla viikonvaihde saadaan jatkossa reippaasti käyntiin. Finlandia-viikon puolestaan avaa jo tiistaina Lasten Finlandia, joka järjestetään nyt toisen kerran.

Finlandia-hiihto tarjoaa kaikille juuri sopivan haasteen. Hiihtäjät, nauttikaa matkasta ja massatapahtuman ainutlaatuisesta tunnelmasta juuri itsellesi sopivaan tahtiin. Toivotan jokaiselle hiihtäjälle nautinnollista ja antoisaa päivää Salpausselän maastoissa. Teemme tänäkin vuonna kaikkemme, että viihtyisit tapahtumassamme ja nauttisit Lahden ja Hollolan maisemista.

Haluan kiittää myös upeaa talkooväkeämme, jotka jälleen palvelevat hiihtäjiä kaikissa käänteissä hymyssä suin ja auttavat kaikissa mahdollisissa asioissa. Yhdessä teemme tapahtumahengen, säällä kuin säällä.

Oikein elämyksellistä Finlandia-viikkoa kaikille,

Juha Viljamaa
Puheenjohtaja, Finlandia-hiihto

Bassoradion ensimmäinen Finlandia-urakka lähenee


Helsingistä käsin toimivan valtakunnallisen Bassoradion ensimmäiseen Finlandia-koetukseen on enää pari viikkoa. Urbaaniin ja klubimusiikkiin erikoistuva radiokanava lähettää Salpausselälle neljä kahden hengen joukkuetta, jotka on koottu Basson kuulijoista sekä kanavan henkilökunnasta ja sidosryhmistä.

Joukkueella ei juuri ole aiempaa hiihtokokemusta, poislukien ja koululaitoksen ja armeijan ”pakollisia” yleissivistäviä opintoja. Sen takia tämän kauden harjoitukset ja Paloheinän hiihtokeskus ovat näytelleet tärkeää roolia. Joukkueiden epävirallinen kapteeni Tuomas Tuomi-Nikula kommentoi: ”Treenikausi on ollut äärimmäisen vaativa, mutta nyt näyttää, että huippukunnon ajoitus on osunut nappiin. Nyt enää viimeiset herkistelyt ja huolellinen tankkaus kohti kisaviikonloppua!”

Basson joukkueet aikovat taltuttaa armottoman Sapausselän nousut ja laskut omaan erikoiseen tyyliinsä; kahden hengen joukkueet jakavat viestityyliin Finlandian perinteisen kuninkuusmatkan, tänä vuonna 42 kilometriä, niin, että hiihtäjä vaihdetaan lennosta ladulla noin kahdenkymmenen kilometrin etappivälein. Tämä aikaansaa huollolle omat logistiset haasteensa, mutta joukkueen epävirallinen huoltopäällikkö ja yksi Bassoradion juontajista, Lahden ja Salpausselän kasvatti, Jussi Urpalainen aikoo saattaa oikean hiihtäjän maastoon oikeaan aikaan:

”Jos aikanaan Normandiaan saatiin 150 000 miestä ajallaan paikalle pelkän lyijykynän ja paperin avulla, niin kyllä luulisi älykännyköillä ja digikartoilla tästäkin tehtävästä suoriutuvan!”

Voit seurata Basson matkaa kohti Finlandiaa kuuntelemalla Bassoradion Hikistä iltapäivää arkisin klo 14-18 osoitteessa www.basso.fi.

#bassoradio #annahiihdolletoinenmahdollisuus #finlandiahiihto #itämaisetkeitotbyatria #hyväruokaparempimieli #startskiwax #nonamesport #salomon #liikuntavirasto #kivikonhiihtohalli

Basso on urbaaniin kaupunkikulttuuriin ja uuteen tanssimusiikkiin keskittyvä monialustainen radiokanava. Basso on tunnettu monipuolisesta ohjelmakartastaan, rohkeasta sisällöstään sekä syvästä suhteesta kuulijakuntaansa, joille Basso on paljon muutakin kuin radio - se on elämäntapa.

