LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
27.-28. helmikuuta 2021

Koronatilanne Päijät-Hämeessä vaikeuttaa Finlandia-hiihdon järjestelyjä

Tiedote Finlandia-hiihto 18.1.2021
Vapaasti käytettävissä päiväyksestä alkaen

 

Tämän hetken koronatilanteesta johtuen näyttää epätodennäköiseltä, että Finlandia-hiihtoa voidaan normaalein suunnitelmin järjestää. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja aluehallintoviraston kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella emme pysty vielä sanomaan millä tavalla kilpailu tullaan järjestämään. Joka tapauksessa näyttää siltä, että emme pysty kilpailua toteuttamaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Koitamme tällä hetkellä löytää tapaa, jolla voisimme turvallisesti järjestää kilpailun ja keskustelemme aktiivisesti eri mahdollisuuksista taata ilmoittautuneille mahdollisuuden osallistua 2021 Finlandia -hiihtoon.

Tiedotamme heti kun viranomaisilta tulee uusia ohjeistuksia.


Lumitilanne hyvä

Latuverkosto Finlandia-hiihtoa varten on hyvässä kunnossa ja tilanne paranee tulevina päivinä uusien lumisateiden myötä. Uusi pidennetty reitti on kertaalleen pohjustettu ja jätetty odottamaan uusia sateita.


Virtuaali Finlandia-hiihto

Virtual Finlandia-hiihto on Finlandia-hiihdon virtuaalinen vaihtoehto tapahtuman järjestämiselle pandemia-aikana. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa hiihdon ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaali tapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Tapahtumalle on määritetty aikaraja, jolloin tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautua voi aina viimeiseen päivään asti, jolloin tapahtuma on aktiivinen.

Hiihdon voi suorittaa 20.2.-14.3.2021 välisenä aikana ja lähettää tiedon suorituksesta tulospalvelujärjestelmään.

Matkoina on valittavissa lyhyempi vaihtoehto 10-20 kilometriä tai pidempi 30-65 km. Suoritus tulee tehdä yhtäjaksoisena. Mikäli mittaat tulosta (esim. GPS-kello, älypuhelin tai vastaava), voit pysäyttää ajanoton taukojesi aikana.

Matka tulee suorittaa hiihtäen, hiihtotyylinä voit käyttää perinteistä tai vapaata tyyliä.

Virtuaali hiihto ei ole kilpailu, eikä palkintoja jaeta. Osallistujien kesken arvotaan 10 osallistumisoikeutta vuoden 2022 Finlandia-hiihtoon. Jokainen osallistuja saa suorituksestaan Virtual Finlandia-hiihto diplomin.

Virtual Finlandia-hiihtoon osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Järjestäjä ei ole vastuussa vahinkotapauksissa, olivat mahdolliset vahingot sitten terveydellisiä tai aineellisia. Osallistujien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaissäädöksiä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.


Worldloppet Virtual League

Tapahtumaan osallistumisesta ei saa Worldloppet leimoja. Osallistujalla on kuitenkin mahdollisuus osallistua Worldloppet Virtual Racing League tapahtumaan. Jokainen, joka on osallistunut 7 eri Worldloppet virtuaalitapahtumaan saavat tunnustukseksi Worldoppetin Virtual Racer -tittelin. Tittelillä on mahdollista tilata Wordloppetin ainutlaatuinen Virtual Racer T-paita sekä osallistua Worldloppetin järjestämiin arvontoihin. Worldloppet Virtual Racing Leagueen edellyttää tietojesi luovutusta Worldloppet organisaatiolle. Lisäksi sinun pitää kirjautu tai tehdä tili Worldloppetin MyLoppet palveluun. Worldloppet Virtual Leagueen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Lisätietoja Virtual Racing Leaguesta osoitteesta https://www.worldloppet.com/what-is-virtual-racing/ - käy myös tutustumassa VR Leaguen Facebook ryhmään.

