LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
23-24. helmikuuta 2019

Stocek ja Alusniemi Finlandian vapaan matkojen voittajat

Tsekin Fabian Stocek ja Sini Alusniemi pääsivät juhlimaan Finlandia-hiihdon vapaan 50 kilometrin voittoja Lahdessa sunnuntaina.

Stocekin voitto ratkesi vasta tarkemman maalikamerakuvan tutkimisen jälkeen, sillä Kimmo Kymäläinen kurkotti maaliin aivan tasapäin. Waltteri Vinkanharju oli kolmas.

Kymäläinen ehti jo hetken juhlia voittoakin, kunnes viralliset tulokset kertoivat hänen jääneen niukasti kakkoseksi.

”Ajattelin, että täytyy olla ensimmäisenä stadionille tullessa, kun on niin kovia kirimiehiä. Taktiikkana oli peesailla ja lopussa kaikki peliin”, Kymäläinen sanoo.

Naisten kilpailussa Alusniemi oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Noora Kivikko hävisi 10.23 minuuttia. Aira-Maarit Matsinen oli kolmas.

”Hyvä päivä, sellaista tasaista jaksamista. Menimme aika tasaista vauhtia, se auttoi jakamaan omiakin voimia. Vasta Messilässä tapahtui kärkiporukan irtiotto, mistä jäin toiseen letkaan. Ikinä ei ole ollut näin kylmä, mutta lopulta oli oikein hyvä keli”, seuraavaksi Tervahiihtoon suuntaava Alusniemi sanoo.

100 kilometriltä ensimmäisenä maaliin saapui Yhdysvaltain Tyler DeAngelis. Lassi Vuorinen ja Rebecca Immonen puolestaan pitivät miesten ja naisten sarjassa 20 kilometrillä parasta tahtia.

Kaikki tulokset

Ylärivin ”lataukset” -kohdasta voit myös ladata haluamasi sarjan tulokset esimerkiksi lehdistömuodossa.

Kaikki videohaastattelut (päivittyy iltapäivän aikana vielä)

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.