LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
23-24. helmikuuta 2019

Kari Varikselle Finlandia on vuodesta toiseen erityinen tapahtuma

Kari Variksen kalenteriin Finlandia-hiihto kuuluu tälläkin kertaa. Varis on voittanut Finlandia-hiihdon 11 kertaa, joten hän tietää, millaisesta tapahtumasta on kyse.

Mutta mikä onkaan jäänyt erityisesti mieleen?

”Ehkä ne ensimmäiset Finlandiat. Niistä jäi polte, että pitää päästä sinne. Silloin totesin, että tämä on hieno tapahtuma. Silloin olivat muun muassa Veerpalu ja Myllylä viivalla, ja pääsin hiihtämään heidän kanssaan. Finlandia on suurin Suomessa, porukkaa ladun varressa kannustamassa, se ehkä tekee Finlandiasta erityisen”, Varis muistelee.

Hänelle reitin suosikkipätkä löytyy lopusta:

”Heinsuolta alkaa kisan vaativin osuus. Siihen on hiihdetty 38 kilometriä. Olen tykännyt pidolla hiihtää perinteistä, ja loppu on hieno, kun ei ole pelkkää tasatyöntöä eikä tasaista. Se mahdollistaa sen, että pidoilla on mahdollista pärjätä.”

Mutta mikä Finlandiassa hänen näkemyksensä mukaan vetoaa vuosittain tuhansiin hiihtäjiin?

”Tapahtuma on Suomessa suurin ja hyvin järjestetty. Tunnelma on sellainen, että tulee isoon tapahtumaan. Se on ihan erilainen verrattuna muihin massahiihtoihin Suomessa”, Varis sanoo kokemuksensa pohjalta.

Varis kilpailee tänä viikonloppuna Vöyrillä Suomen Cupissa. Ennen Finlandiaa hän osallistuu vielä mahdollisesti La Transjurassienne -hiihtoon Ranskassa 11. helmikuuta.

Kari Variksen videohaastattelu viime vuoden Finlandia-hiihdossa

 

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
  • Twiittaa @finlandiahiihto
  • Seuraa meitä Facebookissa
  • 46. Finlandia-hiihto järjestetään 23-24.2.2019
  • Ilmoittautuminen 1. toukokuuta alkaen!
  • Lauantaina 23. helmikuuta 50 km, 32 km ja 20 km perinteisen hiihtotyylin kilpailut
  • Sunnuntaina 24. helmikuuta 50 km ja 20 km vapaan hiihtotyylin kilpailut
  • Katso kuvat Instagramissa ja KUVAT.FIssä

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.