LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
23-24. helmikuuta 2019

Luusua ja Virtanen Finlandia-hiihdon perinteisen voittajat

Ari Luusua ja Niina Virtanen hioivat Vasaloppet-virettään voittoisasti Finlandia-hiihdossa Lahdessa ja Hollolassa perinteisen 50 kilometrillä. Viimeisellä kilometrillä Luusua jätti Aku Nikanderin toiseksi, Finlandia-hiihdon legenda Kari Varis oli kolmas. Niina Virtasen jälkeen Krista Niiranen oli toinen ja Eeva Ahervo kolmas.

Luusuan ja Nikanderin eroksi jäi 2,7 sekuntia. Luusualle voitto oli ensimmäinen.

”Kymppi ennen maalia Nikander lähti hiihtämään kovaa. Siinä seurailin, vähän kävin kaverina vetämässä. Loppuratkaisu oli niin, että loppulaskussa laskuasennossa jätin Akua. Ajattelin, että loppusuoralla yritän jättää, muttei sitä tarvittu, kun suksi oli niin hyvä. Tämä oli viikon ainoa kovempi treeni. Nyt tästä palautellaan ja kohti Vasaloppetia”,

Virtanen oli naisten kilpailussa ylivoimainen, sillä Niiranen hävisi 3.49,5. Virtanen voitti Finlandian ensimmäistä kertaa viime vuonna ja lähti puolustamaan voittoaan.

”Tämä oli kauden pääkisani. Tänä vuonna olen hiihtänyt paljon enemmän pitkiä matkoja, oli jotenkin helpompi lähteä. Uskalsin lähteä kovaa. Hyvin pysyin miesten letkassa, siinä oli hyvä tulla. Vetäjä vaihtui ja saimme vauhtia pidettyä yllä, yksin en olisi pystynyt hiihtämään niin kovaa. Rennosti pystyin tulemaan. Seuraavaksi Vasaloppetiin, en ole ikinä ollut. Lähtö kauhistuttaa, mutta pistesijoille yritetään päästä”, Virtanen naurahti seuraavaa.

Lauantaina kilpailtiin myös 32 kilometrin matkat, joissa naisten voittoon hiihti Nea Katajala ja miesten puolella M40-sarjassa miesten nopeinta vauhtia pitänyt Tero Viik.

Perinteisen 50 kilometrille oli ilmoittautuneita 1819, joista aurinkoisessa pakkassäässä matkaan lähti 1624 hiihtäjää. Vastaavasti 32 kilometrille oli ilmoittautuneita 477 ja matkaan lähti 398.

Sunnuntaina hiihdetään vapaalla 100 km klo 7 alkaen sekä 50 km klo 10 alkaen ja vielä 20 kilometriä.

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.