LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
24-25. helmikuuta 2018

VIERUMÄKI
NAISTEN FINLANDIA
9-11. helmikuuta 2018

Härtull ja Kanerva 20 kilometrin vapaan hiihdon voittoihin

Miesten 20 kilometrin vapaalla hiihtotavalla nähtiin yhdistetyn maajoukkue miehien juhlaa. Ajalla 50:58.1 maaliin ensimmäisenä hiihti Jim Härtull ja 4.3 sekunnin erolla toiseksi maaliin taivalsi Mikke Leinonen. Kolmanneksi sijoittui Matti Herola 18.5 sekuntia kärjestä.

Jim Härtull kertoi startanneensa kisaan rennoin fiiliksin. 

- Rennoin fiiliksin lähdin kisaan. Muiden yhdistetyn poikien kanssa suunniteltiin, että yhdessä mennään ja Messilästä aletaan kiriä vauhtia. Matkalla huomasin, että Leinosella oli meistä parhain suksi, joten ratkaisu oli pakko tehdä ennen loppusuoraa. 

Härtullilta kertoi myös pitävänsä yhteislähdöistä ja ensi vuoden suunnitelmissa olisi hiihtää 50 kilometrin kilpailu.

- Nämä yhteislähdöt ovat huippumukavia, ei tarvitse kuin kyttäillä mitä vastustaja tekee. Toivottavasti nähdään ensi vuonna 50 kilometrin kilpailussa.

Naisten kilpailuun hiihti ajalla 1:01:23.2 Noora Kanerva, toiseksi hiihti Matilda Suhonen 2.55 kärjestä. Kärjestä 5.13 sijoittui Eevamari Rauhamäki.

Kanerva kertoi tunnelmiaan maaliin hiihdettyään.

- Yleensä olen hiihtänyt 50 kilometriä, mutta nyt päätin hiihtää 20 kilometriä kun hiihtokilometrejä ei ole tänä vuonna niin paljon takana. Se oli oikea päätös. Oli tosi hyvä kulku ja sain positiivisen kisan tästä alle. Päälajini on maastopyöräily ja olen lähdössä ensi viikolla Portugaliin valmistavalle leirille ja tämä toimii minulle valmistavana ensi kesän maastopyörän EM-kisoihin.

Teksti: Kim Hämäläinen

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.