Koronatiedote

Julkaistu 20.12.2021

Aluehallintovirastot ovat kieltäneet suuret yleisötilaisuudet, joissa ei ole käytössä koronapassia. Tämän vuoksi se on todennäköisesti otettava käyttöön myös Finlandia-hiihdossa.

Koronapassin turvin pystymme järjestämään tapahtuman suunnitellusti, sekä tuottamaan mahdollisimman terveysturvallisen elämyksen hiihdon ystäville.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa kun rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu tai koronatestin tulos on negatiivinen.

Testitulos on voimassa kolme päivää. Jos aikuinen ei voi lääketieteellisistä syistä ottaa koronarokotetta, hänellä on oikeus saada tarvitsemansa koronatestitulos maksutta julkisesta terveydenhuollosta. Myös 16-17-vuotiaat lapset saavat testin maksutta. Alle 16-vuotiailta ei vaadita koronapassia.

Omakantaan pääset täältä: www.kanta.fi/koronapassi. Lataa EU:n koronatodistus puhelimeesi, ota siitä screenshot tai tulosta se paperille. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit noutaa todistuksen terveysasemalta.
 
EU:n koronatodistuksen QR-koodi luetaan kisakansliassa numeron luovutuksen yhteydessä, mikä tarkoittaa hieman normaalia pidempää jonotusaikaa. Saavuthan stadionille ajoissa, jotta hiihto pääsee alkamaan ajallaan.

Koronapassin tarkastuksen yhteydessä tarkastamme myös kävijöiden henkilöllisyyden. Ruuhkien välttämiseksi otathan vahvistuskirjeesi, koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esille jo ennen omaa vuoroasi.

Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Koronapassin käyttöönotto tapahtumassa ei oikeuta osanottomaksun palautukseen.

Tiedotamme asiasta tarkemmin lähempänä kun tiedämme sen hetken tilanteen.

Päijät-Hämeen paikalliset rajoitukset päivittyvät tänne https://paijat-sote.fi/koronavirus/alueelliset-suositukset/

Rajaliikenteen päivittyvät uutiset löytyy täältä https://raja.fi/korona-info


Tulethan tapahtumaan terveenä.

Tervetuloa Finlandia-hiihtoon!

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

 
Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.