 

Finlandia-hiihto osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki vuotta 2021

Osana Lahden Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 vuotta Finlandia-hiihto haluaa olla maailman ympäristöystävällisin massahiihto. On meille itsestään selvyys järjestäessämme tapahtumaa Salpausselän luonnonkauniissa maisemissa, että otamme sen arvokkaat luonto-arvot kaikilla tavoin huomioon.

 


Anton Floor
Media- ja tiedotusvastaava
040-7703758
anton.floor@lhs.fi

 

In Memoriam

Lahti 28.12.2020

 

Lahden Hiihtoseuran johtokunnan jäsen Hannu Viitala on kuollut äkilliseen sairauskohtaukseen Hollolassa jouluaattona 24.12.2020. Hannu oli syntynyt 26.8.1963 Honkajoella.

 

Hannun varsinainen työura alkoi Jämijärven palopäällikkönä hänen käytyään paloalan ammattikoulun. Jämijärveltä hän siirtyi Loviisaan palokunnan eri tehtäviin. Samalla hänellä oli hoidettavana Porvoon Intersport kauppa, jota hän silloisen vaimonsa kanssa hoiti. Kaupasta luopumisen jälkeen hän muutti Lahteen.

Hannu oli nuorempana Suomen parhaita hiihtäjiä, hän mm. voitti Salpausselän kisojen yhteydessä hiihdetyn kansainvälisen nuorten sarjan. Hannu oli kuusi vuotta LHS:n hiihtojaoston puheenjohtaja, jona aikana seuran maastohiihdon nuorisotoiminta sai aivan uuden suunnan. Hannu toimi lisäksi hiihtäjätyttärensä Hennan henkilökohtaisena valmentajana.

Hannu oli mm. perustamassa lasten Finlandia-hiihtoa, joka oli tarkoitettu Lahden alueen koululaisille ja johon osallistui vuosittain yli 2000 nuorta. Hannu valittiin LHS:n johtokuntaan kuusi vuotta sitten. Hän työskenteli Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkönä.

Hannu tunnettiin kilttinä, auttavaisena ja innokkaana henkilönä, joka toteutti kaikki sovitut asiat.

Sotilasarvoltaan Hannu oli kapteeni.

 

Matti Haapoja

Hannun pitkäaikainen ystävä

Finlandia-hiihto toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista tulevaa vuotta!

Siirsimme joulukuun maksuporrasta 1.1.2021 saakka, jotta voit ostaa Finlandia-hiihdon lahjakonttiin edullisemmin tai tehdä uudenvuoden lupauksen.

Henkilökuntamme on joululomalla 23.12.2020-3.1.2021 välisenä aikana.

Juha Viljamaa jatkaa Worldloppetin presidenttinä


Juha Viljamaa voitti äänestyksen kun kansainvälisen kattojärjestön Worldloppetin jäsenet äänestivät järjestön puheenjohtajuudesta. Viljamaan vastaehdokas äänestyksessä oli Yhdysvaltojen Ben Popp, American Birkebeinerin massahiihtotapahtuman johtaja. Worldloppetin vuosikokous pidettiin 15.6.2020 poikkeuksellisesti etäkokouksena ensimmäistä kertaa sen historiassa.

Viljamaa valittiin neljä vuotta sitten Worldloppetin presidentiksi ja hänen kautensa jatkuu seuraavat neljä vuotta. Juha Viljamaa on myös Finlandia-hiihdon päätoimikunnan asiantuntijajäsen. Hiihto ja varsinkin massahiihtotapahtumat ovat Juhan sydäntä lähellä oleva asia ja hän on jo vuosia edistänyt lajin merkityksellisyyttä useilla tavoilla, niin kotimaisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Finlandia-hiihto onnittelee Juha Viljamaata valinnasta.

