LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
27.-28. helmikuuta 2021

Ilmoittautuminen 27.-28.2.2021 järjestettävään Finlandia-hiihtoon on avattu

Finlandia-hiihdon pääreitin uudistamista on suunniteltu jo pidemmän aikaa. Vuonna 2021 reitin pituuteen tullaankin lisäämään 15 kilometriä, jolloin pääreitin pituus kasvaa 50 kilometristä kunnioitettavaan 65:n kilometriin.

Reittivaihtoehdot vuonna 2021 ovat siis 20, 32 ja 65 kilometriä sekä perinteisellä, että vapaalla hiihtotyylillä.

Tarjoamme nyt 65 km:n päämatkan 27.-28.2.2021 järjestettävään Finlandia-hiihtoon hintaan 50 EUR huhtikuun loppuun asti.

Tenava-Finlandia 22.2.2020

Tapahtuma järjestetään Finlandia-hiihdon perinteisen hiihtotyylin kilpailun aikana Lahden Urheilukeskuksessa, Karpalon kentällä pikkuhyppyrimäkien edustalla. Tapahtumatori siirretty hiihtosillan alle. Lisäksi Hiihtomuseossa mäkihyppy- ja ampumahiihtosimulaatiorastit (hiihtomuseoon lapset ilmaiseksi, aikuiset 2€).

Ohjelmassa mm.

  • Yhteislauluja & leikkejä
  • Mäkihyppy- ja ampumasimulaattori
  • Ongintaa & Ritsa-ammuntaa
  • Pulkkamäki & lumikenkäilyä sekä hiihtoa
  • Tarjolla pientä välipalaa
  • Paikalla Angry Birds, Finski ja Uppohukka maskotit!

Osallistuminen on maksutonta!

Lapset saavat osallistumisesta Tenava-Finlandia mitalin!

 

 

 


 

2020 Finlandia-hiihto on peruttu

Tiedote 10.2.2020

Talvi 2020 on ollut valitettavan lohduton Etelä-suomalaisen hiihtäjän kannalta. Myös laajemmin katsottuna osissa Eurooppaa lumettomuus on johtanut useiden suurten hiihtotapahtumien peruuttamiseen. Finlandia-hiihtoa ei ole jouduttu peruuttamaan kertaakaan koko sen olemassa olon aikana, mutta valitettavasti olemme joutuneet tämän historiallisen päätöksen tänään tekemään.

Finlandia-hiihdon päätoimikunta teki päätöksen tapahtuman peruuttamisesta maanantai-iltana 10.2.2020, todettuaan vallitsevan sääolosuhteen huomioiden tämän vuotisen kilpailun järjestämisen mahdottomaksi.  Sunnuntaina alkanut sään lauhtuminen, ennustetta suurempi sadekertymä ja tuuli ovat sulattaneet latupohjat erittäin huonoon kuntoon. Huomioiden tulevan kymmenen vuorokauden ennusteen ei toiveita tilanteen paranemisesta ole.

Nyt tehty päätös koskee vain Finlandian päätapahtumaa, Tenava-Finlandia (22.2.2020) ja Lasten Finlandia (10.3.2020) tullaan toteuttamaan suunnitellusti.

Tulevina päivinä ilmoittamme jokaiselle osallistujalle sähköpostitse tapahtuman peruuntumisesta. Kerromme myös, miten hyvitys vuoden 2021 tapahtuman osallistumismaksuun on lunastettavissa.

 

Finlandia-hiihdon puheenjohtaja

Raiko Pousi

Finlandia-hiihdon valmistelut etenevät


Tiedote 30.1.2020

Viime päivinä on innolla otettu vastaan pakkanen ja lumi.

Salpausselän maastoon on satanut hyvin lunta ja latujen pohjustus on käynnissä. Lähipäivien säätiedot lupaavat lisää lunta ja pientä pakkasta.

Urheilukeskuksen lähtö - ja maalialueet ovat jo nyt priima kunnossa! Haastavista olosuhteista huolimatta kisojen järjestelyt maastossa etenevät suunnitellusti.

14.2. tiedotamme lopullisen reitin ja matkat.
Biokaasulla kohti hiilineutraalia Finlandia-hiihtoa!

Tiedote 16.1.2016

Vihreät arvot näkyvät kaikessa toiminnassamme

Finlandia-hiihto pyrkii ottamaan ilmasto-arvot huomioon kaikessa toiminnassa. Kaslink yhteistyö tuo tämän konkreettisesti osaksi hiihtäjä kokemusta.