Basson suosituimpia ohjelmia ovat muun muassa Hikinen iltapäivä, Aamushow, H-hetki, Kultabassokerho, Tings, Lauantaijatsit, Deep Space Helsinki ja Ipanaparadio. Bassoradion ohjelmisto koostuu primetime-ohjelmien lisäksi yli 50 musiikin ja kulttuurin erikoisohjelmasta, joka tekee siitä Suomen monipuolisimman radiokanavan.

Palautuminen käyntiin Rela-hierojien avulla


Finlandia-hiihtäjiä hemmotellaan tänäkin vuonna Rela-hierojien tarjoamilla lyhyillä palauttavilla hieronnoilla niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Viime vuonna alkanut yhteistyö jätti jo ensimmäisenä vuotenaan hyvät kokemukset. Monien isojen massajuoksutapahtumien jatkeeksi Rela-hierojat olivat tuolloin isossa massahiihtotapahtumassa ensimmäistä kertaa. Hyvien kokemusten jälkeen Rela-hierojat ovat jälleen innolla mukana tukemassa ja auttamassa hierontapalveluillaan.
”Pääpaino näissä palauttavissa hoidoissa on lauantaina jolloin satsaamme siihen hieman sunnuntaita enemmän. Pyrimme kuitenkin, että meillä on molempina päivinä kymmenkunta hoitopöytää hiihtäjien käytössä ja hierojiemme kokonaisvahvuus olisi noin 15. Mukana myös hierojien lisäksi ainakin lauantaina osteopaatti ja mahdollisesti fysioterapeuttikin antamassa tarvittavaa taustatukea ja vinkkejä mahdollisesti haasteellisissa tilanteissa”, Malinen suunnittelee.
Mitä Rela-hierojien käsittelyyn tuleva hiihtäjä sitten saa? Mahdollisimman monelle pyritään tarjoamaan lyhyt ravistelutyyppinen hieronta kohdealueelle, jolloin autetaan rasituksesta palautumista. Lyhyillä hoitoajoilla pystytään palvelemaan mahdollisimman monta hierontaa tarvitsevaa hiihtäjää.
Rela-hierojat räätälöivät jatkohoitoihin myös niin sanotun jatkopalautumispaketin, jonka voi ostaa edullisesti lahjakortiksi itselle mukaan. Palauttavat lyhyet ravistelut ovat hiihtäjille ilmaisia. Kaikkiin jatkohoitoihin Rela-hierojien vastaanotoille pääkaupunkiseudulle, Lahteen, Tampereelle, Orimattilaan, Kouvolaan, Riihimäelle, Hyvinkäälle, Tuusulaan on ostettavissa tarjouspaketteja ja lahjakortteja Rela-hierojen myyntipisteestä niin lauantaina kun sunnuntainakin.

Suomen parhaasta asiakaspalvelusta palkittu Lammin Osuuspankki mukana Lasten Finlandiassa


Kotimainen POP Pankkiryhmään kuuluva Lammin Osuuspankki on tänä vuonna yksi tiistaina järjestettävän Lasten Finlandian yhteistyökumppaneista. Pankki on muutenkin vuosittain aktiivisesti mukana eri liikuntajärjestöjen toiminnassa kaikilla konttoripaikkakunnillaan Lahdessa, Lammilla ja Hämeenlinnassa. Pankki liikuttaa lapsia ja nuoria vuosittain esimerkiksi POPPI-hiihtojen sekä POPPI-jalkapallo-, ja POPPI-pesäpallokoulun avulla. Tästä syystä isoja lapsijoukkoja liikuttava Lasten Finlandia oli luonnollinen valinta kotimaiselle POP Pankille.
”Pankkimme toiminta-ajatuksen mukaisesti pyrimme parhaamme mukaan tukemaan tuloksemme kautta muun muassa lasten ja nuorten liikkumista. Koemme tärkeänä olla mukana edistämässä alueen ja sen ihmisten niin taloudellista kuin kokonaisvaltaistakin hyvinvointia. Tähän kiteytyy osuuspankkimuotoisen pankkitoiminnan ydin”, sanoo Lammin Osuuspankin pankinjohtaja Riina Reunanen.
Pankilla itselläänkin on pitkät perinteet hiihtokisojen järjestämisestä - vuosittain järjestettävät POPPI-hiihdot keräävät alueen lapsista ja nuorista parhaimmillaan 150 hengen osallistujajoukon.
”Pankin järjestämillä POPPI-hiihdoilla on jo 34 vuoden perinteet. Hiihdot on järjestetty jokaisena vuonna, kun lumitilanne on sen sallinut. Haluamme tapahtuman kautta järjestää liikunnallisia kokemuksia ja elämyksiä lapsille ja nuorille. Tapahtuma on kaikille maksuton”, kertoo Reunanen.
Lammin Osuuspankki kuuluu POP Pankki-ryhmään ja pankin omistavat sen jäsenasiakkaat. Lammin Osuuspankin tavoitteena on tarjota asiakkailleen aktiivisesti ja oma-aloitteisesti ajanmukaisia, kattavia ja kehittyviä pankkipalveluja. Paikallisuus, kotimaisuus ja asiakaslähtöisyys ovat Lammin Osuuspankille tärkeitä, toimintaa ohjaavia arvoja. Asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan POP Pankit ovat Suomen parhaita asiakaspalvelupankkeja (EPSI Rating Asiakastyytyväisyystutkimus 2015).

