LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
27.-28. helmikuuta 2021

2020 Finlandia-hiihto on peruttu

Tiedote 10.2.2020

Talvi 2020 on ollut valitettavan lohduton Etelä-suomalaisen hiihtäjän kannalta. Myös laajemmin katsottuna osissa Eurooppaa lumettomuus on johtanut useiden suurten hiihtotapahtumien peruuttamiseen. Finlandia-hiihtoa ei ole jouduttu peruuttamaan kertaakaan koko sen olemassa olon aikana, mutta valitettavasti olemme joutuneet tämän historiallisen päätöksen tänään tekemään.

Finlandia-hiihdon päätoimikunta teki päätöksen tapahtuman peruuttamisesta maanantai-iltana 10.2.2020, todettuaan vallitsevan sääolosuhteen huomioiden tämän vuotisen kilpailun järjestämisen mahdottomaksi.  Sunnuntaina alkanut sään lauhtuminen, ennustetta suurempi sadekertymä ja tuuli ovat sulattaneet latupohjat erittäin huonoon kuntoon. Huomioiden tulevan kymmenen vuorokauden ennusteen ei toiveita tilanteen paranemisesta ole.

Nyt tehty päätös koskee vain Finlandian päätapahtumaa, Tenava-Finlandia (22.2.2020) ja Lasten Finlandia (10.3.2020) tullaan toteuttamaan suunnitellusti.

Tulevina päivinä ilmoittamme jokaiselle osallistujalle sähköpostitse tapahtuman peruuntumisesta. Kerromme myös, miten hyvitys vuoden 2021 tapahtuman osallistumismaksuun on lunastettavissa.

 

Finlandia-hiihdon puheenjohtaja

Raiko Pousi

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.