Sauvakävelyn MM-kilpailut 2024 järjestetään Lahdessa!

Kansainvälinen sauvakävelyliitto INWA (International Nordic Walking Federation) ja Finlandia-hiihto järjestävät yhteistyössä sauvakävelyn maailmanmestaruuskilpailut 13.-15.9.2024 Lahdessa, joka on yksi tunnetuimmista pohjoisten talviurheilulajien kilpakeskuksista maailmassa. Lahdessa on järjestetty useita hiihdon maailmanmestaruuskilpailuja ja maailmancupin osakilpailuja. Salpausselän alueella järjestetään vuosittain myös kansainvälinen massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto.  Nyt järjestettäviin INWA:n sauvakävelyn maailmanmestaruuskilpailuihin odotetaan hyvää osanottajamäärää niin ulkomailta kuin Suomesta. Edelliset maailmanmestaruuskilpailut sekä Euroopan mestaruuskilpailut järjestettiin Puolassa 2022 ja 2023.

”Maailman suurimman sauvakävelyä edistävän lajiliiton puolesta olen erittäin tyytyväinen yhteistyösopimuksesta Finlandia-hiihdon kanssa maailmanmestaruuskilpailujen järjestämisestä Lahdessa”, toteaa Kansainvälisen Sauvakävelyliiton perustaja ja presidentti Aki Karihtala. Finlandia-hiihdolla on pitkät perinteet suurien hiihtotapahtumien järjestämisessä ja tämän myötä yhteistyö Finlandia-hiihdon kanssa sauvakävelyn maailmanmestaruuskilpailujen järjestämisessä onkin hyvin perusteltua.

 ”Sauvakävely on saatu terveysliikuntamuotona hyvin lanseerattua maailmalle suomalaisena innovaationa, mutta kilpailutoiminnan myötä olemme saaneet ja saamme lajin kehitykselle lisävauhtia myös nuorempia harrastajia ajatellen. Kilpailut kiinnostavat monen ikäistä väkeä ja tämä on huomioitu myös ikäkategorioiden suunnittelussa. Harrastajia ja lajin seuraajia on arvioidemme mukaan jo yli 13 miljoonaa yli 30 maassa”, Karihtala jatkaa.

Finlandia-hiihdon tapahtumajohtaja Markku Levanen on iloinen sauvakävelyn jalkautumisesta kilpailumuotona Lahdessa järjestettävien kansainvälisten tapahtumien kirjoon. ”Sauvakävelyn MM-kisat tuovat matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua kansainväliseen arvokilpailuun tosissaan tai vaikkapa pilke silmäkulmassakin. Siten se sopii Finlandia-hiihdon tapaan todella monelle ja monen tasoiselle liikkujalle. Lahti, Salpausselkä UNESCO Global Geopark ja Finlandia-hiihto tarjoavat järjestäjänä upeat puitteet ja ammattitaitoisen järjestelyorganisaation tapahtumalle.”, toteaa Levanen.

Sauvakävelyn maailmanmestaruuskilpailujen alustava ohjelma ja aikataulu:

13.9.2024                                       5 km, avajaisseremonia

14.9.2024                                      10 km ja 21 km

15.9.2024                                      4 x 5 km viesti, yleisösauvakävelytapahtuma ja kisojen päätöstilaisuus.

www.finlandiahiihto.fi/nwwc2024

 

Kansainvälinen sauvakävelyliitto INWA (International Nordic Walking Federation):

Kansainvälinen sauvakävelyliitto INWA on vuonna 2000 Suomeen rekisteröity järjestö, joka on yli 20 vuoden ajan vienyt menestyksekkäästi sauvakävelyä jo yli 30 maahan. Järjestöllä on aktiivista sauvakävelyä edistävää toimintaa yli 20 maassa jäsenjärjestöjensä kautta ja se on kouluttanut tuhansia sauvakävelyohjaajia ympäri maailman. Sauvakävelyyn liittyvän kilpailutoiminnan INWA aloitti virallisesti vuonna 2017 ensimmäisillä virallisilla kilpailuilla Kiinassa, jossa harrastajien lukumäärä kasvaa nykyisin huimaa vauhtia.

International Nordic Walking Federation INWA, President Aki Karihtala, sähköposti aki.karihtala@gmail.com

www.inwa-nordicwalking.com

 

Finlandia-hiihto:

Finlandia-hiihto organisaatio toimii Lahdessa ja se on järjestänyt maailmankuulun Finlandia-hiihdon jo yli 50 vuoden ajan jo vuodesta 1974 lähtien. Viime aikoina Finlandia-hiihto -tapahtumassa on ollut vuosittain n. 4 – 5 000 osallistujaa.

Finlandia-hiihto, tapahtumajohtaja Markku Levanen, sähköposti: markku.levanen@finlandiahiihto.fi

www.finlandiahiihto.fi

Previous
Previous

Finlandia hiihtäjän muistilista

Next
Next

Finlandia-hiihtoon Kids race -tapahtuma