In Memoriam

Lahti 28.12.2020

 

Lahden Hiihtoseuran johtokunnan jäsen Hannu Viitala on kuollut äkilliseen sairauskohtaukseen Hollolassa jouluaattona 24.12.2020. Hannu oli syntynyt 26.8.1963 Honkajoella.

 

Hannun varsinainen työura alkoi Jämijärven palopäällikkönä hänen käytyään paloalan ammattikoulun. Jämijärveltä hän siirtyi Loviisaan palokunnan eri tehtäviin. Samalla hänellä oli hoidettavana Porvoon Intersport kauppa, jota hän silloisen vaimonsa kanssa hoiti. Kaupasta luopumisen jälkeen hän muutti Lahteen.

Hannu oli nuorempana Suomen parhaita hiihtäjiä, hän mm. voitti Salpausselän kisojen yhteydessä hiihdetyn kansainvälisen nuorten sarjan. Hannu oli kuusi vuotta LHS:n hiihtojaoston puheenjohtaja, jona aikana seuran maastohiihdon nuorisotoiminta sai aivan uuden suunnan. Hannu toimi lisäksi hiihtäjätyttärensä Hennan henkilökohtaisena valmentajana.

Hannu oli mm. perustamassa lasten Finlandia-hiihtoa, joka oli tarkoitettu Lahden alueen koululaisille ja johon osallistui vuosittain yli 2000 nuorta. Hannu valittiin LHS:n johtokuntaan kuusi vuotta sitten. Hän työskenteli Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkönä.

Hannu tunnettiin kilttinä, auttavaisena ja innokkaana henkilönä, joka toteutti kaikki sovitut asiat.

Sotilasarvoltaan Hannu oli kapteeni.

 

Matti Haapoja

Hannun pitkäaikainen ystävä

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.