Koronatilanne Päijät-Hämeessä vaikeuttaa Finlandia-hiihdon järjestelyjä

Tiedote Finlandia-hiihto 18.1.2021
Vapaasti käytettävissä päiväyksestä alkaen

 

Tämän hetken koronatilanteesta johtuen näyttää epätodennäköiseltä, että Finlandia-hiihtoa voidaan normaalein suunnitelmin järjestää. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja aluehallintoviraston kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella emme pysty vielä sanomaan millä tavalla kilpailu tullaan järjestämään. Joka tapauksessa näyttää siltä, että emme pysty kilpailua toteuttamaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Koitamme tällä hetkellä löytää tapaa, jolla voisimme turvallisesti järjestää kilpailun ja keskustelemme aktiivisesti eri mahdollisuuksista taata ilmoittautuneille mahdollisuuden osallistua 2021 Finlandia -hiihtoon.

Tiedotamme heti kun viranomaisilta tulee uusia ohjeistuksia.


Lumitilanne hyvä

Latuverkosto Finlandia-hiihtoa varten on hyvässä kunnossa ja tilanne paranee tulevina päivinä uusien lumisateiden myötä. Uusi pidennetty reitti on kertaalleen pohjustettu ja jätetty odottamaan uusia sateita.


Virtuaali Finlandia-hiihto

Virtual Finlandia-hiihto on Finlandia-hiihdon virtuaalinen vaihtoehto tapahtuman järjestämiselle pandemia-aikana. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa hiihdon ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaali tapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Tapahtumalle on määritetty aikaraja, jolloin tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautua voi aina viimeiseen päivään asti, jolloin tapahtuma on aktiivinen.

Hiihdon voi suorittaa 20.2.-14.3.2021 välisenä aikana ja lähettää tiedon suorituksesta tulospalvelujärjestelmään.

Matkoina on valittavissa lyhyempi vaihtoehto 10-20 kilometriä tai pidempi 30-65 km. Suoritus tulee tehdä yhtäjaksoisena. Mikäli mittaat tulosta (esim. GPS-kello, älypuhelin tai vastaava), voit pysäyttää ajanoton taukojesi aikana.

Matka tulee suorittaa hiihtäen, hiihtotyylinä voit käyttää perinteistä tai vapaata tyyliä.

Virtuaali hiihto ei ole kilpailu, eikä palkintoja jaeta. Osallistujien kesken arvotaan 10 osallistumisoikeutta vuoden 2022 Finlandia-hiihtoon. Jokainen osallistuja saa suorituksestaan Virtual Finlandia-hiihto diplomin.

Virtual Finlandia-hiihtoon osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Järjestäjä ei ole vastuussa vahinkotapauksissa, olivat mahdolliset vahingot sitten terveydellisiä tai aineellisia. Osallistujien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaissäädöksiä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.


Worldloppet Virtual League

Tapahtumaan osallistumisesta ei saa Worldloppet leimoja. Osallistujalla on kuitenkin mahdollisuus osallistua Worldloppet Virtual Racing League tapahtumaan. Jokainen, joka on osallistunut 7 eri Worldloppet virtuaalitapahtumaan saavat tunnustukseksi Worldoppetin Virtual Racer -tittelin. Tittelillä on mahdollista tilata Wordloppetin ainutlaatuinen Virtual Racer T-paita sekä osallistua Worldloppetin järjestämiin arvontoihin. Worldloppet Virtual Racing Leagueen edellyttää tietojesi luovutusta Worldloppet organisaatiolle. Lisäksi sinun pitää kirjautu tai tehdä tili Worldloppetin MyLoppet palveluun. Worldloppet Virtual Leagueen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Lisätietoja Virtual Racing Leaguesta osoitteesta https://www.worldloppet.com/what-is-virtual-racing/ - käy myös tutustumassa VR Leaguen Facebook ryhmään.

 

Finlandia-hiihto osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki vuotta 2021

Osana Lahden Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 vuotta Finlandia-hiihto haluaa olla maailman ympäristöystävällisin massahiihto. On meille itsestään selvyys järjestäessämme tapahtumaa Salpausselän luonnonkauniissa maisemissa, että otamme sen arvokkaat luonto-arvot kaikilla tavoin huomioon.

 


Anton Floor
Media- ja tiedotusvastaava
040-7703758
anton.floor@lhs.fi

 

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.