POP Pankkien kautta saat myös vakuutukset! POP Vakuutus on POP Pankkien perustama ja omistama uusi vakuutusyhtiö henkilöasiakkaille. POP Vakuutuksen vahinkovakuutuksiin pääset tutustumaan ja vakuutuksia ostamaan turvallisen verkkokaupan kautta osoitteessa www.popvakuutus.fi.

Tutustu Lammin Osuuspankkiin

Avi Studio kuvaa hiihtäjät


Avi Studio kuvaa Finlandia-hiihdon 2016. Kuvia otetaan reitin varrelta useasta paikasta ja maalialueelta. Kilpailijat näkevät kuvansa yksityisissä ja suojatuissa gallerioissa ja kuville ei ole ostopakkoa. Lisätietoa kuvauksesta osoitteessa: www.avistudio.fi/avi/infoa_kuvauksesta.html

Finnfoam haluaa olla mukana kehittämässä hiihdon harrastamisen säilymistä


Kotimaisen Finnfoam Oy:n lämmöneristysosaamisen juuret ovat syvällä suomalaisessa roudassa. Yli 30-vuotisen historiansa aikana Finnfoam Oy on kasvanut yhdeksi johtavista muovipohjaisten lämmöneristeiden valmistajista.
”Vahvuutemme lämmöneristeiden suunnittelussa ja valmistuksessa kiteytyvät vankkaan kokemukseen sekä uudenlaiseen, kehityshakuiseen ajatteluun”, toimitusjohtaja Henri Nieminen sanoo.
Finnfoam Oy valmistaa Finnfoam -lämmöneristeiden lisäksi myös harmaita FF-EPS eristeitä ja FF-PIR polyuretaanieristeitä sekä Tulppa-märkätilalevyjä.
Finnfoam Oy lanseerasi viime vuonna markkinoille uuden Finnfoam INFRA-levyn. Levyn ydinaineena vettymätön ja luja Finnfoam, mikä on markkinoiden pitkäikäisin ja toimivin routaeriste. Finnfoam INFRA-levyä voidaan käyttää myös urheilupaikkarakentamisessa, joissa alla oleva pohjamaa on monesti heikosti kantavaa, mutta näillä alueilla liikutaan usein isoilla työkoneilla.
”Se soveltuu erimaisesti juuri talviurheilupaikoille, kuten esimerkiksi hiihtolatujen alle. Leutoina talvina laduille tehty tykkilumi sulaa niin päältä kuin maanpinnasta ladun alapuolelta. INFRA-levy katkaisee lunta sulattavan maanlämmön pääsyn ladun lumikerrokseen, mikä hidastaa lumensulamista plus asteissa todella merkittävästi ilman mitään jäähdytyslaitteistoa ja energiankulutusta”, Kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma kertoo.
Tänä talvena ratkaisu on ollut testissä hiihtoladulla muun muassa Vantaan Hakunilassa pienellä pätkällä hyvillä tuloksilla. Viikon 7 lopussa kaatovesisateiden jälkeen 50mm paksuilla Finnfoam INFRA-levyllä eristetyllä alueella tykkilunta oli edelleen jäljellä noin 40cm, kun vieressä eristämättömällä alueella jäätä/ loskaa oli jäljellä enää 5-10 cm.
”Suomalaiset ovat talviurheilukansaa. Haluamme omalta osaltamme olla tukemassa ja kehittämässä hiihdon harrastamisen mahdollisuuksien säilymistä muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa”, Nieminen sanoo