Ilmoittautuminen 27.-28.2.2021 järjestettävään Finlandia-hiihtoon on avattu

Finlandia-hiihdon pääreitin uudistamista on suunniteltu jo pidemmän aikaa. Vuonna 2021 reitin pituuteen tullaankin lisäämään 15 kilometriä, jolloin pääreitin pituus kasvaa 50 kilometristä kunnioitettavaan 65:n kilometriin.

Reittivaihtoehdot vuonna 2021 ovat siis 20, 32 ja 65 kilometriä sekä perinteisellä, että vapaalla hiihtotyylillä.

Tarjoamme nyt 65 km:n päämatkan 27.-28.2.2021 järjestettävään Finlandia-hiihtoon hintaan 50 EUR huhtikuun loppuun asti.

Tenava-Finlandia 22.2.2020

Tapahtuma järjestetään Finlandia-hiihdon perinteisen hiihtotyylin kilpailun aikana Lahden Urheilukeskuksessa, Karpalon kentällä pikkuhyppyrimäkien edustalla. Tapahtumatori siirretty hiihtosillan alle. Lisäksi Hiihtomuseossa mäkihyppy- ja ampumahiihtosimulaatiorastit (hiihtomuseoon lapset ilmaiseksi, aikuiset 2€).

Ohjelmassa mm.

  • Yhteislauluja & leikkejä
  • Mäkihyppy- ja ampumasimulaattori
  • Ongintaa & Ritsa-ammuntaa
  • Pulkkamäki & lumikenkäilyä sekä hiihtoa
  • Tarjolla pientä välipalaa
  • Paikalla Angry Birds, Finski ja Uppohukka maskotit!

Osallistuminen on maksutonta!

Lapset saavat osallistumisesta Tenava-Finlandia mitalin!

 

 

 


 

2020 Finlandia-hiihto on peruttu

Tiedote 10.2.2020

Talvi 2020 on ollut valitettavan lohduton Etelä-suomalaisen hiihtäjän kannalta. Myös laajemmin katsottuna osissa Eurooppaa lumettomuus on johtanut useiden suurten hiihtotapahtumien peruuttamiseen. Finlandia-hiihtoa ei ole jouduttu peruuttamaan kertaakaan koko sen olemassa olon aikana, mutta valitettavasti olemme joutuneet tämän historiallisen päätöksen tänään tekemään.

Finlandia-hiihdon päätoimikunta teki päätöksen tapahtuman peruuttamisesta maanantai-iltana 10.2.2020, todettuaan vallitsevan sääolosuhteen huomioiden tämän vuotisen kilpailun järjestämisen mahdottomaksi.  Sunnuntaina alkanut sään lauhtuminen, ennustetta suurempi sadekertymä ja tuuli ovat sulattaneet latupohjat erittäin huonoon kuntoon. Huomioiden tulevan kymmenen vuorokauden ennusteen ei toiveita tilanteen paranemisesta ole.

Nyt tehty päätös koskee vain Finlandian päätapahtumaa, Tenava-Finlandia (22.2.2020) ja Lasten Finlandia (10.3.2020) tullaan toteuttamaan suunnitellusti.

Tulevina päivinä ilmoittamme jokaiselle osallistujalle sähköpostitse tapahtuman peruuntumisesta. Kerromme myös, miten hyvitys vuoden 2021 tapahtuman osallistumismaksuun on lunastettavissa.

 

Finlandia-hiihdon puheenjohtaja

Raiko Pousi

Finlandia-hiihdon valmistelut etenevät


Tiedote 30.1.2020
 

Viime päivinä on innolla otettu vastaan pakkanen ja lumi.

Salpausselän maastoon on satanut hyvin lunta ja latujen pohjustus on käynnissä. Lähipäivien säätiedot lupaavat lisää lunta ja pientä pakkasta.

Urheilukeskuksen lähtö - ja maalialueet ovat jo nyt priima kunnossa! Haastavista olosuhteista huolimatta kisojen järjestelyt maastossa etenevät suunnitellusti.

14.2. tiedotamme lopullisen reitin ja matkat.
Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.