Kaslink Aito on mukana Finlandia-hiihdossa tukemassa osallistujien hiihtotaivalta tuotteillaan.

Kaurapohjaiset Aito-tuotteet valmistetaan kotimaisesta kaurasta. Tuotteet valmistetaan biokaasun voimalla luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen.

 

Yhteistyö Laakkosen kanssa saa jatko vuonna 2020

Laakkonen luovutti ŠKODA Octavia Combi 1.5 TSI G-TEC Style BusinessLine DSG-mallin, automaattivaihteisen farmariauton, Finlandia-hiihdon organisaation käyttöön Lahdessa.

47. Finlandia-hiihto järjestetään Lahdessa 22.–23.2.2020. Finlandia-hiihto on nuorisourheilua tukeva tapahtuma. Liikunnalla ja terveydellä on keskeinen rooli hyvinvoinnissa. joka on myös Laakkoselle tärkeä asia. Laakkonen on mielellään mukana valituissa lasten ja nuorten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä hankkeissa.

Yhteistyön osana Laakkonen Lahden ŠKODA-myynnistä Jani Marttinen (kuvassa oikealla) ja Iinu Kopra (kuvassa toinen vasemmalta) luovuttivat uuden ympäristöystävällisen ŠKODA Octavia-kaasuauton Finlandia-hiihto-organisaation käyttöön. Auton vastaanottivat Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitala (kuvassa toinen oikealta) ja Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Janne Marvaila (vasemmalla).

"Skodan menestysmallistosta Finlandia-hiihto-organisaation käyttöön valikoitui hyvin varusteltu, tilava ja ennen kaikkea ympäristöystävällinen SKODA Octavia G-TEC farmari. Se kuljettaa hiihtoporukat mukavasti ja varmasti perille ja latujen äärelle.", sanoo Lahden Laakkosen ŠKODA-myyntipäällikkö Marko Marttinen.

"Finlandia-hiihto on erittäin tyytyväinen Laakkosen ja ŠKODAn kanssa solmittuun, nyt jo useita vuosia jatkuneeseen yhteistyösopimukseen. Sopimus on arvokas lisä rakentaessamme uutta ilmettä Suomen hiihtokulttuuriin. Ja mikä tärkeintä, kaikki kohdentuu seurojemme vahvaan nuorisotoimintaan sekä maan suurimpaan lasten hiihtotapahtumaan Lasten Finlandiaan", kommentoi markkinointipäällikkö Hannu Viitala.

"Organisaatiomme käyttöön saatu ŠKODA Octavia G-TEC kaasuauto on varmasti hyvä valinta autoksi talvisen suurtapahtuman järjestelyissä. Auto omalta osaltaan viestii myös yhteisestä vastuustamme ympäristöä kohtaan. Auto on tilava, hyvin varusteltu, ketterä ajettava ja ennen kaikkia autossa istuessa se myös tuntuu turvalliselta. Farmarimalli antaa monipuoliset käyttömahdollisuudet vähän isommallekin perheelle tai porukalle.", jatkaa Viitala.

Laakkonen ja ŠKODA toivottavat kaikille Finlandia-hiihtoon osallistuville hauskaa ja turvallista hiihtotapahtumaa! Nähdään taas paikan päällä!

Finlandia-hiihto uudistuu, kasvattaa matkoja ja tiivistää yhteistyötä

Tiedote 11.12.2019

Tekemisen paloa & vähän värikkäämpää päälle

Finlandia-hiihdon brändi uudistuu Lahden muotoiluinstituutin avulla.

Freesaamme suomalaisille rakkaan tapahtuman katsomaan tulevaisuuteen. Missä ja millaisia haluamme olla kymmenen vuoden päästä?

Brändin rakentamisen kannalta arvokkain asia: tekemisen palo, on ollut olemassa jo vuodesta 1973. Toinen ilmiselvä vetovoimatekijä ovat ihmiset nimen takana.

”Tällaisia asioita ei voi brändimaakari ulkoapäin hommaan istuttaa. Ei koskaan. Ne lähtevät aina sisältäpäin. On ihastuttavaa päästä yhteistyöhön näin pitkän historian kanssa, olla hiihtokuiskaajana tavallaan. Löytää olennainen ja korostaa sitä.”

Ihmiset ovat tukossa brändikohinasta, joten ainoa vaihtoehto on olla oma itsensä ja  laittaa vähän värikkäämpää päälle!

