LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
22.-23. helmikuuta 2020

Tiedote perinteisen laduista

Hyvä hiihtäjä,

Finlandia-Hiihto organisaationa pahoittelee lauantaina 23.2.2019 perinteisen kilpailussa vallinneita olosuhteita ja paikoin kehnoa ladun kuntoa. Rataryhmä joutui viimeisen yön aikana tekemään hankalia päätöksiä viimeisen toteutettavien kunnostus toimenpiteiden suhteen. Selittely ei sinänsä auta, mutta toivottavasti seuraavat faktat lisäävät ymmärtämystänne kokemaanne pettymykseen liittyen.

Reitti kulkee osin  alueella, joka on puolustusvoimien harjoituskäytössä ja liikkuminen siellä on luvanvaraista ja rajoitettua. Meillä on erittäin hyvä ja toimiva yhteistyö puolustusvoimien kanssa, mutta ajoittain latu-urien koskemattomuutta ei voida taata johtuen alueen toimijamäärästä. Toisaalta alueen vapautunut liikkuminen vetää puoleensa myös ajoneuvoin maastossa liikkuvia henkilöitä ja tänä vuonna ladut eivät säilyttäneet koskemattomuuttaan kilpailun edellä.

Toisena  suurena kokonaisuutena on latu-urien valmistukseen liittyvä haaste. Massahiihtotapahtumassa urien kuormitus on kovaa johtuen suuresta hiihtäjä määrästä. Urat on siis saatava kovettumaan ja vallitsevista olosuhteista riippuen (kosteus ja lämpötila) kovettuminen vaatii 4-6 tuntia.  Toisaalta käytössämme olevalla kunnostuskalustolla koko reitin kunnostukseen menee noin 6 tuntia aikaa. Nämä faktat tunnistaen teimme päätöksen lauantaina 03:00 ettei latuja ajeta uudelleen ennen kilpailua.  Aamulla ajetun lyhyen koeladun kunto puoltaa päätöksen oikeellisuutta. Latujen kestävyyttä ei myöskään edesauttanut päivän aikana aina + 5 asteeseen noussut lämpötila.

Kokonaisuutena on erittäin harmillista ettemme onnistuneet hyvälumisesta talvesta huolimatta tuottamaan hyväkuntoisia hiihdettäviä latuja lauantaille ja sunnuntain hyvät olosuhteet eivät ymmärrettävästi korvaa lauantaina hiihtäneiden pettymystä.  On ollut ymmärrettävämpää aikaisempina vuosina ettemme ole saaneet  lumetetuille osuuksille kestäviä latuja, kuin nyt vallinneen talven olosuhteet huomioiden kohdattu epäonni. Meidän tuleekin kriittisesti arvioida tilannetta ja resursseja, tehden johtopäätösten pohjalta perusteltuja ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi.

Kuitenkin kun katsomme isompaa kokonaisuutta voin olla erittäin ylpeä talkoolaistemme aikaansaannoksista viikonlopun aikana. Kaikki ne tapahtumaan liittyvät huomiot viihtyvyyden ja toiminnallisuuden parantamiseksi saatiin korjattua tämän vuoden tapahtumaan ja saatu palaute oli hyvää. Samalla sitoutuneisuudella jatkettu työ tuottaa varmasti tulosta tulevaisuudessa myös radan suhteen.

Terveisin Finlandia Hiihdon kilpailun johtaja Henri Rauhamäki

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.