LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
27.-28. helmikuuta 2021

Finlandia-hiihto uudistuu, kasvattaa matkoja ja tiivistää yhteistyötä

Tiedote 11.12.2019

Tekemisen paloa & vähän värikkäämpää päälle

Finlandia-hiihdon brändi uudistuu Lahden muotoiluinstituutin avulla.

Freesaamme suomalaisille rakkaan tapahtuman katsomaan tulevaisuuteen. Missä ja millaisia haluamme olla kymmenen vuoden päästä?

Brändin rakentamisen kannalta arvokkain asia: tekemisen palo, on ollut olemassa jo vuodesta 1973. Toinen ilmiselvä vetovoimatekijä ovat ihmiset nimen takana.

”Tällaisia asioita ei voi brändimaakari ulkoapäin hommaan istuttaa. Ei koskaan. Ne lähtevät aina sisältäpäin. On ihastuttavaa päästä yhteistyöhön näin pitkän historian kanssa, olla hiihtokuiskaajana tavallaan. Löytää olennainen ja korostaa sitä.”

Ihmiset ovat tukossa brändikohinasta, joten ainoa vaihtoehto on olla oma itsensä ja  laittaa vähän värikkäämpää päälle!

Joukkue homman takana:

LAB Yrityksille / Lahden muotoiluinstituutti ja Helmi Honkanen

Eri muotoilualojen opiskelijat muodostavat bränditiimin. Huipputulokseen päästään sekoittamalla erilaisia persoonia, ajatuksia ja taitoja. On selvää, että tulevaisuudessa kaikki merkittävä luova ongelmanratkaisu tapahtuu pyöreän pöydän ääressä ja yhdessä.

Tiimiä johtaa brändimuotoilija Helmi Honkanen, Loud, joka on tehnyt pitkään töitä yritysten maineen rakentamisen parissa. Asiakkainaan mm. Fazer, Silta x Redi, Smartum ja YLE.

Finlandia-hiihdon puheenjohtajan terveiset

Hiilineutraalisuus ja brändäys. Harvoin tällaisia termejä liitetään osaksi perinteistä massahiihtotapahtumaa. Mutta ylpeänä voin todeta, että Finlandia-hiihto on lähtenyt kehittämään tapahtumaamme yhdessä upeiden Kumppaniemme kanssa kohti uudistuvaa massahiihtoa. Ja samalla luoden perinteitä kunnioittaen tapahtumalle uutta ilmettä.

Tapahtumamme historia on mahtava. Finlandiaa on hiihdetty jo vuodesta 1974 alkaen ja jo yli 40 vuoden ajan olemme saaneet ylpeänä olla yhtenä tapahtumana mukana kansainvälisessä WorldLoppet -järjestössä edistämässä osaltamme massahiihdon kehitystä yhtenä hiihtoperheen lajina. - Raiko Puosi, Finlandia-hiihdon puheenjohtaja

Päämatkat pitenevät

Tuleviin hiihtoihin on latupohjaa parannettu ja tasoitettu. 2021 kisoihin on kuitenkin tulossa odotettu uudistus, kun Finlandia-hiihdon päämätkat pitenevät. Reittiä tullaan suuntaamaan vanhoille finlandia hiihtäjille tuttuihin Uskilan nousuihin ja luonnonkauniisiin peltomaisemiin ja hiihdettävää tulee yhteensä 65 kilometriä. Molemmilla tyyleillä myös matkat 20km ja 32km. Finlandia-hiihdon kilpailupäällikön Henri Rauhamäen mukaan tämä on ollut pitkään toivottu lisäys ja se pystytään nyt toteuttamaan sopivasti Finlandian valmistautuessa 2023 50-vuotis juhlavuoteen. Lopullinen reittikarta julkistetaan tämän vuoden kisojen yhteydessä kun kaikki tarvittavat neuvottelut on saatu päätökseen.

Finlandia-hiihto osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki vuotta 2021

Finlandia-hiihto oli jo viime vuonna Lassila & Tikanojan avustuksella jätehuoltonsa osalta lähes hiilineutraali. Viime vuonna opetellut käytännöt auttavat saavuttamaan hiilineutraalin tavoitteen tulevissa kisoissa. Osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 vuotta Finlandia-hiihto haluaa olla maailman ympäristöystävällisin massahiihto. On meille itsestään selvyys järjestäessämme tapahtumaa Salpausselän luonnonkauniissa maisemissa, että otamme sen arvokkaat luonto-arvot kaikilla tavoin huomioon, toteaa Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitala.

Intersport jatkaa yhteistyötä vuoteen 2022 asti

Intersport on maan johtava urheilukauppaketju. Intersport ja Finlandia-hiihto on solminut yhteistyösopimuksen jatkon vuosille 2020-2022. Kauppa tulee panostamaan Finlandian kisakeskuksen urheilukauppaan uudistaen konseptia ja laajentaen valikoimaansa. Intersport on Finlandialle merkittävä pääyhteistyökumppani ja nostaa näin brändin arvoa, kertoo markkinointipäällikkö Hannu Viitala.

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.