Joukkue homman takana:

LAB Yrityksille / Lahden muotoiluinstituutti ja Helmi Honkanen

Eri muotoilualojen opiskelijat muodostavat bränditiimin. Huipputulokseen päästään sekoittamalla erilaisia persoonia, ajatuksia ja taitoja. On selvää, että tulevaisuudessa kaikki merkittävä luova ongelmanratkaisu tapahtuu pyöreän pöydän ääressä ja yhdessä.

Tiimiä johtaa brändimuotoilija Helmi Honkanen, Loud, joka on tehnyt pitkään töitä yritysten maineen rakentamisen parissa. Asiakkainaan mm. Fazer, Silta x Redi, Smartum ja YLE.

Finlandia-hiihdon puheenjohtajan terveiset

Hiilineutraalisuus ja brändäys. Harvoin tällaisia termejä liitetään osaksi perinteistä massahiihtotapahtumaa. Mutta ylpeänä voin todeta, että Finlandia-hiihto on lähtenyt kehittämään tapahtumaamme yhdessä upeiden Kumppaniemme kanssa kohti uudistuvaa massahiihtoa. Ja samalla luoden perinteitä kunnioittaen tapahtumalle uutta ilmettä.

Tapahtumamme historia on mahtava. Finlandiaa on hiihdetty jo vuodesta 1974 alkaen ja jo yli 40 vuoden ajan olemme saaneet ylpeänä olla yhtenä tapahtumana mukana kansainvälisessä WorldLoppet -järjestössä edistämässä osaltamme massahiihdon kehitystä yhtenä hiihtoperheen lajina. - Raiko Puosi, Finlandia-hiihdon puheenjohtaja

Päämatkat pitenevät

Tuleviin hiihtoihin on latupohjaa parannettu ja tasoitettu. 2021 kisoihin on kuitenkin tulossa odotettu uudistus, kun Finlandia-hiihdon päämätkat pitenevät. Reittiä tullaan suuntaamaan vanhoille finlandia hiihtäjille tuttuihin Uskilan nousuihin ja luonnonkauniisiin peltomaisemiin ja hiihdettävää tulee yhteensä 65 kilometriä. Molemmilla tyyleillä myös matkat 20km ja 32km. Finlandia-hiihdon kilpailupäällikön Henri Rauhamäen mukaan tämä on ollut pitkään toivottu lisäys ja se pystytään nyt toteuttamaan sopivasti Finlandian valmistautuessa 2023 50-vuotis juhlavuoteen. Lopullinen reittikarta julkistetaan tämän vuoden kisojen yhteydessä kun kaikki tarvittavat neuvottelut on saatu päätökseen.

Finlandia-hiihto osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki vuotta 2021

Finlandia-hiihto oli jo viime vuonna Lassila & Tikanojan avustuksella jätehuoltonsa osalta lähes hiilineutraali. Viime vuonna opetellut käytännöt auttavat saavuttamaan hiilineutraalin tavoitteen tulevissa kisoissa. Osana Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 vuotta Finlandia-hiihto haluaa olla maailman ympäristöystävällisin massahiihto. On meille itsestään selvyys järjestäessämme tapahtumaa Salpausselän luonnonkauniissa maisemissa, että otamme sen arvokkaat luonto-arvot kaikilla tavoin huomioon, toteaa Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitala.

Intersport jatkaa yhteistyötä vuoteen 2022 asti

Intersport on maan johtava urheilukauppaketju. Intersport ja Finlandia-hiihto on solminut yhteistyösopimuksen jatkon vuosille 2020-2022. Kauppa tulee panostamaan Finlandian kisakeskuksen urheilukauppaan uudistaen konseptia ja laajentaen valikoimaansa. Intersport on Finlandialle merkittävä pääyhteistyökumppani ja nostaa näin brändin arvoa, kertoo markkinointipäällikkö Hannu Viitala.

Ensilumenlatu avattiin Lahdessa 1.11. kello 11:11

Nauhaa pitelemässä oli Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Janne Marvaila, Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki. Nauhaa leikkaamassa oli Liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas (vas.) ja Liikuntapaikkamestari Arto Manninen.

Erityiskiitos myös liikuntatoimen latukoneidenhoitajille!

Tervetuloa hiihtämään Lahteen & Finlandia-hiihtoon 22.-23.2.2020

 

Ilmoittautuminen 47. Finlandia-hiihtoon on avattu!

Tapahtuma järjestetään 22.-23.2.2020

Uutena reittivaihtoehtona on nyt 32 km vapaalla hiihtotyylillä, joten voit valita nyt kaikista reiteistä (50/32/20km) sekä perinteisen ja vapaan tyylin

Tervetuloa!

Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.