Lisätietoja: Niklas Alexandersson niklas.alexandersson@finnfoam.fi ja Asso Erävuoma asso.eravuoma@finnfoam.fi

43. FINLANDIA-HIIHTO

Uutiskirje nro. 8

Kiitos!


Yhdessä teimme Finlandia-hiihdosta jälleen hienon tapahtuman! Kiitos hiihtäjille, taustajoukoille, upeille talkoolaisillemme, yhteistyökumppaneille ja kaikille muille!
Tunnelmiin voit palata vielä You Tube –kanavallamme (finlandiahiihto), Kuvat.fi –palvelussa (finlandiahiihto.kuvat.fi), Facebookissamme, Instagramissamme ja Twitterissä.

Fiilistellään ensin ja suunnataan sitten katse eteenpäin!

Lasten Finlandia ja Finlandia-Sprintti


Lasten Finlandian juttu
Lasten Finlandian kuvatunnelmia
Lasten Finlandian video
Finlandia-Sprintti

Lauantain livelähetys palveli laajasti


Finlandia-hiihdosta tehtiin ensimmäistä kertaa suora ja suomeksi selostettu nettitv-lähetys, joka lähetettiin lauantaina 27. helmikuuta 9.30–13.30 Etelä-Suomen Sanomien nettisivustolla. Lähetys toteutettiin useamman tahon yhteistyönä, sillä toteutukseen osallistuivat järjestäjien lisäksi EQ Timing, Vidair ja Laajasalon Opisto. Lähetyksen selostivat Aki Pajunoja ja Niklas Colliander ja siinä kuultiin inserttien ja vieraiden kautta muun muassa Bassoradion Finlandia-projektista, Matti Haapojan Finlandia-muistoja, Riitta-Liisa Roposen ja Kari Variksen ennakkomietteitä, Lasten Finlandian sekä Finlandia-Sprintin tunnelmia. Nettilähetystä seurattiin kaikkiaan reilussa 3800 eri laitteessa 27 eri maasta. Katseluaika oli yhtensä 2116 tuntia.
”Olemme tyytyväisiä, että päätimme toteuttaa kunnollisen, monella kameralla toteutetun nettilähetyksen. Kaikilla osapuolilla on ensimmäisen kerran pohjalta jo paljon ideoita siihen, miten saamme jatkossa vieläkin paremmin palveltua lähetyksen kautta niin katsojia kuin myös yhteistyökumppaneitamme. Yhteistyökumppaneillemme tämä tuo merkittävän lisänäkyvyyselementin, jonka varmasti moni haluaa jatkossa hyödyntää”, Finlandia-hiihdon pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.
Myös EQ Timing oli kokemukseen tyytyväinen.
”Nettistream keräsi mukavan määrän katsojia, toteutuksellisesti voimme olla tyytyväisiä kokonaisuuteen. Olemme jo ideoineet Finlandia-hiihdon järjestäjien kanssa lähetyksen ja kokonaispalvelun kehittämistä, jotta tulevaisuudessa voidaan tarjota vieläkin enemmän lisäarvoa järjestäjätaholle sekä heidän yhteistyökumppaneilleen, yhtälailla myös Finlandia-hiihtoon osallistuville hiihtäjille”, EQ Timingin markkinointijohtaja Jarkko Ruhanen sanoo.
Ja jatkaa kannustuksena muillekin tapahtumen järjestäjille:
”Tapahtumien näyttäminen reaaliaikaisesti nettilähetyksenä on kustannustehokas tapa tuoda tapahtuma lähemmäs katsojia ja tuo myös selkeää lisäarvoa tapahtumille ja tapahtumien yhteistyökumppaneille. Toivonkin, että Finlandia-hiihdon esimerkki kannustaa myös muita tapahtumajärjestäjiä pohtimaan nettistreamin toteuttamista ja kytkemistä omaan tapahtumaansa”, Ruhanen sanoo.

