LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
22.-23. helmikuuta 2020

Mikkonen ja Gräfnings FIS Worldloppet Cupin osakilpailuvoittoihin Lahdessa

Juho Mikkonen ja Maria Gräfnings veivät voitot Finlandia-hiihdon vapaan 50 kilometrillä, joka oli myös FIS Worldloppet Cupin osakilpailu. Sini Alusniemi oli naisten kilpailussa parhaana suomalaisena toinen.

Miesten kilpailussa ranskalaisilla oli vahva panos, sillä Mikkosen jälkeen seuraavat sijat veivät Damien Tarantola ja Loic Guigonnet. Mikkonen saapui maaliin kaksi sekuntia ennen Tarantolaa.

– Jouduin vetämään Tapanilaan kolmen kilsan pätkän. Pudotin vauhdin itselleni sopivaksi. Pari miestä tuli etupuolelle, yksi pääsi 20–30 metriä irtikin. Ajattelin kuitenkin seurata punaisen liivin miestä, ja hän vetikin oman kaverinsa kiinni. Yllätyin, että jaksoin hiihtää, kun oli ensimmäinen tämmöinen pitkä kisa, Mikkonen sanoi ja arveli ainakin Äänekoskella SM-kisoissa hiihtävänsä seuraavaksi.

Suomalaisista kymmenen joukkoon ylsivät Kari Varis (kuudes) ja Tino Tiilikainen (10:s).

– Vedin alussa eka kuusi kilometriä. Ihan OK oli, ei ihan lopussa löytynyt paikkaa. Suksissa oli tänään isoja eroja, kohtuullisen tyytyväinen Kari Varis sanoi.

Naisten kilpailussa Maria Gräfnings vei voiton 34 sekunnin erolla Sini Alusniemeen. Tsekin Klara Moravcova oli kolmas. Alusniemi joutui taipumaan voittotaistelussa 15 kilometriä ennen maalia.

– Tiesin, että peli oli siinä, koska hän (Gräfnings) pääsi kolmen porukkaan ja itse olin yksin. Loppu 15 kilsaa yksin, ja koko ajan pelkäsin, että muut naiset tulevat letkassa kiinni, koska oli tuulta aika paljon. Kun irtiotto tapahtui, minulla oli huoltaja antamassa juomaa, Alusniemi kuvaili voittotaistelun kannalta epäonnista hetkeään.

– Hiihto tuntui hyvältä, oli aika taktiikkahiihto alusta alkaen. Olen tyytyväinen, että kestin tuon lopun noin hyvin yksin, Alusniemi sanoi.

Voittajien videohaastattelut Finlandia-hiihdon Facebookissa

Tuloslinkki

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 47. Finlandia-hiihto järjestetään 22.-23.2.2020
  • Ilmoittaudu 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 22. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.