LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
22.-23. helmikuuta 2020

Finlandiassa viihtyivät niin ensikertalaiset kuin konkaritkin, niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin

Finlandia-hiihdon ensimmäisenä päivänä lähtöpaikalle kokoontui paljon hyväntuulisia ja motivoituneita hiihtäjiä. Osallistujat ja yleisö saapuivat heti päivän ensimmäisistä hetkistä alkaen hymyssä suin stadionille. Hiihtäjien avuksi ja iloksi sadat vapaaehtoiset tekivät kunniakasta työtä. He pitivät huolta, että ruuat, juomat ja ennen kaikkea tunnelma pitää mainion tasonsa.

Finlandia-hiihdossa 50 kilometriä matkannut Janne Järvenpää sanoi latujen ja olosuhteiden olleen yllättävän hyvät. Ensimmäisen Finlandia-hiihtonsa hiihtänyt Järvenpää kutsui tapahtumaa hienoksi, hyvin järjestetyksi ja perinteikkääksi.

”Tapahtuma merkitsi minulle paljon; nimenomaan se itsensä voittaminen. Ei ole helppo juttu hiihtää 50 kilometriä, näissä olosuhteissa”, Järvenpää sanoi.

Järvenpään isä on myös moninkertainen Finlandia-hiihtoon osallistuja, ja sen innoittamana myös hän myös aikoo osallistua Finlandia-hiihtoon ensi vuonna.

”Minun oma isänikin on hiihtänyt tämän Finlandia-hiihdon, joten mennään nyt, kun isänikin on tämän käynyt.”

Tänään toisen kerran Finlandia-hiihtonsa hiihtänyt norjalainen Knut Karlsen sanoi olosuhteiden olleen hyvin erilaiset viimevuoteen verrattuna.

”Viime vuonna oli tosi, tosi kylmä. -21-astetta. Nyt +4 tai +6. Kisa oli todella hyvä ja ladut olivat hyvässä kunnossa.”

Norjalainen mainitsi myös, kuinka hyvää huolta hiihtäjistä pidetään ennen kisan alkua. Karlsen kertoi myös että hänet nähdään ensi vuonna Finlandia-hiihdon laduilla, joka tulee olemaan hänen kolmas kertansa tässä tapahtumassa.

Järvenpään ja Karlsenin videohaastattelut Facebookissamme

 

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 47. Finlandia-hiihto järjestetään 22.-23.2.2020
  • Ilmoittaudu 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 22. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.