LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
22.-23. helmikuuta 2020

Luusua ja Virtanen voittivat perinteisen 50 kilometrin matkat

Ski team Mäenpään Ari Luusua voitti miesten ja Kouvolan hiihtoseuran Niina Virtanen naisten perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin Finlandia-hiihdon Lahdessa ja Hollolassa. Luusua ehti maaliin kuusi sekuntia ennen Venäjän Aleksei Dvoskinia. Mikko Kuusela oli kolmas jo lähes neljä minuuttia Luusuan takana. Virtasen jälkeen naisten muut palkintokorokesijat veivät Noora Kivikko ja Terhi Pollari. Kivikko hävisi Virtaselle 1.49.

Luusua on kolme kertaa saapunut ensimmäisenä maaliin, mutta yhden kerran hänen kohtalokseen koitui hylkäys. Toinen voitto maistui. Ison osan matkasta Dvoskin ja Luusua taittoivat yhdessä muun kärkiporukan pudottua vauhdista.

– Todella hyvän haasteen antoi venäläinen. Tarkoitus oli aika helpolla tulla. Ihan viimeisellä kilometrillä huomasin, että minulla on parempi suksi. Ajattelin, että jos metrin tai kahden metrin eron saan tuohon loppulaskuun, ei hän enää minua kiinni aja. Vähän samanlainen loppuratkaisu kuin viime vuonna, nyt olin vaan tasurilla liikkeellä, Luusua sanoi.

Seuraavaksi Luusua suuntaa Vasaloppetiin, joka on ollut hänelle Rukan maailmancupin lisäksi kauden toinen päätavoite.

– Jaksaminen on yllättävän hyvällä tasolla. Vasaloppetissa auttaa, että on ennen käynyt siellä. Se on kuitenkin niin raju matka, kahdesti Vasaloppetissa aiemmin hiihtänyt ja parhaimmillaan 14:nneksi sijoittunut Luusua sanoo.

Virtanen kuvaili hiihdon olleen ”tavallaan aika helppo”.

– Kyllä se vaan alkoi rankaista loppua kohti. Heinsuon jälkeen meinasi alkaa kädet jo vähän kramppailla, mutta sisulla vaan maaliin asti. Huolto oli tänään hyvä, niin jaksoin taistella, Virtanen sanoi.

Hänelle Finlandia oli jälleen yksi talven päätavoitteista. Alkukauden sairastelujen jälkeen Tartto (naisten yhdeksäs) ja Finlandia olivat päätavoite.

Tulospalvelusivu

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 47. Finlandia-hiihto järjestetään 22.-23.2.2020
  • Ilmoittaudu 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 22. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.