Tallenne livestriimistä: https://www.youtube.com/watch?v=GJn7F_nq2TU
Tallenne lauantain palkintojenjaoista: https://www.youtube.com/watch?v=GJn7F_nq2TU

44. Finlandia-hiihto järjestetään 4. –5. helmikuuta


Ensi vuonna Finlandia-hiihto järjestetään pari viikkoa ennen Lahti 2017 MM-hiihtoja, 4. –5. helmikuuta. Finlandia on tuolloin yksi Suomi100-juhlavuoden tapahtumista, ja juhlavuoden kunniaksi Finlandian pisimpänä matkana on 100 kilometriä.
Tarkemmat tiedot ensi vuoden ohjelmasta ja matkoista julkistetaan kevään aikana, mutta jo nyt kannattaa laittaa päivät kalenteriin!

Yhteistyössä: Jatka hiihtokautta Lapponiassa!


Finlandia-hiihto 2016 on ohi, mutta hyvään vauhtiin päässyttä hiihtokautta kannattaa vielä jatkaa. Sopivaa haastetta tarjoaa Oloksen ja Pallaksen maisemissa järjestettävä Lapponia-hiihto 11. –15. huhtikuuta, jolloin tarjolla on huippuolosuhteissa monia vaihtoehtoja. Lapponian kolmen päivän täysmatkojen hiihto kuuluu hiihtomaailman legendoihin, joka kerää vuosittain myös Suomen kärkinimiä nauttimaan kauden päätöksessään.  Täysmatkojen ja kolmen etapin hiihtämisen lisäksi valinnanvaraa on: voit hiihtää vain yhtenä päivänä tai vaikkapa puolikkaat tai varttimatkat joka päivänä. Lapponia onkin erinomainen reissukohde vaikkapa kaveriporukoille ja perheille: jokaiselle on oma hiihtomatkansa, joiden kokemuksia illalla porukalla fiilistellä. Sporttista lomaa parhaimmillaan!  Hiihdit sitten matkan kuin matkan, tunnelma on ainutlaatuinen. Lapponia tarjoaa paitsi hyvän tavoitteen lopputalven hiihtoihin, myös nautiskelua Lapin upeassa luonnossa samanhenkisessä seurassa.
Tänä vuonna tapahtuman uutuutena on 11. huhtikuuta järjestettävä Lasten Lapponia. Lasten Lapponiassa 9–11-vuotiaat hiihtävät Keimiön vartin 15 kilometriä ja nuoremmat noin viiden kilometrin Mini Kiekerön. Lasten Lapponia on ilmainen ja kaikki osallistujat palkitaan. Matkat ovat Lapponian tapaan kestävyysmatkoja. Lapsille jaetaan osallistujanumerot ja ajanottosirut kuten aikuisillekin. Lasten Lapponiaan tulee oma ilmoittautumislomakkeensa Lapponia-hiihdon sivulle lähempänä tapahtumaa.
Lappnian maisemissa lumen syvyys vaihtelee tällä hetkellä 88–105 senttimetriä, joten lunta on runsaasti. Kun vielä kevätaurinkokin alkaa pikkuhiljaa lämmittää, on viimeistään nyt aika suunnitella ja varata reissu Lapponiaan!
Majoitusvaihtoehtoja Lapponian ajalle on vielä hyvin saatavilla: http://www.muonio.fi/fi/matkailu-ja-elinkeino/palveluhakemisto/majoitus.html
Lisätietoja Lapponiasta ja ilmoittautuminen: www.lapponiahiihto.fi. Lapponiaan liittyvissä asioissa pysyt kartalla myös sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja instagramissa @lapponiahiihto.
 
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.